Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beste streamings diensten belgie
#1
Wat zijn de beste televisie-on-demand platformen voor de Belgische markt?

Netflix België, Amazon Prime Video, iTunes, Stievie, Yelo Play, VRT Nu, VTM, BBC iPlayer, HBO Now, Hulu, UnCut,… De laatste jaren kennen we een explosie aan zogenaamde content-on-demand platformen of streamingdiensten. Het is de nieuwe manier om content te consumeren: Waar en wanneer je maar wilt, kan je nu als consument kijken naar je favoriete televisieserie, film, documentaire, tekenfilm of andere vormen van entertainment op eender welk scherm gaande van computers & laptops tot smartphones, tablets & traditionele televisieschermen in de vorm van smart TV’s of mediaspelers. We moeten zelf toegeven dat het moeilijk is om te volgen. Daarom loodst MoviePulp.be jullie graag doorheen de wereld van streamingdiensten door op basis van een aantal criteria de beste partners te selecteren voor België. Wat zijn de beste streamingdiensten voor de Belgische markt? Bekijk onze mening over verschillende streamingdiensten voor België zoals Netflix België, iTunes, Amazon Prime Video, Stievie FREE & Stievie Premium, Yelo Play, YUGO, VRT Nu, VTM, BBC iPlayer, HBO Now, Hulu, FilmOn TV, Videoland,…

INTRODUCTIE

1 ding eerst: investeer in jouw favoriete device! Ik ben persoonlijk fan van Minix op basis van Android TV die je toelaat om via een televisiescherm te kijken naar allerlei streamingdiensten zoals Netflix & Amazon Prime Video, maar er zijn verschillende toestellen om content te consumeren zoals Apple TV, Raspberry Pi, mediaplayers met Windows of Android, laptop, smartphone of de settopbox van Belgacom / Telenet. Laat je niet verleiden door illegale alternatieven zoals Pirate Bay of Popcorn Time, gezien er al zoveel spelers op de markt zijn die je heel wat tijd zullen besparen in een kwalitatieve en betaalbaar vorm.

De absolute topper onder de streamingdiensten blijft Netflix. Het platform is beschikbaar op zowat ieder toestel via browser of app en heeft een uitgebreide bibliotheek die iedere week vernieuwd in België (een overzicht kan je steeds terugvinden in onze Nieuw op Netflix-rubriek of onze DVD-releases-pagina). Maar wat Netflix zo bijzonder maakt, is zijn unieke content met televisieseries zoals House of Cards, Orange is the New Black, DareDevil, Luke Cage, Jessica Jones, Stranger Things, Iron Fist, Narcos, Marco Polo, Bloodline, The Defenders,… die in primeur lanceren op Netflix. Voor de ouders onder ons, Netflix heeft ook een uitgebreide bibliotheek voor kinderen. Voor een maandelijkse prijs van 7,99 euro krijg je al toegang tot content in standaardkwaliteit, maar als je de hele familie wil laten meegenieten van Netflix kan je best het zwaarste abonnement nemen voor 11,99 euro per maand met content in ultra HD-kwaliteit. Tot slot is de applicatie van Netflix zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken dankzij features zoals herkenning wat je laatst zag, overzichtelijke bibliotheek (hoewel deze sterk afhankelijk is van device tot device), opbouwen van een persoonlijke lijst en offline bewaren.

iTunes

Een andere aanrader is Apple’s iTunes. De pionier in het brengen van content via draagbare toestellen laat je toe om films te huren en kopen aan een aanvaardbare prijs van 5 euro per gehuurde film en 15 euro per gekochte film. iTunes heeft echter wel wat nadelen: Het werkt niet over eender welk toestel, want het toestel moet het programma iTunes ondersteunen (sorry, Android liefhebbers). Bovendien heeft de bibliotheek van iTunes tot hiertoe geen televisieseries in aanbieding in België. Toch is het handig om met 1 account (voor) de hele familie te laten genieten van 1 film. iCloud laat je tot slot toe om nooit je favoriete film te verliezen en films kunnen zoals online als offline gekeken worden. Weet wel dat eens je aan Apple begint, het heel erg moeilijk is om er vanaf te geraken dankzij technologisch lock-in effect.

Amazon Prime Video

Eind 2016 lanceerde de e-commerce gigant Amazon zijn streamingdienst Prime Video voor België met unieke content zoals The Man in the High Castle, The Grand Tour, Hand of God, Taboo, Preacher, American Gods, The Romanoffs, Homecoming,… Echter is het geen aanrader voor de Belgische markt, gezien Amazon je vaak blokkeert om bepaalde series te bekijken gezien ze geen distributierechten hebben in België. Amazon Prime Video is beschikbaar op een heleboel toestellen als app of via de browser, maar laat geen offline bewaren toe en de onoverzichtelijke bibliotheek laat ook te wensen over. We zijn wel fan van de feature die aan toont welke castleden deelnemen aan een bepaalde scène van een film of serie en de integratie met IMDb dat eigendom is van Amazon. De dienst kost 3,99 euro per maand en aanmelden kan op amazon.de/nl.

Stievie

Medialaan was de eerste partij in België die met Stievie op de boot stapte van het nieuwe televisie kijken. Echter is Stievie al een aantal keer van concept veranderd en is het niet altijd duidelijk welke Vlaamse of Waalse zenders willen deelnemen aan het project. Momenteel kan je via de app of browser gratis televisie kijken naar kanalen zoals VTM, Q2, Vitaya, CAZ, Kadet & VTMKZOOM. Anders moet je de app van Stievie downloaden die niet op alle devices werkt (durft soms niet werken op oudere Android-versies). TV-gids heeft je een mooi overzicht van wat er komt, maar er is geen mogelijkheid tot uitgesteld kijken en enkel via de app kan je geselecteerde programma’s bekijken. De consistentie tussen app & browser is sterk zoek bij Stievie. Stievie Premium moet in de zomer van 2017 verandering brengen, want met de betalende versie van Stievie moet je alle 18 Vlaamse kanalen kunnen krijgen met uitgesteld kijken op iOS, Android of webbrowser. Medialaan heeft inmiddels VTM.be & de VTM-app gelanceerd om unieke televisies aan te bieden zoals Cordon, De Bunker, Coppers,..

VRT Nu l

Deze week kwam de Vlaamse openbare omroep (Eén, Canvas & Ketnet) in alle stilte met zijn eigen platform dat de naam VRT NU draagt. VRT NU laat je toe om via de browser naar televisie te kijken in standaardkwaliteit. Bovendien kan je ook unieke Vlaamse content bekijken tot 1 maand terug zoals F.C. De Kampioenen, Het Eiland, De Ideale Wereld, Dagelijkse Kost, het Nieuws en ga zo maar verder. De klemtoon is geplaatst op toegankelijkheid, dus verwacht een overzichtelijke interface met een TV-gids, een simpele zoekfunctie & programma’s op alfabetische volgorde zonder al teveel toeters of bellen. VRT NU heeft sinds de zomer van 2018 een app, maar het mist key features zoals offline bewaren & onthouden waar je laatst was.

Yelo Play

Voor de absolute meerwaardezoekers is Telenet de beste partij. Het heeft het duurste telecomaanbod van het land en met Telenet Play More betaal je bovenop jouw internet en digitale televisie nog eens een lekkere 24,95 euro per maand. In ruil daarvoor krijg je wel toegang tot de laatste nieuwe HBO-series zoals Westworld, Game of Thrones, True Detective, Sharp Objects & The Young Pope en de recente films uit de Belgische video-on-demand markt. Telenet heeft al jaar en dag een app die de titel Yelo Play draagt waarmee je televisie kan kijken, maar ook kan streamen zoals Netflix & Amazon. Spijtig genoeg bestaat de app niet op zichzelf en moet je altijd een Telenet-klant zijn om te profiteren van Yelo Play.

Telenet YUGO l

Inmiddels is Telenet ook ‘standalone’ gegaan met YUGO. Nu, standalone moet je wel met een korrel zout nemen, want je moet nog steeds klant worden van Telenet. In het pakket YUGO zit Telenet Play (met het aanbod van HBO-series) alsook een data-abonnement voor je telefoon, een zeer goede internetverbinding met ongelimiteerd dataverbruik & de YUGO-app met een standaardzenderpakket van 20 kanalen (Eén, Canvas, Ketnet, VTM, Vitaya, Q2, CAZ, VTM KIDS JR, VTM KIDS, VIER, VIJF, ZES, Discovery Vlaanderen, MTV, Comedy Central , Nickelodeon, Nick Jr, VICELAND, Fox & National Geographic). Kostprijs is een stevige 100 euro per maand, maar je krijgt er veel voor in ruil waardoor je bespaart op je hele telecomrekening.

Streamingdienst UniversCiné mikt op de meerwaardezoeker in film

Voor de meerwaardezoeker is er UniversCiné.be & zijn nieuwe streamingdienst UnCut. De Belgische partij opgericht door enkele onafhankelijke producenten & distributeurs die een onderdeel is van een ruimer Europees project heeft een meer cinefiel aanbod. In België is er onder meer Vlaamse films zoals Home, Sprakeloos, Hector, Daens, Koko Flanel & Rundskop te vinden op UniversCiné, maar ook arthouse films zoals Silence, La La Land, The Imitation Game, Paterson, Miss Sloane, Alone in Berlin, Winchester Mystery Castle, Song to Song,… Een film huren kost 3,49 euro per film en de film blijft beschikbaar voor 48 uur. Je kan ook films kopen aan zo’n 11,99 euro per film. Recent lanceerde UniversCiné eveneens UnCut, een maandelijkse versie van zijn beperkte streamingaanbod aan 7,99 euro per maand. UniversCiné heeft volgens ons weten enkel een browser applicatie waarin je de film kan bekijken, films op UnCut kan je zowel streamen op de app als op de website. Ze bieden geen televisieseries aan, daarvoor kan je best bij Lumiere Series zijn.

Videoland l

Onze Noorderburen hebben ook hun Netflix-variant dankzij investeringen door RTL. Videoland, het voormalige (offline) videotheek merk, werd in 2015 opnieuw gelanceerd als streamingdienst met unieke Nederlandse content zoals De Buren, Moordvrouw & de Zwarte Tulp alsook internationale filmdistributie voor 8,99 euro per maand. De interface van Videoland laat wel een beetje te wensen over door zijn onlogische navigatie & bediening.

Film.On

Er zijn ook gratis alternatieven om naar televisie te kijken zoals FilmOn TV. Via de website of een applicatie kan je over de hele wereld televisie kijken gaande van de meeste Britse & Canadese zenders tot en met andere Europese zenders (Franse, Duitse of Italiaanse) en meer exotische kanalen zoals Indië, Rusland en Azië. Je kan ook kiezen uit een aanbod van betaalzenders en gratis themazenders. Recent is FilmOn ook met een video-on-demand concept bezig, maar deze hebben we spijtig genoeg nog niet kunnen uittesten.

BESLUIT

Kortom, er zijn voldoende middelen om de traditionele telecomspelers in België buiten spel te zetten zonder te kiezen voor illegale alternatieven zoals Popcorn Time of The Pirate Bay. Investeer in een goede mediaspeler / draagbaar toestel en selecteer één of meerdere partijen die we hierboven bekeken om jouw favoriete content te streamen.

Veel streaming plezier, vrienden!
Antwoord
#2
bericht is al achterhaald, iTunes stopt ermee binnenkort Wink en enkele diensten zijn niet officieel in belgie te verkrijgen.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#3
kweet niet yugo bestaat nog maar net en alles is wel in belgie te krijgen. en itunes wordt wat anders hee.
Antwoord
#4
(12-06-2019, 08:22)natte schreef: kweet niet yugo bestaat nog maar net en alles is wel in belgie te krijgen. en itunes wordt wat anders hee.

iTunes verdwijnt en alles word apart, geen iTunes meer dus Wink
en videoland is niet officieel te krijgen in belgie, is via omweg....
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#5
Heb zojuist ook filmbox. Woooow. Das pas kwaliteit en ook vetkrijgbaar in belgie
Antwoord
#6
(12-06-2019, 19:35)natte schreef: Heb zojuist ook filmbox. Woooow. Das pas kwaliteit en ook vetkrijgbaar in belgie

als ik zie op https://www.filmboxlive.com/int wat ze aanbieden dan pas ik daarvoor, zijn geld niet waard, en heb nog mijn twijfels of het mag, als ik de FAQ lees op de site dan mag het niet.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord