Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NETFLIX verplicht meer europese films aanbieden
#1
Nieuwe Europese regelgeving verplicht Netflix in landen van de Europese Unie (EU) dat minimaal dertig procent van het contentaanbod Europese producties dient te zijn.

Netflix moet verplicht meer Europese films en series aanbieden

Het Europese Parlement heeft in grote meerderheid voor aanpassing van de regels voor streamingdiensten gestemd. Het minimum quota van dertig procent Europees aanbod geldt niet alleen voor Netflix maar voor alle streamingdiensten die in Europese landen aangeboden worden. Dus ook Amazon Prime Video krijgt met de nieuwe Europese regel te maken.

Nieuwe films en series

Netflix is al enige tijd bezig met het produceren van eigen Europese series. Onder meer Spaanse, Franse en Duitse series zijn op dit moment al bij Netflix te bekijken. Netflix is ook bezig met de eerste Nederlands/Vlaamse serie. De eigen series zijn voor Netflix belangrijk omdat de Amerikaanse streamingdienst hiermee onderscheidend ten opzichte van andere concurrerende online videodiensten kan zijn. Maar om aan de nieuwe Europese regels te kunnen voldoen koopt Netflix bij tv-zenders en productiehuizen ook Europese content in.

Abonnement duurder?

Een andere nieuwe regel is dat Europese landen aan Netflix een bijdrage kunnen vragen om nieuwe Europese producties te financieren. Of abonnees van Netflix blij met de nieuwe Europese regelgeving moeten zijn, is nog maar de vraag. Netflix moet meer geld gaan uitgeven om aan de nieuwe regels te voldoen. De kans is aanwezig dat hierdoor op termijn de abonnementsprijs van de streamingdienst hoger wordt.
Dank forum Mastermagic. Dank content Telenet en Canal digitaal Heart
Antwoord