Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ARD Alpha fta
#1
ARD ALPHA NIEUWE DUITSE EDUCATIEVE ZENDER

De Duitse educatieve zender BR Alpha is omgedoopt in ARD Alpha. De programmering wordt verder verdiept. Het educatieve en culturele aspect blijven daarbij de boventoon voeren.
Alhoewel de zender voortaan als nationale educatieve zender door het leven gaat, blijft deze wel onder het dak van de de Bayerische Rundfunk. De zender gaat nog meer dan voorheen educatieve programma's brengen met meer inbreng van de diverse Duitse publieke omroepen.

EXCLUSIEF VIA DE SATELLIET

De zender gaat bijvoorbeeld het van de WDR bekende Quarks & Co ook uitzenden en het regionale nieuwsprogramma van de Bayerische Rundfunk wordt door de ARD Tagesschau vervangen. Ook de cultuurprogramma's Metropolis en Druckfish krijgen een plekje op de zender. Wat blijft is de bij veel kijkers geliefde Space Night. Daarnaast wil ARD Alpha ook cultseries gaan brengen in de originele (Engelse) taal. Opvallend is dat de naamkeuze voor de zender de afkorting ARD (Arbeitsgemeinschaft Rundfunkanstalten Deutschland) in zich heeft, die verder alleen als werknaam wordt gebruikt. Er wordt vooralsnog niet in HD uitgezonden. De originele planning voor BR Alpha HD stond voor 2019, maar mogelijk komt daar verandering in nu het een meer nationale zender is geworden. De uitzending van ARD Alpha is ongecodeerd in de digitale SD-norm via de satelliet Astra 1 op 19.2 oost.
Antwoord
#2
is gewoon een bestaande zender die een andere naam heeft gekregen, is geen nieuwe he Wink
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#3
neen maar met nieuwe opdracht andere zender,oude boelenfilms uit
Antwoord