Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apple nieuws
Apple heeft een boete van negen miljoen Australische dollar gekregen, omdat het bedrijf weigerde iPhones en iPads te repareren die al eerder door een derde partij waren gerepareerd. Gebruikers begonnen de zaak nadat ze de error 53-foutmelding kregen.

De federale rechtbank van Australië heeft de boete van omgerekend 5,75 miljoen euro opgelegd wegens het misleiden van consumenten. De zaak was aangespannen door de Australian Competition and Consumer Commission, of ACCC, die klachten kreeg van Apple-klanten dat ze hun iPhone of iPad niet meer konden updaten of herstellen en een error 53-foutmelding kregen. Het besturingssysteem gaf die melding als het detecteerde dat de homeknop was gerepareerd door een derde partij. Begin 2016 bracht Apple een iOS-update uit om die foutmelding ongedaan te maken.

Volgens de ACCC weigerde Apple destijds iPhones of iPads te repareren die al een reparatie ondergaan hadden; niet alleen door het plaatsen van een nieuwe homeknop maar ook bij vervanging van het scherm. Met deze handelwijze zou het bedrijf de Australische consumentenregels overtreden. Apple gaf toe dat het tussen februari 2015 en februari 2016 consumenten misleidde door reparaties te weigeren. Bij de ACCC meldden zich 275 klanten die te maken hadden met onterecht geweigerde reparaties, maar volgens de organisatie speelde het probleem bij zo'n vijfduizend klanten.

Volgens de consumentenorganisatie heeft Apple tegenover de rechtbank beloofd zich in de toekomst niet meer van vergelijkbare praktijken te bedienen. Apple verklaart tegenover de Sydney Morning Herald 'productieve gesprekken' te hebben met de ACCC over het verbeteren van de dienstverlening.


.png   2002037927.png (Grootte: 24.61 KB / Aantal keer gedownload: 4)
www.master-magic.be
108 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Er zullen. Of welvolgen. Apple boven de wet
Playmore-film1-netflixuhd-betv-cine+-primevideo-videoland-telenet-canaaldigitaal-playsport-foxsport-ziggosport-voosport
Antwoord