Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NETFLIX Guillermo del Toro maakt Pinocchio
#1
Filmmaker Guillermo del Toro verwezenlijkt zijn levenslange droomproject 'Pinocchio' in samenwerking met Netflix. Het is de eerste keer dat Guillermo een volledige animatiefilm regisseert.

Naast de regie, schrijft en produceert Del Toro de stop-motion musical ook. Zijn vorige speelfilm 'The Shape of Water' werd vorig jaar bekroond met vier Oscars, waaronder de award voor 'Best Director' en 'Best Picture'.

Zijn versie van het klassieke 'Pinocchio'-verhaal speelt zich af in het Italië van de jaren ‘30. Deze film past binnen de samenwerking tussen Guillermo del Toro en Netflix, die eerder al de Emmy Award-winnende televisieserie 'DreamWorks Trollhunters', het eerste deel van de DreamWorks' 'Tales of Arcadia'-trilogie, maakten. Het tweede deel, '3Below', is vanaf 21 december 2018 te zien op Netflix en het derde deel 'Wizards' volgt in 2019. Daarnaast werkt de filmmaker momenteel aan de Netflix-serie 'Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight'.

Guillermo del Toro: 'Geen enkele kunstvorm heeft mijn leven en werk meer beïnvloed dan animatie, en met geen enkel ander personage voel ik zo’n persoonlijke verbintenis als met Pinocchio. In ons verhaal is Pinocchio een onschuldige ziel met een onverschillige vader die verloren loopt in een wereld die hij niet begrijpt. Tijdens een buitengewone reis leert Pinocchio de echte wereld kennen, en ook zijn vader. Deze film heb ik altijd al willen maken. Na de geweldige ervaring tijdens Trollhunters, ben ik ontzettend dankbaar om samen met het getalenteerde Netflix-team mijn versie van het verhaal over de vreemde pop -die- een- echt- jongetje- werd met het publiek te delen.'
Antwoord