Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
APPLETV nieuwe 4k uhd op komst
#11
(15-09-2017, 12:46)natte schreef: in japan en bij lg al 8k 4k al voorbijgestreefd

Je gaat die toch niet vergelijken met belgie he
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#12
Toffe gasten
Antwoord
#13
Apple is begonnen met het uitbrengen van films in iTunes die een 4k-resolutie en hdr-weergave ondersteunen. Bezitters van fullhd-films die eerder via iTunes zijn aangeschaft, krijgen een gratis upgrade voor de eventuele 4k-versie met hdr, mits dat ondersteund wordt.

Onder andere de films Wonder Woman, John Wick en La La Land zijn al uitgebracht in 4k en hdr, waarbij ook speciale 4k-symbolen en logo's van de hdr-standaarden zijn toegevoegd, zo meldt MacRumors. Er komen ook 4k-films beschikbaar zonder hdr-ondersteuning, zoals Alien: Covenant. Apple heeft de 4k-films nog niet in alle regio's toegevoegd aan iTunes, maar dit zal spoedig gebeuren.

Het feit dat Apple nu 4k-content met hdr-ondersteuning toevoegd aan iTunes, hangt samen met de introductie van de nieuwe Apple TV 4k, de nieuwe mediaspeler die het bedrijf onlangs aankondigde. Het apparaat kan 4k-beeldmateriaal afspelen en ondersteunt de hdr-standaarden HDR10 en Dolby Vision. De mediaspeler is voorzien van Apples A10X-soc, die begin dit jaar uitkwam en voor het eerst in de nieuwe iPad Pro-modellen verscheen.

Apple maakte ook bekend dat het 4k-films via iTunes zou gaan verkopen, waarbij gebruikers die eerder al een hd-versie van een film hebben gekocht, gratis een upgrade naar de 4k-hdr-versie krijgen. Er worden, ten opzichte van de prijzen van films in fullhd-resolutie, ook geen hogere prijzen gevraagd voor de aanschaf van de 4k-varianten. De vernieuwde Apple TV is vanaf 22 september te koop. Een 32GB-uitvoering kost 199 euro en een 64GB-model is er voor 219 euro. De vorige Apple TV blijft in het assortiment voor 159 euro.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#14
Apple heeft de nieuwe tvOS11 firmware voor de mediaspeler Apple TV uitgebracht. Bezitters van een Apple TV van de vierde generatie kunnen de nieuwe firmware direct via de mediaspeler downloaden en installeren.

De belangrijkste wijziging is ondersteuning van de streamingtechniek Airplay 2. Hierdoor wordt de mediaspeler onderdeel van het nieuwe multiroom audiosysteem van Apple. Daarnaast zijn enkele ondersteunende functies aanwezig die voor de nieuwe Apple TV 4K bedoeld zijn. Deze nieuwe 4K Ultra HD-speler is vanaf 22 september verkrijgbaar. Kopers moeten echter nog even geduld hebben. De levertijd via de webwinkel van Apple bedraagt op dit moment enkele weken.

Meer vernieuwingen

Maar er zijn nog meer vernieuwingen in tvOS11. Zo wordt HEVC, ook wel H.265, ondersteund. Airpods worden automatisch gekoppeld, er wordt sneller gewisseld tussen het lichte en donkere thema's, zijn er nieuwe screensavers, wordt de notificatie-functie ondersteund, is er een nieuwe computer-app en is Home Screen Sync aanwezig.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#15
ik heb geinstalleerd ze zeggen wat verandert is
Antwoord
#16
De Apple TV 4K wordt actief gekoeld. Aan de onderkant van de behuizing zit een ventilator, blijkt uit een teardown van iFixit. Eerdere modellen van de mediaspeler waren passief gekoeld. In het kastje zit de A10X-soc, die in de iPad Pro-modellen passief gekoeld wordt.

Mogelijk laat Apple de soc harder werken in de Apple TV 4K, waardoor actieve koeling is vereist. Waarschijnlijk speelt ook het materiaal van de behuizing een rol in de keuze voor een ventilator. De iPad Pro heeft een aluminium behuizing die gebruikt kan worden om de warmte van de soc af te voeren. De Apple TV 4K is gemaakt van kunststof.

Ifixit merkt op dat de ventilator is gecombineerd met een heatsink zoals die ook al in de vorige Apple TV zat. Uit de teardown blijkt verder dat de mediaspeler over 3GB aan lpddr4-geheugen van SK Hynix beschikt. De website geeft de Apple TV 4K een rapportcijfer 8 als het gaat om repareerbaarheid.

Apple bracht de Apple TV 4K vorige week uit in de Benelux. Het kastje kost 199 euro met 32GB opslagruimte en de variant met 64GB kost 219 euro. De mediaspeler kan 4k-films afspelen en ondersteunt hdr-weergave. Apple biedt 4k-films via iTunes aan voor dezelfde prijs als hd-films.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#17
We moesten er lang op wachten, maar uiteindelijk heeft Apple dan toch een 4K Ultra HD-model van zijn mediaspeler op de markt gebracht.

De vraag is of Apple de 4K-boot gemist heeft door zo lang te wachten met de introductie van de Apple TV 4K. Echt spannend of vernieuwend ziet de mediaspeler er niet uit. Ondanks de geavanceerdere specificaties heeft Apple ervoor gekozen om het design van de mediaspeler niet aan te passen: de Apple TV ziet er namelijk nog hetzelfde uit als vijf jaar geleden. Het vierkante, zwarte kastje is mooi vormgegeven maar ziet er niet erg spannend uit. Wat wel direct opvalt, is dat de nieuwe Apple TV relatief zwaar is vergeleken met andere 4K-mediaspelers op de markt. Het aantal aansluitingen is minimaal. Aan de achterzijde vinden we alleen een netwerkaansluiting, HDMI en optische digitale geluidsuitgang.

Vernieuwingen

Natuurlijk is de belangrijkste vernieuwing van de Apple TV ten opzichte van het vorige model dat hij 4K Ultra HD-content kan afspelen. Maar dat is zeker niet alles. Met Ultra HD kunnen beelden tot vier keer scherper in beeld gebracht worden. Hiervoor is dan natuurlijk wel een voor 4K Ultra HD geschikte televisie of monitor voor nodig. Ook nieuw is ondersteuning van HDR bij zowel Ultra HD als HD. Apple TV 4K werkt zowel met HDR10 als Dolby Vision. Bij digitaal geluid laat Apple vooralsnog een steekje vallen, omdat Dolby Atmos nog niet ondersteund wordt. De fabrikant heeft echter beloofd dit met toekomstige firmware-updates op te lossen. De Apple TV 4K is daarnaast door gebruik van de A10X Fusion processor sneller dan zijn voorganger. Apple heeft tevens de netwerkaansluiting opgewaardeerd naar de gigabit-norm. Als laatste vernieuwing noemen we de afstandsbediening met Siri-spraakbesturing.

Interne opslag

Apple levert de nieuwe mediaspeler in twee varianten. Het instapmodel heeft een interne opslagcapaciteit van 32GB. Het tweede model is identiek, maar heeft een opslagcapaciteit van 64GB en is dertig euro duurder. Omdat de opslagcapaciteit niet kan worden uitgebreid met bijvoorbeeld een microSD-geheugenkaart, adviseren we gezien het geringe prijsverschil om het 64GB-model aan te schaffen. Dat idee leeft bij veel kopers, en daardoor is het 64GB-model op dit moment moeilijk leverbaar. Wie overigens de Apple TV 4K uitsluitend voor het afspelen van tv- en videocontent wil gebruiken, heeft aan het 32GB-model voldoende. Wie de Apple TV 4K ook voor gamen gebruikt, kan het beste het duurdere model aanschaffen.

Installatie

Om het beste beeld uit de Apple TV 4K te halen, adviseren we het gebruik van een HDMI 2.0-kabel. Met andere HDMI-kabels is het beeld ook goed, maar zeker als de overdrachtssnelheid hoger wordt - en dat is bij volwaardige 4K Ultra HD-content het geval - worden de voordelen van een HDMI 2.0-kabel zichtbaar. Apple levert overigens helemaal geen HDMI-kabel bij Apple TV 4K. De installatie van de mediaspeler is kinderspel, zeker voor eigenaars van een iPhone. Als deze telefoon tijdens de eerste installatie in de buurt van de Apple TV 4K wordt gehouden, worden alle inloggegevens voor AppleID vanzelf overgenomen. Het is noodzakelijk om de mediaspeler via het thuisnetwerk op het internet aan te sluiten. Dat kan via de vaste netwerkaansluiting of draadloos via wifi. Natuurlijk is een vaste kabel aan te bevelen. Daarna kan het optimaliseren van de Apple TV 4K beginnen. Naast wifi is ook Bluetooth 5.0 aanwezig. Standaard zijn slechts enkel apps al direct aanwezig, maar via de appstore kunnen meer apps geïnstalleerd worden. Vele zijn gratis, voor andere moet betaald worden. Bij het installeren van de apps wordt de interne opslagcapaciteit gebruikt. De Apple TV 4K kan op meerdere beeldresoluties worden gebruikt, van 480p tot 2160p (4K Ultra HD resolutie). Het is dus niet zo dat de Apple TV 4K alleen op een Ultra HD tv kan worden gebruikt. Dat maakt de speler ook een slimme koop voor kijkers die nu nog geen Ultra HD tv hebben, maar wel zo'n aanschaf overwegen.

4K-content

Natuurlijk kan er alleen daadwerkelijk in Ultra HD worden gekeken met geschikte content. In de iTunes-store zijn na de komst van Apple TV 4K films in 4K Ultra HD te koop en digitaal te huur. Dit aanbod wordt met de week groter. Daarnaast kan er met aanvullende abonnementen via de online streamingdiensten Netflix en Amazon Prime Video naar 4K Ultra HD gekeken worden. Ook bij deze online diensten wordt het aanbod in deze betere beeldkwaliteit steeds groter. Met de Apple TV 4K kan - na het installeren van de gratis app - ook naar andere Nederlander online streamingdiensten worden gekeken, zoals NLziet en Videoland. Live tv-zenders kijken is mogelijk met een abonnement via NLziet of KNIPPR. Maar bij de Nederlandse streamingdiensten gaat het alleen om het bekijken in HD-kwaliteit. Dat geldt ook voor YouTube: Apple TV blijkt namelijk geen ondersteuning voor YouTube-content in 4K te geven.

AirPlay

Het aantal apps dat in de Apple TV-appstore verkrijgbaar is wordt steeds groter. Maar als een app van een tv- of videodienst nog niet beschikbaar is, dan is daar in veel gevallen met behulp van een tablet of smartphone een mouw aan te passen door content via de Apple TV 4K naar de televisie te streamen. Dat gebeurt in dat geval via AirPlay, en de app voor tablet of smartphone moet deze streamingtechniek in dat geval wel ondersteunen. In de Apple TV 4K is AirPlay opgewaardeerd naar de nieuwe versie AirPlay 2.

tvOS

Apple gebruikt in de Apple TV 4K het tvOS-besturingsplatform. Het gaat hierbij om de elfde versie. In de nieuwe versie zijn de vernieuwingen vooral gericht aan het koppelen van Apple-apparaten. Zo worden de Airpods - mocht je die hebben - via het iCloud-account automatisch aan de Apple TV 4K gekoppeld.

Conclusie

We kunnen ons afvragen of Apple - een jaar na de introductie van Googles Chromecast Ultra - niet te laat met een 4K Ultra HD mediaspeler op de markt is gekomen. Maar het eindproduct is zoals we van Apple gewend zijn: betrouwbaar, degelijk en vooral ook duur. Wie bereid is om meer geld voor een betrouwbare mediaspeler uit te geven heeft aan de Apple TV 4K een prima keuze, zeker als er al meer apparaten van Apple in huis zijn. In alle andere gevallen zijn er goedkopere alternatieven te vinden die in sommige gevallen ook nog meer mogelijkheden bieden.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#18
inderdaad je kan nu al 4k content opvragen op de apple4
Antwoord