Tv Vlaanderen start binnenkort met DVB-T2
#31
(10-12-2017, 20:43)natte schreef: t2 is wel leuk natuurlijk maar hoe zit met installatie

de CI module insteken en je hebt beeld als je ontvangst hebt Wink
Antwoord
#32
Een paar weken na de introductie van Antenne TV in België blijkt dit een goede testcase voor wat Nederland te wachten staat wanneer KPN Digitenne gaat omzetten naar DVBT2.

Antenne TV is het nieuwe DVB-T pakket dat in Vlaanderen en Brussel sinds december 2017 wordt verspreid door de M7 Group S.A. Het pakket is een alternatief voor of aanvulling op het satellietaanbod van TV Vlaanderen en wordt in de DVB-T2 HEVC norm uitgezonden. Maar in verreweg de meeste gevallen is ontvangst met een CI+ module direct in het tv-toestel zelf niet mogelijk. De reden is het ontbreken van de juiste tuner. In vrij recente toestellen van merken als LG, Philips, Salora en Finlux is - zeker in de kleinere schermen - niet de juiste tuner verwerkt. Een keurmerk zoals in Duitsland het groene DVB-T2 (HD) logo bestaat niet en verkopers bij de grotere elektronicaketens hebben meestal geen idee wat DVB-T2 precies is.

Nieuwste DVB-T2 techniek bij M7 Group

M7 Group heeft in België gekozen voor de nieuwste bandbreedte besparende versie met de HEVC codec, soms ook omschreven als DVBT2-HD, net zoals recent in Duitsland is gebeurd. Wanneer KPN dit ook gaat hanteren zijn in vrijwel alle gevalle nieuwe decoders nodig omdat interne tuners in tv-toestellen dan niet meer werken. Ook Antenne TV biedt klanten voordelig een geschikte losse decoder. De publieke omroepen VRT en RTBF zenden in België voorlopig nog wel in de oude DVB-T norm uit en ook voor Nederland is nog geen datum bekend waarop de publieke omroep en KPN gaan overschakelen naar een opvolger van het huidige Digitenne.
Antwoord
#33
Het zal dan toch mogelijk blijven om na 1 december de VRT-zenders één, Canvas en Ketnet te ontvangen via de ether. Alleen zal dat niet langer gratis kunnen. De Luxemburgse mediagroep M7, het moederbedrijf van TV Vlaanderen, heeft een akkoord gesloten met de VRT om de zenders op te nemen in zijn abonnementsformule Antenne TV.
De openbare omroep kondigde in mei aan vanaf 1 december te stoppen met de uitzendingen via DVB-T. Via die technologie kunnen de zenders van de VRT overal in Vlaanderen gratis met een DVB-T-ontvanger en een antenne bekeken worden. De openbare omroep vond de investering in de technologie niet meer verantwoord voor het kleine aantal gebruikers. De schattingen lopen uiteen van 45.000 tot 100.000 antennekijkers.

TV Vlaanderen

Met TV Vlaanderen is er echter ook een commerciële speler actief op de markt van digitale televisie via de antenne. Dat bedrijf biedt voor 9,95 euro per maand een pakket van een vijftiental zenders aan, waaronder de commerciële zenders VTM, Q2 en Vier. De zenders van de VRT zaten niet in dat pakket omdat ze sowieso al gratis te ontvangen waren. Na de aankondiging van de VRT over de stopzetting knoopte TV Vlaanderen dan ook onderhandelingen aan over het opnemen van de zenders in zijn aanbod.

Na enkele maanden onderhandelen is er nu een akkoord, kondigen beide partijen aan. M7 Group zegt zeer tevreden te zijn. “We zien een enorm groeipotentieel in de investering in Antenne TV en verwachten dat steeds meer Vlamingen overtuigd zullen zijn van het tv-aanbod via de digitale antenne”, luidt het. De huidige DVB-T-kijkers van de VRT zullen enkel een nieuwe decoder van TV Vlaanderen nodig hebben. De rest van hun installatie kunnen ze verder gebruiken.

Aanbod

De huidige klanten van Antenne TV zien het aanbod wel kleiner worden. TV Vlaanderen schrapt immers de drie zenders van de Nederlandse openbare omroep (NPO1, NPO2 en NPO3) om de drie VRT-zenders te kunnen aanbieden. Blijven dan nog over voor 9,95 euro per maand: de Vlaamse zenders één, Canvas, Ketnet, VTM, Q2, Caz, Vitaya, VTM Kzoom, Kadet, Vier, Vijf en Zes, de Franstalige commerciële zenders RTL-TVi, Club RTL en Plug RTL, en de erotiekzender Penthouse.

[attachment=156]
Antwoord
#34
De zenders Eén, Canvas en Ketnet blijven bestaan via de ether. M7 Group heeft daarover een akkoord bereikt met de VRT om de zenders aan te bieden via het Antenne TV aanbod van TV VLAANDEREN.

De VRT kondigde enige tijd geleden aan dat ze op 1 december 2018 de stekker uittrekt van haar tv-zenders via de digitale ether. TV VLAANDEREN, dat eind vorig jaar een tv-abonnement lanceerde via de digitale antenne, grijpt nu haar kans om de VRT-zenders alsnog toe te voegen aan het betaalaanbod van Antenne TV. Hiermee zijn alle Vlaamse zenders digitaal via de ether te ontvangen in heel Vlaanderen en Brussel.

Bij de Europese tv-operator M7 Group, die in België het merk TV VLAANDEREN exploiteert, zijn ze zeer tevreden met de overeenkomst. M7 Group ziet een enorm groeipotentieel in de investering in Antenne TV en verwacht dat steeds meer Vlamingen overtuigd zullen zijn van het tv-aanbod via de digitale antenne.

'We zijn verheugd om Eén, Canvas en Ketnet te mogen verwelkomen in ons betaalaanbod van Antenne TV', reageert Yannick Altruy, Country Manager voor België bij M7 Group. 'De zenders zijn altijd gratis beschikbaar geweest via de ether. Nu de tv-kanalen van de VRT deel gaan uitmaken van Antenne TV, kunnen we elke Vlaming een compleet tv-aanbod aanbieden via de digitale antenne met al hun favoriete tv-zenders inbegrepen. Op deze manier kunnen we ook de overgang van de huidige DVB-T kijkers naar een nieuwe en meteen de goedkoopste tv-oplossing op de markt, enorm eenvoudig maken. Zij zullen immers enkel een nieuwe Antenne TV decoder nodig hebben, en de rest van hun huidige installatie kunnen zij verder blijven gebruiken.'

De VRT-zenders zijn ten laatste vanaf 1 december 2018 beschikbaar via Antenne TV.
Antwoord
#35
De Belgische antennekijker kan ook na 1 december naar de drie landelijke zenders van de Vlaamse publieke omroep VRT blijven kijken. Dit zijn VRT en TV Vlaanderen-eigenaar M7 Group overeengekomen.

VRT zendt de tv- en radiokanalen op dit moment ongecodeerd via de ether in de DVB-T standaard uit. Omdat het aantal antennekijkers volgens VRT te minimaal zijn, stopt de publieke omroep op 1 december de etheruitzending. Dit heeft mede te maken met nieuwe bezuinigingen en de noodzaak om de etheruitzendingen naar de DVB-T2 uitzendnorm op te waarderen. Door de overeenkomst met M7 Group blijven de tv-zenders van de VRT in de ether te bekijken. Wel dient de Vlaamse antennekijker eenmalig in nieuwe ontvangstapparatuur te investeren. Dit omdat het tv-product Antenne TV van TV Vlaanderen gecodeerd in DVB-T2 uitzendt. Dus in veel gevallen is voor de huidige VRT-kijker een nieuwe tv-decoder en een CI+ module met smartcard nodig om naar de zenders van de VRT te kunnen blijven kijken.

Abonnement

Een andere wijziging is dat de VRT-zenders onderdeel worden van het betaalpakket van Antenne TV. Om naar het zenderaanbod van Antenne TV van TV Vlaanderen te kunnen kijken, is een abonnement nodig. Dit abonnement kost €9.95 per maand. Antenne TV biedt de meest geliefde en bekeken tv-zenders van Vlaanderen aan klanten, waaronder VTM, VIER, VIJF en ZES.

NPO

Antenne TV gaat de zenders van de VRT uiterlijk op 1 december in eigen beheer via de ether verspreiden. Als gevolg hiervan verdwijnen de zenders van de NPO – dit zijn NPO 1, NPO 2 en NPO 3 – in Vlaanderen uit de ether. TV Vlaanderen heeft de bandbreedte namelijk nodig om de VRT-zenders uit te kunnen zenden. België wordt na 1 december het enige land in Europa waar de inwoners voor het bekijken van publieke tv-zenders via een abonnement betaald moet worden. Dit is overigens niet de schuld van M7 Group. VRT heeft zelf besloten om de etherverspreiding te staken. Om de VRT-zenders door te kunnen geven, moet M7 Group investeren in eigen bandbreedte en een distributievergoeding aan de VRT betalen. VRT schuift als kosteloze vervanging van DVB-T het online platform VRT.NU naar voren.
Antwoord
#36
(31-08-2018, 20:28)natte schreef: Heb gelezen gazet mijn broer woont in kasteel en heeft dat. Hij content

hij komt dus aan zijn trekken met het konijntje Tongue Big Grin
Antwoord
#37
TV Vlaanderen heeft toch nooit veel tijd nodig om de gebruikers bij hun pietje te hebben.
Ze zijn nog maar net gelanceerd of NED1, NED2 en NED3 verdwijnen dus al.
En in typische TVV stijl, één groot HOERA bericht over de 3 VRT zenders, en dan helemaal op het einde snel nog één zinnetje, dat er 3 andere zenders (NED1/2/3) verdwijnen.
Antwoord
#38
(02-09-2018, 00:31)boulder schreef: TV Vlaanderen heeft toch nooit veel tijd nodig om de gebruikers bij hun pietje te hebben.
Ze zijn nog maar net gelanceerd of NED1, NED2 en NED3 verdwijnen dus al.
En in typische TVV stijl, één groot HOERA bericht over de 3 VRT zenders, en dan helemaal op het einde snel nog één zinnetje, dat er 3 andere zenders (NED1/2/3) verdwijnen.

idd, capaciteit probleem weer, geen plaats voor de vorige zenders te behouden,
want het zou te kostelijk zijn om de plek van de VRT over te nemen en daar een DVB-T2 versie van te maken (moet aangepast worden op de masten van DVB-T naar DVB-T2) en dan die 3 zenders daar te behouden voor die goedkope prijs van net geen 10 euro.
dan maar 3 zenders verwijderen en de VRT terug plaatsen als vervanging.
Antwoord
#39
(02-09-2018, 02:18)master-magic schreef: idd, capaciteit probleem weer, geen plaats voor de vorige zenders te behouden,
want het zou te kostelijk zijn om de plek van de VRT over te nemen en daar een DVB-T2 versie van te maken (moet aangepast worden op de masten van DVB-T naar DVB-T2) en dan die 3 zenders daar te behouden voor die goedkope prijs van net geen 10 euro.
dan maar 3 zenders verwijderen en de VRT terug plaatsen als vervanging.
Dan nog is het maar de vraag of je net die 3 zenders weg moet halen.
Hadden ze niet beter wat Franstalige zenders weggehaald?

Ze zeggen zelf dat ze een "compleet" aanbod hebben nu de VRT erbij is.
Ik vind dat verre van compleet, maar ja...
Antwoord
#40
(02-09-2018, 11:13)boulder schreef:
(02-09-2018, 02:18)master-magic schreef: idd, capaciteit probleem weer, geen plaats voor de vorige zenders te behouden,
want het zou te kostelijk zijn om de plek van de VRT over te nemen en daar een DVB-T2 versie van te maken (moet aangepast worden op de masten van DVB-T naar DVB-T2) en dan die 3 zenders daar te behouden voor die goedkope prijs van net geen 10 euro.
dan maar 3 zenders verwijderen en de VRT terug plaatsen als vervanging.
Dan nog is het maar de vraag of je net die 3 zenders weg moet halen.
Hadden ze niet beter wat Franstalige zenders weggehaald?

Ze zeggen zelf dat ze een "compleet" aanbod hebben nu de VRT erbij is.
Ik vind dat verre van compleet, maar ja...

idd, maar voor die prijs kunnen ze niet meer zenders aanbieden vrees ik, ze blijven altijd in hetzelfde straatje rijden.....
Antwoord




Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)