Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hoe telenet internet opzeggen
#1
Beste forumleden,

Ik ben op zoek naar informatie i.v.m. opzeg Telenet. In 2010 ben ik verhuisd en had toen enkel internet van Telenet. Televisie had ik via DVB-T en had dus geen kosten voor kabel. Ik ben klant geworden eind 2002, ruim 11 jaar geleden.

Toen ik verhuisde kon ik een digicorder kopen en heb dat toen gedaan omdat mijn jongste zoon nog bij mij woonde. Deze is november vorig jaar verhuisd. Echter voor mij zijn dit nu nutteloze kosten want er was een pakketje bij en ik betaal 21,88 Euro. De weinige zengers die mij boeiden waren voornamelijk Duitstalig. Blijkbaar zijn deze zenders zoals WDR zonder verwittiging verwijderd.

Alternatief bleef een satellietinstallatie en ik heb een Dreambox DM 7020 HD gekocht met een schotel welke ik zelf heb geïnstalleerd en waar ik zéér tevreden over ben. Ik kan dit niet vergelijken met dat toestel van Telenet. Het verschil is té groot. Via DVB-T ontvang ik hier VRT en Canvas (kijk ik enkel naar voor een kort nieuws) en heb ook 4 NL zenders, NL 1, 2 en 3 en Zeeland. Bij een volledige scan krijg ik ook Franse zenders zoals TF 1 HD en andere maar Franse zenders boeien me niet. Ook reclame tracht ik te vermijden.

De Duitse zenders zijn fantastisch qua beeld en programma. Ik kijk graag naar ZDF Doku, Phoenix, BR-Alpha, Arte en NDR, alles is in HD. Ook vallen nu alle maandelijkse kosten weg en op jaarbasis loopt dit op. Ik kan nu ook opnemen en zoals vroeger met de video alles bewaren en eventueel bewerken op PC.

Ik heb al verschillende mails naar Telenet gestuurd en ze willen "praten" met mij. Ik heb hen geantwoord dat ik daar geen zin in heb en dat ik nu alle zenders welke ik graag bekijk voor niets heb en niet meer wil gebonden zijn aan de (sorry voor de woorden) brol en de onnozelheden van programma's. Dus steeds goed beeld en niets meer moeten betalen, waarschijnlijk zal het dat wel zijn waar ze willen over praten.

Omdat ze nu zo ambetand doen wil ik ook mijn internet abonnement opzeggen. Ik wil dus definitief van Telenet verlost zijn. Kan mij iemand een andere provider aanbevelen? Telefoon is niet nodig, het is enkel een internet abonnement maar niet meer bij Telenet. Ik dacht aan TV Vlaanderen maar wil absoluut geen TV contracten meer afsluiten gezien alles wat ik wens gratis is. Ook de radio met schlagermuziek en volksmuziek is overweldigend. Ik wist niet dat er zoveel keuze was. Ook ontvang ik vele Engelse TV, BBC ook in HD. Waarom nog geld uitgeven als je een véél beter beeld hebt, geen problemen met resetten, dit toestel staat constant aan en werkt feilloos.

Welke provider raden jullie mij aan? Ik wil weg bij Telenet omdat ze alles proberen om mij aan het lijntje te houden en elke maand dus weer moet betalen. Ik hoop op een antwoord en bedank bij voorbaat.

Mvg,
Rudy
Antwoord
#2
Het beste zal je dit toch via telenet moeten doen de klantendienst.Ik hoop dat je de nodige gegevens hebtJe kan het ook altijd via een aangetekend schrijven doen.Dat vragen,en is verplicht bij belgacom.Die gegevens die je moet geven staan wel op je afrekeningen.Voor de beste opperator kan ik je niet echt helpen.Ik zit hier nu voorlopig goed.Ik weet satelliet is misschien beter en dan heb je nog de keuze natuurlijk tv-vlaanderen,mobistar-tv.
Ik denk persoonlijk dat voorlopig tv- vlaanderen iets beter is.
Antwoord
#3
waarom een tv provider zoeken als je al die zenders al gratis hebt die je wilt zien,
bij Tv-Vlaanderen zit er niet echt veel meer dan wat je nu al hebt.

En telenet internet opzeggen kan ofwel online,ofwel aangetekend.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord