Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Farm en food tv nog niet bij CD
#1
Producent ASTC Media onthulde onlangs de plannen voor het nieuwe tv-kanaal Farm & Food TV Channel dat zich richt op de agrarische sector en het boerenleven. Het brengt daarbij de plannen te rooskleurig naar buiten.

Farm & Food TV Channel wil vanaf 1 september programma’s gericht op het boerenleven gaan uitzenden. ASTC Media stelt tegen het Algemeen Dagblad dat men in een vergevorderd stadium van overleg te zitten wat betreft de verspreiding van de boerentelevisiezender. In een radio-interview op Omroep Fryslân wordt zelfs door boerenorganisatie LTO Noord gesteld dat de zender vanaf 1 september voor lineaire verspreiding een vrijwel landelijke dekking heeft. Zo zou er landelijke dekking via Ziggo zijn. Ook wordt melding gemaakt van verspreiding via de satelliet bij CanalDigitaal waardoor de zender direct ook in zeven andere landelijke tv-markten beschikbaar zou komen.

Lineaire tv-verspreiding Farm & Food TV Channel onzeker

Uit onderzoek van Totaal TV blijkt echter dat de nieuwe zender wel heel rooskleurig denkt over lineaire verspreiding vanaf 1 september. De in verre stadium verkerende gesprekken kunnen worden herleid naar één gesprek die met door LTO Nederland genoemde aanbieders heeft plaatsgevonden. LTO Noord is weliswaar geen eigenaar van de zender maar is betrokken bij het opzetten van Farm & Food TV Channel. Het heeft hierbij ook een financiële bedrage geleverd. Ziggo-woordvoerder Gradus Vos over mogelijke doorgifte bij het kabelbedrijf: "Wij hebben 1 keer met deze zender gesproken. Wat wordt gezegd bij omroep Fryslân is erg premature. Er is zeker nog geen sprake van een mogelijke doorgifte.”
Satelliet bereikt doelgroep Farm & Food TV Channel

Satellietverspreiding via CanalDigitaal ligt voor de hand. Veel boerenbedrijven zijn in zogenaamde buitengebieden gevestigd. In deze gebieden wordt vooral via CanalDigitaal en Digitenne naar tv-zenders gekeken. Voor Farm & Food TV Channel verspreiding via CanalDigitaal dus commercieel belangrijk om de doelgroep als themazender te bereiken. Maar ook wat betreft satellietverspreiding wordt te rooskleurig gecommuniceerd. M7 Group stelt net als Ziggo dat er tot nu toe slechts één gesprek met de nieuwe zender is geweest. Van doorgifte bij CanalDigitaal is op dit moment nog geen sprake.
Eerste boerenzender van Europa

In het artikel in het Algemeen Dagblad stelt Aleid Smid producent ASTC Media dat Farm & Food Channel de eerste boeren themazender in Europa gaat worden. In België is echter al vanaf 2014 de zender Platteland TV te bekijken. De programmering van dit Belgisch kanaal lijkt op het eerste gezicht breder te zijn dan de plannen die Farm & Food TV Channel heeft aangekondigd. Het moet echter nog blijken of het Nederlandse Farm & Food TV Channel daadwerkelijk de eerste echte boerenzender van Europa gaat worden.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
we zullen afwachten
Antwoord
#3
zijn er zoveel boeren nog in belgie en dat tvv hebben Wink
zie die nog toegevoegd worden bij tvv Wink
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#4
masterkomt dit ook bij cd
Antwoord
#5
is bij hen dat er sprake van is maar niet voor direct,lees dus komt er niet bij de M7 groep.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#6
Jammer
Antwoord