Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apple nieuws
(09-10-2018, 19:40)natte schreef: dus niet van toepassing voor ipads

Er zijn ook met deze update bugs opgelost voor de iPad, heb hem net geïnstalleerd al Tongue
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
pietzak mijn verouderd
Antwoord
Apple heeft met de recente iOS 12-update, met versienummer 12.0.1, niet alleen iPhone XS-laadproblemen verholpen, maar ook twee methodes voor een lockscreen bypass onbruikbaar gemaakt. Deze werden onlangs door een onderzoeker gedemonstreerd.

In de patch notes van iOS 12.0.1 is opgenomen dat het om twee lekken gaat, met de kenmerken CVE-2018-4379 en CVE-2018-4380. Volgens Apple liet de eerste methode toe dat een aanvaller met fysieke toegang tot een iOS-apparaat toegang kreeg tot de deelfunctie vanuit het vergrendelscherm. De tweede methode maakte het onder dezelfde omstandigheden mogelijk om foto's en contacten te bekijken op een vergrendeld apparaat. Apple bedankt 'videosdebarraquito' voor de ontdekking.

Videosdebarraquito is onder meer een YouTube-kanaal dat op naam staat van onderzoeker Jose Rodriguez. Die heeft de lockscreenbypasses daar onlangs gedemonstreerd. In beide gevallen gaat het om een ingewikkelde procedure met veel verschillende stappen, waarbij de onderzoeker onder meer gebruikmaakt van Siri vanuit het vergrendelscherm en de VoiceOver-functie.

Het is niet de eerste keer dat iOS te maken heeft met een lockscreenbypass; dat gebeurde ook al in eerdere versies. Ook voor Rodriguez is het niet de eerste keer dat hij een dergelijke kwetsbaarheid ontdekt, dat deed hij bijvoorbeeld ook al in iOS 7. De nieuwe versie van iOS kwam maandag uit en verhelpt onder meer laadproblemen met de iPhone XS en XS Max.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Apple heeft afgelopen jaren te maken gehad met grootschalige fraude met reparaties aan iPhones, meldt The Information. De fraude heeft Apple mogelijk miljarden dollars gekost. Criminelen voorzagen dure onderdelen van iPhones door vele nep-onderdelen en bezochten vervolgens een Apple Store om de betreffende iPhone om te ruilen. Daarna begon het proces opnieuw. Op het hoogtepunt zouden 60 procent van alle reparaties in China frauduleus geweest zijn.

Veel fraude in China

Reparaties van iPhones kostte Apple in China in 2013 zo'n USD 3,7 miljard, meer dan het dubbele dan oorspronkelijk was begroot.

Apple zou vooral in China geconfronteerd zijn met veel reparatie fraude. Daar maakte criminelen gebruik van willekeurige passanten in de omgeving van Apple Stores. Willekeurige passanten kregen de mogelijkheid om een centje bij te verdienen door een gemanipuleerde iPhone om te ruilen voor een nieuwe. Hierdoor lagen de reparatiecijfers in China naar verluidt een factor twintig hoger dan gemiddeld.

Maatregelen

Apple heeft de fraude de afgelopen jaren stilgehouden, maar is ondertussen wel aan de slag gegaan met oplossingen voor het probleem. Zo controleert het iOS besturingssysteem of de hardware die in het toestel wordt gebruikt origineel is en kunnen authentieke onderdelen door speciale coatings onderscheiden worden van nep-onderdelen. Omruilen van een iPhone voor een nieuw exemplaar gaat vandaag de dag ook niet meer direct. Het toestel dat ingeleverd wordt, wordt eerst bij een reparatiecentrum van Apple gecontroleerd om fraude te voorkomen.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
made in china gemaakt in taiwan Big Grin
Antwoord
Apple heeft een patentaanvraag ingediend voor een technologie, waarmee een iPhone automatisch kan detecteren of een telefoontje authentiek is of dat het gaat om spoofing. In dat laatste geval kan Apple de iPhone-gebruiker waarschuwen of het telefoontje blokkeren.

De techniek stelt de iPhone in staat om bij het binnenkomen van een telefoontje diverse karakteristieken uit te lezen en te checken in een database van gelijke telefoontjes, bijvoorbeeld gesprekken die de gebruiker eerder heeft gevoerd, blijkt uit de patentaanvraag die Apple Insider ontdekte.

Het ontdekken van zulke telefoontjes werkt met details in de SIP Invite die via het netwerk binnenkomt. Als daaruit blijkt dat het telefoontje via voip zal gaan, kan dat een indicatie zijn dat het gaat om een gespoofd telefoontje, omdat veel authentieke telefoontjes gebruik maken van IMS, Internet Multimedia Subsystem.

De techniek zou iPhones in staat stellen bij zulke telefoontjes een waarschuwing te geven of het gesprek in zijn geheel te blokkeren. Het is nog onbekend hoe Apple dit zou willen implementeren. De patentaanvraag komt enkele dagen nadat Google een functie aankondigde voor zijn Pixel 3-telefoon, waarin gebruikers de Assistant telefoontjes kunnen laten opnemen. Dat werkt zonder detectie van gespoofde telefoontjes. Apple patenteert veel verschillende technieken en veel van de patenten gebruikt het bedrijf nooit in de praktijk. Het is nog onbekend of deze techniek een functie in iOS zal worden.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Apple’s nieuw digitaal video service zal een mix zijn tussen het eigen original aanbod en aanbod met abbonement van grote TV bedrijven.

Apple bied dit al aan met vooraf geïnstalleerde app op iPhone, iPad en de Apple TV box.
In de UK is dit inclusief Netflix, de BBC iPlayer en ITV Hub.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Apple heeft plannen om volgend jaar gratis films en series aan gebruikers van apparaten te leveren die door het bedrijf zijn gemaakt. Het gaat hierbij om de apparaten iPad, iPhone en Apple TV.

Apple heeft zelf nog geen openheid van de plannen gegeven. Maar volgens de Amerikaanse televisiezender CNBC zeggen ingewijden dat Apple al enige tijd bezig is met het opbouwen van een eigen online streamingdienst. Al eerder lekten geruchten dat Apple aan een aantal eigen series werkt. Een door Steven Spielberg gemaakte nieuwe serie van de scifi-serie Amazing Stories is hier één van. Apple zou op dit moment aan 24 eigen series werken.

TV app

Een deel of mogelijk alle Apple Original series komen mogelijk voor bezitters van iPad, iPhone en Apple TV gratis beschikbaar. Deze zouden via de Apple TV app geleverd worden. Deze app is op dit moment al standaard op de genoemde Apple apparaten geïnstalleerd. Momenteel echter alleen met betaalde toegang tot films en series van verschillende online aanbieders waaronder HBO. In Nederland is content van HBO exclusief bij kabelbedrijf Ziggo beschikbaar. Het gratis aanbod moet de online streamingdienst van Apple onder de aandacht van gebruikers van iPad, iPhone en Apple TV brengen. Apple zou de nieuwe dienst in 2019 willen aanbieden. In Amerika ondervindt het bedrijf naast HBO vooral concurrentie van Netflix. Tevens introduceert Walt Disney in 2019 de eigen online streamingdienst in Amerika.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Master gratis bestaat niet
Antwoord
En b-films kennen dat nog van kinepolistv 1 en 2 van indi
Antwoord