Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NETFLIX blijft het goed doen
#1
Online videodienst Netflix heeft ook in de eerste weken van dit jaar het aanbod met nieuwe seizoenen van series uitgebreid. Het Amerikaanse bedrijf besteedt jaarlijks miljarden euro’s aan uitbreiding van content.

Onder het nieuw beschikbare aanbod bevindt zich ook het zesde seizoen van de Amerikaanse successerie Homeland. Ook nieuw is het vierde seizoen van The Blacklist. Het aanbod van films is uitgebreid met onder anderen Fun Mom Dinner en The Open House. Het contentaanbod bij Netflix in Nederland bestaat inmiddels uit duizenden titels.

Onbeperkt kijken

Bij Netflix kan men voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar films en series kijken. Het meest afgenomen abonnement kost €10,99 per maand. Hiermee kan op twee apparaten gelijktijdig naar films en series in HD-kwaliteit gekeken worden. Als men content in Ultra HD wilt kijken dan is het duurste abonnement van €13,99 per maand noodzakelijk. Hiermee kan ook met vier apparaten tegelijk gekeken worden.
Dank forum Mastermagic. Dank content Telenet en Canal digitaal Heart
Antwoord
#2
wel bijzeggen dat het aanbod van Nederland en belgie niet hetzelfde is.
www.master-magic.be
108 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#3
Netflix heeft bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt dat het in het laatste kwartaal van 2017 het hoogste aantal nieuwe abonnees heeft toegevoegd in zijn geschiedenis. De groei zat voornamelijk in het aantal leden buiten de VS.

Dat aantal nam toe met 6,36 miljoen abonnees, het hoogste aantal tot nu toe. Een jaar eerder lag de aanwas in hetzelfde kwartaal rond de 5 miljoen en in de daarop volgende kwartalen rond de 4 miljoen. Netflix meldt in zijn kwartaalcijfers dat er in totaal, samen met de bijna 2 miljoen nieuwe Amerikaanse abonnees, 8,33 miljoen nieuwe abonnementen zijn afgesloten. Daarmee komt de som van alle abonnementen uit op 117,58 miljoen.

De streamingdienst zegt dat series als Stranger Things, Black Mirror en The Crown nieuwe afleveringen toevoegden in het laatste kwartaal van vorig jaar. De toevoeging van de film Bright aan het aanbod zou bovendien voor aanwas van nieuwe leden hebben gezorgd. Volgens Netflix was deze zelf geproduceerde film in zijn eerste maand een van de best bekeken originals tot nu toe. Ook internationale producties zoals het Duitse Dark en het Italiaanse Suburra deden het goed. Netflix wil dan ook meer dan 30 nieuwe internationale producties toevoegen gedurende dit jaar, onder meer uit Frankrijk, Korea en Japan.

Het bedrijf zegt dat het sneller groeit dan verwacht en dat het meer aan content gaat uitgeven dan was gepland. Daarbij gaat het om een bedrag tussen de 7,5 en 8 miljard dollar. Daarbij wil het op basis van testresultaten ook meer geld besteden aan marketing. De omzet van Netflix kwam neer op ongeveer 3,3 miljard dollar, wat een groei van 32,6 procent betekent vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De winst kwam uit op 186 miljoen dollar, ten opzichte van een winst van 67 miljoen dollar in datzelfde kwartaal.
www.master-magic.be
108 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#4
Netflix voegde in het vierde kwartaal van 2017 8,33 miljoen streaming abonnees toe aan zijn bestand, waarvan 1,98 miljoen in de VS en 6,36 miljoen daarbuiten. Het totale bestand bedraagt nu 117 miljoen, waarvan 62,8 miljoen buiten de VS. Nederland telt nu 2,6 miljoen Netflix-huishoudens.

Met deze resultaten deed Netflix het ruim beter dan het management verwachtte. Men voelt zich gesterkt in de keuze voor het produceren van 'original content' en vergroot het budget voor 2018 van 7 naar 7,5 a 8,0 miljard US dollar. Ook het marketingbudget is verruimd omdat Netflix hiermee het succes van de eigen producties weet uit te vergroten. Verder verwacht men een einde aan de periode van negatieve vrije kasstroom, waar men tot voor kort uitsluitend sprak over aanhoudend verliezen.

In reactie steeg de beurskoers in de nabeurshandel met zo'n 8 procent. De marktkapitalisatie kwam daarmee op een 'all-time high' van 111 miljard dollar.

Streamingomzet +35%

De wereldwijde omzet uit streaming steeg met 35 procent tot 3,18 miljard US dollar. De 'contribution profit' (brutoresultaat na marketingkosten) nam met 48 procent toe tot 696 miljoen dollar, goed voor een marge van 21,9 procent. De oorspronkelijke DVD-verhuur in de VS genereerde een omzet van 105 miljoen dollar (-17%), met een hoge marge van 59,6 procent.

De totale omzet van Netflix kwam uit op 3,29 miljard dollar (+33%), met een record contribution profit van 758 miljoen dollar en een marge van 23,1 procent. Het operationeel resultaat kwam uit op 245 miljoen dollar (+59%) en het nettoresultaat op 186 miljoen dollar (+178%), eveneens records in de Netflix historie.

De onderneming spreekt van een 'beautiful Q4' en schrijft dit in hoofdzaak toe aan de investeringen in 'original content'. Zelfs na een afschrijving van 39 miljoen dollar op "unreleased content we’ve decided not to move forward with" (een verwijzing naar het ontslag van Kevin Spacey bij de serie House of Cards) waren de contribution profit en het operationeel resultaat hoger dan het management zelf had verwacht.

Budgetten voor content en marketing verruimd

Netflix geeft voor 2018 een aantal doelstellingen. Allereerst is er de guidance voor de klantenaantallen in het lopende kwartaal (Q1 2018). Men verwacht een toename van het aantal streaming abonnees met 6,35 miljoen, waarvan 4,90 miljoen buiten de VS. De totale omzet moet uitkomen op 3,69 miljard dollar (+40%), waarvan 1,81 miljard uit streaming in de VS (+23%) en 1,78 miljard van daarbuiten (+70%).

Andere doelstellingen, voor 2018 als geheel:

Nettowinstmarge 10 procent (2017: 7%)
Contentuitgaven (op P&L-basis) 7,5-8,0 miljard dollar. Dat is een verhoging ten opzichte van het bestaande budget van 7 miljard, bekend gemaakt in augustus 2017.
Marketinguitgaven 2 miljard dollar (2017: 1,3 mrd), met als onderbouwing: "'We’re taking marketing spend up a little faster than revenue for this year because our testing results indicate this is wise. We want great content, and we want the budget to make the hits we have really big, to drive our membership growth".
Uitgaven aan technolgie & ontwikkeling 1,3 miljard dollar (2017: 1,05 mrd).
Vrije kasstroom (FCF) negatief 3 tot 4 miljard dollar. Het management voegt toe: "In the future, a combination of rising operating profits and slowing growth in original content spend will turn our business FCF positive". Dat is een verandering ten opzichte van voorgaande kwartalen, toen men alleen maar aangaf dat de FCF op de afzienbare termijn negatief zou blijven.
Er komen in 2018 30 internationale 'original series' bij, o.a. uit Frankrijk, Polen, India, Zuid-Korea en JapanPL, India, SK, Japan). Dit was reeds eerder bekendgemaakt.
Kasstroom positief door geplaatste lening
Gedurende het kwartaal plaatste Netflix een lening van 1,6 miljard dollar. Daardoor was de kasstrom over Q4 2017 positief (+1,08 mrd) en groeide de kaspositie naar 2,82 miljard. De vrije kasstroom, zoals gerapporteerd door de onderneming, 524 miljoen dollar negatief, min of meer in lijn met de afgelopen vijf kwartalen.

De contentuitgaven (op kasstroom-basis) bedroegen 2,42 miljard dollar in Q4 2017 en 8,91 miljard over geheel 2017.

Netflix in Nederland

Nederland telde 2,6 miljoen Netflix-huishoudens in het vierde kwartaal van 2017, 200.000 meer dan een kwartaal eerder. 34 procent van de Nederlandse huishoudens had eind vorig jaar een abonnement op Netflix. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper.

In het vierde kwartaal van 2016 had Netflix nog twee miljoen geabonneerde huishoudens. Zo'n vier miljoen Nederlanders hebben de netflix-app op hun smartphone geïnstalleerd. Dat hogere aantal komt vooral omdat de meeste Netflix-abonnees voor twee of meer accounts zijn en dus door meer mensen in een huishouden gebruikt worden.
www.master-magic.be
108 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#5
(23-01-2018, 22:43)master-magic schreef: wel bijzeggen dat het aanbod van Nederland en belgie niet hetzelfde is.

inderdaad maar als je naar nederland gaat dan kan je wel de hune zien duitsland idem
Dank forum Mastermagic. Dank content Telenet en Canal digitaal Heart
Antwoord
#6
master je moet toegeven dat chukky gelijk heeft
in nieuwsblad ook nog groot artikel
Dank forum Mastermagic. Dank content Telenet en Canal digitaal Heart
Antwoord
#7
(24-01-2018, 08:16)natte schreef: master je moet toegeven dat chukky gelijk heeft
in nieuwsblad ook nog groot artikel

dat zijn geen tv zenders hé Wink
www.master-magic.be
108 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#8
neen maar we geraken achter
Dank forum Mastermagic. Dank content Telenet en Canal digitaal Heart
Antwoord
#9
(24-01-2018, 18:47)natte schreef: neen maar we geraken achter

zitten we daar wel op te wachten, we hebben de apps van proximus en telenet met de zenders,
niet iedereen zit op 5000 zenders te wachten waar je hele avond mee bezig bent om allemaal door te lopen om te zien wat er speelt.
www.master-magic.be
108 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#10
hele avond hele nacht bedoel je.
Dank forum Mastermagic. Dank content Telenet en Canal digitaal Heart
Antwoord