Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KETNET move gaat verder
#1
Samen dansen en zingen tegen pesten; de afgelopen jaren was dat dé manier voor kinderen om te tonen dat ze tegen pesten zijn. De Move tegen pesten werd in tal van scholen en verenigingen gedanst en luidkeels meegezongen.

Dit jaar slaan Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten de handen opnieuw in elkaar. Met de nieuwe song Stip na stip roept Tinne Oltmans kinderen en jongeren op om op te komen tegen pesten. Op ketnet.be kunnen ze een Manipest ondertekenen waarmee ze zich engageren om actie te ondernemen tegen pesten. Als ze dat gedaan hebben, maken ze dat zichtbaar door vier stippen op hun hand te tekenen. Zo wordt STIP IT een virus dat hopelijk heel Vlaanderen zal overnemen.

Actrice Tinne Oltmans en Ketnet-wrappers Leonard Muylle, Sander Gillis en Thomas Van Achteren zijn boegbeelden van de actie. Zij lanceerden vanochtend de actie met bijbehorend lied en clip in Kingsize Live op Ketnet. Ook heel wat BV's toonden zich de afgelopen week al solidair met de actie.

Move tegen pesten: STIP IT - Samen Tegen Iemand Pesten

Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten willen alle kinderen en jongeren - en bij uitbreiding iedereen die sympathie heeft voor de Move tegen pesten - overtuigen dat pesten heel fout is. Op ketnet.be en in de Ketnet-app kunnen ze een Manipest ondertekenen waardoor ze plechtig beloven zich aan vier heel belangrijke afspraken te houden die pesten tegengaan. Als ze dat Manipest ondertekend hebben, mogen ze stippen op hun hand tekenen. Want vanaf dat moment zijn ze besmet met het Antipestvirus en kunnen ze het ook doorgeven. Op vrijdag 9 februari is er een Antipestival in de Marconi-studio op VRT. Kinderen die het Manipest ondertekend hebben, krijgen in ruil voor hun engagement een unieke toegangscode waarmee ze het Antipestival via een live-stream op ketnet.be en de Ketnet-app kunnen volgen.

Het Manipest

Het Manipest is een een online pagina op ketnet.be. Wie het Manipest ondertekent, belooft om vier afspraken rond pesten na te leven:

1. Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen!
2. Ik praat ervover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
3. Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
4. Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Kinderen die het Manipest ondertekend hebben, worden besmet met het Antipestvirus en kunnen ook een foto uploaden van hun hand met de vier stippen.

De boegbeelden:

Actrice Tinne Oltmans en Ketnet-wrappers Leonard Muylle, Sander Gillis en Thomas Van Achteren zetten hun schouders mee onder de actie. Zij zijn de boegbeelden van STIP IT en dat om verschillende redenen:

Tinne Oltmans: 'Ik ben vroeger ook gepest geweest. En eigenlijk wist ik toen niet waar ik terecht kon of wat ik moest doen. Er bestond toen nog niets zoals de Move tegen pesten. Ik ben er echt van overtuigd dat zo'n actie mij destijds geholpen zou hebben. Daarom sta ik 100% achter STIP IT. En hoop ik uit de grond van mijn hart dat we jongeren weerbaarder kunnen maken en dat ze voor elkaar opkomen. Want zoals ik zing in 'Stip na stip': Elke stip doet je sterker staan. Samen kunnen we iedere pestkop aan!'

Leonard Muylle: 'Toen ik nog een kleine Ketnet-kijker was, manifesteerde Ketnet al zich als voorvechter tegen pesten. Het spreekt dan ook voor zich dat ik vereerd was toen me de vraag gesteld werd om samen met Sander, Thomas en Tinne boegbeeld te worden van de Move Tegen Pesten. Ik ben niet zo naïef om te denken dat we met deze Move pesten voor eens en voor altijd de wereld uit kunnen bannen, maar geloof oprecht dat het de taak van Ketnet en haar gezichten is, om te blijven benadrukken dat eender wat voor pestgedrag niet oké is.'

Sander Gillis: 'Pesten is zowat het vreselijkste wat je kan overkomen als jonge Ketnetter. Het gebeurt nog steeds veel te vaak, en niet alleen op de speelplaats, ook op sociale media. We maken, op een toffe en muzikale manier, pesten bespreekbaar. Ketnetters staan er nooit alleen voor, dat maakt deze STIP IT nog maar eens duidelijk. De Week tegen pesten staat nu al in het groot aangestipt in m’n agenda.'

Thomas Van Achteren: 'Ik ben ontzettend trots ambassadeur te mogen zijn van deze prachtige campagne. Met het anti-pestlied geven we een zeer belangrijke boodschap mee aan de Ketnetters op een leuke maar duidelijke manier. Ik geloof oprecht dat pesten hierdoor gemakkelijker bespreekbaar wordt gemaakt in scholen en gezinnen. Zet dus gauw een stip op je hand en help pesten de wereld uit!'

Bekend Vlaanderen al besmet met het Antipestvirus

Afgelopen  week zag je de stippen misschien al ergens opduiken. Heel wat bekende Vlamingen toonden zich solidair met de actie en lieten zich opmerken met vier stippen op hun hand.

Zo zag de oplettende kijker dat Tinne Oltmans tijdens de finale van 'Steracteur Sterartiest' vier stippen op haar rechterhand had staan. Afgelopen week volgden Frank Deboosere, Brahim, Kim Muylaert en Anja Daems haar voorbeeld. En uiteraard ook alle Ketnet-wrappers. William Boeva en Niels Destadsbader - de boegbeelden van de vorige edities van de Move tegen pesten - Staf Coppens, Jelle Cleymans, Cara Van Der Auwera, Juan Gerlo en Xavier Taveirne posten ook al foto's van een 'gestipte' hand op hun sociale media.

Themalied Stip na stip

Het themalied van de actie heet Stip na stip. Muziek is van de hand van Malin Johansson, Leah Muscat, Stefaan Fernande en Wouter Vander Veken en de tekst van Stefaan Fernande. In de clip zien we dansers van Let's go Urban en meer dan 150 jonge figuranten aan het werk.

De Vlaamse Week tegen pesten

De Vlaamse Week tegen pesten is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, in samenwerking met Ketnet en Awel, het aanspreekpunt voor kinderen en jongeren. De Vlaamse Week tegen pesten wordt telkens georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie, dit jaar van vrijdag 2 tot vrijdag 9 februari. Kinderen, leerkrachten, scholen, jeugdbewegingen, sportverenigingen... zetten allemaal hun beste beentje voor om pesten een halt toe te roepen. Die week gaat extra aandacht naar al deze waardevolle initiatieven. Via de organisatie van de Vlaamse Week tegen pesten biedt het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten alle betrokkenen een platform om hun initiatieven aan de buitenwereld te tonen. Het startschot voor de Week tegen pesten wordt gegeven met de uitreiking van de Pesten dat kan niet! prijs op vrijdag 2 februari 2018.

Tijdens de Week tegen pesten doorkruisen Ketnet-wrappers Leonard, Sander en Thomas Vlaanderen om nog zo veel mogelijk stippen te verspreiden. Tijdens deze 'stiptochten' ontmoeten ze kinderen, maar ook volwassenen, die mooie en pakkende getuigenissen hebben die met pesten te maken hebben. De campagne wordt op vrijdag 9 februari afgesloten met een Antipestival dat vanuit de Marconistudio op VRT live gestreamd wordt via ketnet.be en de Ketnet-app
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#2
je kan de singel ook downloaden via de site gratis, heb dit al direct gedaan maandagavond.
vind nog een leuke song, blijft hangen.
Antwoord

#3
inderdaad en dat meisje is een vlaamse schone
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#4
(10-01-2018, 18:56)natte schreef: inderdaad en dat meisje is een vlaamse schone

is bij zaak, is een dikke nek al sinds ze mee deed met steracteur sterartiest.
ze zegt aan de fans dat ze nog afkomt voor een foto en babbel en laat ze staan, de fans stonden 2 uur te wachten in de kou voor niks.
Antwoord

#5
das juist maar dat hebben ze allemaal maar wat een vrouw woowkes
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#6
(11-01-2018, 07:57)natte schreef: das juist maar dat hebben ze allemaal maar wat een vrouw woowkes

hebben ze niet allemaal, kom er veel tegen die bekend zijn en niet iedereen is zo, er zijn er die ook normaal doen en tijd steken in hun fans,
ok soms hebben ze er geen zin in ook en ontwijken ze die maar dan moet ze niet zeggen dat ze komt nog.
heb ze ook al 2 keer ontmoet en is een toffe maar om ze zo een ferme te vinden Huh Huh
Antwoord

#7
Begin januari lanceerde Ketnet de Move tegen pesten 2018 - STIP IT. De kinderzender van VRT riep op om een sterk signaal te geven tegen pesten door een Manipest te ondertekenen én vier stippen op je hand te zetten.

De respons op deze oproep was massaal. Niet alleen kinderen, maar ook heel wat volwassenen voelden zich aangesproken en de stippen doken de afgelopen weken overal op. Vanaf maandag 5 februari schakelt Ketnet nog een versnelling hoger. De vier boegbeelden van STIP IT trekken rond om het Antipestvirus nog meer te verspreiden. Verschillende reportages gaan dieper in op de actie en Karrewiet brengt duiding op kindermaat. Er is ook plaats voor vragen van de Ketnetters, die op deskundige wijze beantwoord worden door een antipest-experte. Vrijdag 9 februari wordt de Vlaamse Week tegen Pesten op Ketnet afgesloten met het Antipestival. Een festival voor al wie de afgelopen weken 'gestipt' heeft tegen pesten.

'Karrewiet' over pesten

'Karrewiet', het dagelijkse Ketnet-journaal voor kinderen, gaat dieper in op de problematiek van pesten. Een kindreporter gaat op pad en spreekt met een antipest-experte. Wat is pesten juist? En wat is het verschil tussen plagen en pesten? Wat moet je doen als je gepest wordt? Of als je ziet dat er iemand gepest wordt?

'Karrewiet' over pesten, maandag 5 februari om 17.55 uur op Ketnet.
De 'Karrewiet'-app volgt de STIP IT-actie op de voet. Dagelijks om 15.30 uur is er een update over de actie.

Dagelijks programma 'STIP IT'

'STIP IT' is een dagelijks programma van maandag 5 tot en met vrijdag 9 februari waarin bewezen wordt dat het Antipestvirus werkelijk overal verspreid is. In twee reportages zien de Ketnetters telkens de boegbeelden van de actie op pad om nog meer stippen te verspreiden. En ze maken tijd voor een gesprek met kinderen en volwassenen die zelf met pesten te maken kregen. Antipest-experte Kristl Habils beantwoordt vragen van Ketnetters.

'STIP IT', van maandag 5 t.e.m. vrijdag 9 februari om 17.05 uur op Ketnet, in de Ketnet-app en op ketnet.be.

Maandag 5/2

Sander Gillis maakt samen met de leerlingen van een school in Ieper 4 'levende' stippen. Tinne Oltmans ontmoet Laura (12 jaar) die vroeger gepest werd omdat ze anders was, maar nu heel gelukkig is op haar nieuwe school.

Anti-pestexperte Kristl Habils beantwoordt vragen over pesten. Vandaag: Ik begrijp niet waarom ik gepest word. Wat doe ik verkeerd?

Dinsdag 6/2

Tinne Oltmans maakt van 1 middenstip 4 middenstippen op het voetbalveld van de Red Flames. Red Flames speelsters Yana Daniels en Diede Lemey vertellen Tinne Oltmans hoe zij al te maken kregen met pestgedrag.
Vandaag geeft Kristl Habils een antwoord op de vragen: Wat halen die 4 stippen uit? Die kunnen pesten toch niet stoppen?

Woensdag 7/2

Sander Gillis en Thomas Van Achteren hebben een swingend plan om zo veel mogelijk stippen in het winkelcentrum te verspreiden. Een danseres (Hannah, 18 jaar)  bij Let's Go Urban vertelt aan Sander hoe de dansclub ertoe bijgedragen heeft dat zij zich opnieuw goed in haar vel voelde na pestgedrag.
Anti-pestexperte Kristl Habils beantwoordt vragen over pesten. Vandaag: Als ik zie dat iemand gepest wordt, durf ik niet altijd te helpen omdat ik dan bang ben dat ze mij ook gaan pesten.

Donderdag 8/2

Sander Gillis en Leonard Muylle gaan de uitdaging aan om de 4 'warmste' stippen te maken. Dankzij de hulp van de scouts slagen ze er ook in. Leonard ontmoet Wolf (9 jaar) die zowel gepest werd als gepest heeft.
De Ketnetters krijgen een antwoord op de vraag: Hoe kan ik het beste reageren op het moment dat iemand mij aan het pesten is?

Vrijdag 9/2: Antipestival

Vrijdag 9 februari, de slotdag van de Vlaamse week tegen pesten, een speciale aflevering van 'STIP IT'. Ketnet gaat live naar het Antipestival waar Bart Peeters, Laura Tesoro, SLM, Tinne Oltmans en de dansers van LGU optreden. Het volledige festival is te volgen via een livestream in de Ketnet-app en op ketnet.be. Al wie het Manipest ondertekent, krijgt een unieke toegangscode om het festival online bij te wonen.

Over STIP IT

Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten willen alle kinderen en jongeren - en bij uitbreiding iedereen die sympathie heeft voor de Move tegen pesten - overtuigen dat pesten heel fout is. Op ketnet.be en in de Ketnet-app kunnen ze een Manipest ondertekenen waardoor ze plechtig beloven zich aan vier heel belangrijke afspraken te houden die pesten tegengaan. Als ze dat Manipest ondertekend hebben, mogen ze stippen op hun hand tekenen. Want vanaf dat moment zijn ze besmet met het Antipestvirus en kunnen ze het ook doorgeven.
Het Manipest is een een online pagina op ketnet.be. Wie het Manipest ondertekent, belooft om vier afspraken rond pesten na te leven:

Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen!
Ik praat ervover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Op vrijdag 9 februari is er een Antipestival in de Marconi-studio op VRT. Kinderen die het Manipest ondertekend hebben, krijgen in ruil voor hun engagement een unieke toegangscode waarmee ze het Antipestival via een live-stream op ketnet.be en de Ketnet-app kunnen volgen.

Actrice Tinne Oltmans en Ketnet-wrappers Leonard Muylle, Sander Gillis en Thomas Van Achteren zetten hun schouders mee onder de actie en zijn de boegbeelden van STIP IT.

Tinne Oltmans zingt het themalied van de actie: Stip na stip. Muziek is van de hand van Malin Johansson, Leah Muscat, Stefaan Fernande en Wouter Vander Veken en de tekst van Stefaan Fernande. In de clip zien we dansers van Let's go Urban en meer dan 150 jonge figuranten aan het werk.
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

Forum software by © Master-Magic Tv-Digitaal.info