Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bloomberg HD ook op astra 28.2 fta
#1
Bloomberg HD is sinds twee weken aan het testen. Om op de Sky Digital epg te komen moet een zender eerst een maand testuitzendingen doen. Deze zijn nog op geen enkel moment gecodeerd geweest en ongeacht of Bloomberg HD uiteindelijk een plek bij Sky en/of Freesat op de EPG inneemt is het aannemelijk dat de zender ongecodeerd blijft. Naast Bloomberg HD is sinds 8 februari ook 4Music, het muziekkanaal dat een joint-venture van The Box (Bauer Media) en Channel 4 is, ongecodeerd gaan uitzenden. Bloomberg HD is te vinden op Sky transponder 11.686 Verticaal en 4Music op Channel 4 transponder 10.714 Horizontaal.

Ook kanalen verdwenen

Tegenover de uitbreiding staat dat enkele kanalen zijn gestopt met uitzenden, maar dit zijn wel voor de gemiddelde Nederlandse of Vlaamse kijker oninteressante kanalen. Zo stopte het koopkanaal Crafts Channel wegens tegenvallende inkomsten en nadat Home Shopping Europe alsnog van een financiële impuls af zag. Ook zijn de zenders van het Pakistaanse ARY verdwenen. De zendergroep heeft haar licenties laten verlopen en het was te onduidelijk wie de nieuwe eigenaar was.
Antwoord
#2
Satellietkijkers die Bloomberg HD zijn kwijtgeraakt moeten deze zender in enkele gevallen opnieuw opzoeken. Het gaat om de Britse versie via de Astra 2. De versie op de Astra-1 is als vanouds te ontvangen. De versie op de Astra 2 is sinds kort op een DVB-S2 transponder te ontvangen (dit was voorheen een DVB-S transponder). De nieuwe ontvangstgegevens: 28, 2 graden oost -11686 Verticaal - DVBS2 - 8PSK - SR 23.000 - Fec 2/3.

Bloomberg ook via Canal Digitaal app

Veel satellietontvangers passen dit ook zelf aan, maar soms is een herscan nodig. Canal Digitaal en TV Vlaanderen geven in de fastscan prioriteit (kanaal 84) aan de SD-versie omdat deze via de Astra-1 uitzendt die iedereen ontvangen. Daarnaast is Bloomberg bij Canal Digitaal ook online te bekijken via de Canal Digitaal tv-app. De HD-variant is te vinden kanaal 337 (december 2017). Voor ontvangst van Bloomberg HD via de Astra 2 is in elk geval een Triple LNB nodig, maar veel andere oplossingen zijn mogelijk.
Antwoord