Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BREXIT: grote gevolgen
#1
Duitsland lijkt het belangrijkste toevluchtsoord te zijn voor televisiezenders die vanwege Brexit het Verenigd Koninkrijk de rug toekeren. Het gaat om verhuizing van de uitzendlicenties.

Brexit zorgt voor verplaatsing zenders naar Duitsland

De uitzendlicentie van een televisiezender moet zijn afgegeven in een land dat onderdeel van de Europese Unie (EU) is om in deze landen de betreffende zender uit te kunnen zenden. Veel uitzendlicenties zijn in het Verenigd Koninkrijk afgegeven omdat het Europese hoofdkwartier van de eigenaren van de televisiezenders daar is gevestigd. Om na de Brexit in de Europese Unie op de huidige manier de zenders aan te kunnen bieden, dient de uitzendlicentie naar een ander land binnen de Europese Unie te verhuizen. Het hoofdkantoor mag overigens wel in het Verenigd Koninkrijk gezeteld blijven.

NBC Universal

Nadat eerder Turner Broadcasting System (TBS) bekendmaakte dat het een uitzendlicentie voor zes zenders in Duitsland heeft aangevraagd, is het nu NBCUniversal die de uitzendlicenties van zenders naar dit land wil verplaatsen. NBCUniversal wil de uitzendlicenties naar het Duitse kantoor in München verhuizen. Het gaat om uitzendlicentie van de zenders SyFy, E! Entertainment, 13Ulica, SCIFI en DIVA.
Antwoord
#2
allemaal zenders die we niet meer hebben buiten 1 zender die niet veel soeps meer is, veel herhalingen van 1 zelfde serie over de Kardashians.
Antwoord
#3
Je vergeet de zappers
Antwoord
#4
(12-12-2018, 06:42)natte schreef: Je vergeet de zappers

woon jij in de uk of ander land waar deze zenders beschikbaar zijn???? zonder abbo ga je deze niet zien behalve die ene E Entertainment dat ook niet veel soeps meer is.
je zal zoveel mogen zappen dat je wilt, je zal zwart beeld hebben bij die zenders Tongue
Antwoord
#5
Fta astra 2 Wink
Antwoord
#6
(12-12-2018, 20:22)natte schreef: Fta astra 2 Wink

Die zenders van universal zitten niet fta op satelliet!!!
Antwoord
#7
neen das just maar de anderen wel Idea
Antwoord
#8
(13-12-2018, 19:07)natte schreef: neen das just maar de anderen wel Idea

zolang dat het duurt nog, de Brexit kan veel veranderen, het is nog niet voorbij, er moeten nog zenders verhuizen dat een licentie hebben in de uk en voor Europa uitzenden, dat moet daarvoor niet specifiek de zenders zijn die op de 28.2 uitzenden,
je zou nog verschieten hoeveel er een licentie in de uk hebben maar zelf daar niet uitzenden.
Discovery bv mag ook verhuizen of is al verhuist.
het laatste is nog niet verteld door die Brexit.
Eleven Sports stopt er na 4 maanden zelf mee in de uk via internet, of ze via andere wegen nog verder gaan daar is nog de grote vraag.
Antwoord
#9
tja niets blijft hetzelfde zegt jan vanrompay
Antwoord
#10
Het Duitse BLM heeft op 14 december aan meerdere zenders een uitzendlicentie verstrekt. Deze uitzendlicenties werden eerder deze maand bi BLM aangevraagd. De uitzendlicenties zijn verstrekt aan de televisiezender TCM voor de lokale versies Ierland/Malta, Griekenland en Frankrijk. Ook WBTV (Frankrijk), TNT (Polen en Roemenië), SyFy, E! Entertainment (Frankrijk), 13 Ulica, SCIFI, DIVA en de algemene Europese versie van E! Entertainment. Alle genoemde zenders zijn eigendom van de mediabedrijven Turner Broadcasting System of NBCUniversal.
Antwoord