Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astra 1 - Freq 12722 GHz niet te ontvangen
#11
Ok hoop dat voor die jp in orde komt
Antwoord
#12
soap gaat verder:
GEEN ONTVANGST BELGISCHE ZENDERS VIA ASTRA1-SATELLIET

M7 Group heeft de eerder aangekondigde wijzingen bij haar Astra1-transponder waarop Belgische tv- en radiozenders worden uitgezonden doorgevoerd. Hierdoor kunnen satellietkijkers geen ontvangst bij deze zenders hebben.

Bij de transponder waarop de Belgische zenders op de Astra1-satelliet worden uitgezonden heeft in de vroege ochtend van 3 juni een wijziging in de uitzendparameters plaatsgevonden. De juiste parameters zijn nu: 12.722 GHz H – 23500 – 2/3 – DVB-S2 – 8PSK. De eigen decoders die M7 Group aan klanten van CanalDigitaal en TV Vlaanderen levert, hebben automatisch een nieuwe fastscanzenderlijst ontvangen waarin de wijzigingen zijn doorgevoerd. De satellietkijkers met deze ontvangers – van onder meer de merken M7SAT, Pace en Philips – hebben dus geen ontvangstproblemen.

ZELF DOEN


Bij veel andere HD-satellietontvangers wordt automatisch de nieuwe uitzendparameters aangepast. Ook in dit geval heeft de satellietkijker geen ontvangstproblemen. Mocht dit niet het geval zijn en de satellietontvanger ondersteunt fastscan dan kan men zelf handmatig via het menu een nieuwe zenderlijst in de ontvanger laden. Hierna kan men weer naar de Belgische publieke- en commerciële tv- en radiozenders kijken. Mocht de ontvanger geen fastscan ondersteunen dan dient men met een handmatige zoekopdracht met bovengenoemde uitzendparameters zelf de zenders opnieuw in de ontvanger te laden.

BETERE ONTVANGST


M7 Group heeft gekozen voor de wijziging van uitzendparameters voor deze transponder om de ontvangst in Europa te verbeteren. Er waren al langere tijd klachten dat deze ontvanger een minder sterke ontvangst dan andere transponders op de Astra1-satelliet had. Door de aanpassing wordt de beschikbare en bruikbare bandbreedte op deze transponder wel minder omdat er meer foutcorrectie bestanden bij het uitzendsignaal worden meegezonden.
Antwoord
#13
geen probleem dus als je een deftige obtvanger hebt en deftige schotel.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#14
ook even melden dat de sterkte van de satelliet met 2% gedaald is wat dus voor kleine schotels problemen kan geven Huh
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord