Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NPO misbruikt klantengegevens
#1
Uit onderzoek van NRC Handelsblad blijkt dat de verplichting toestemming te geven voor het doorspelen van privacygevoelige gegevens aan advertentienetwerken na de update van de app van NPO Start in december is toegevoegd. NPO Start is de gratis online tv-dienst van de Nederlandse publieke omroep (NPO) waarmee naar eerder uitgezonden tv-programma’s gekeken kan worden. Wel moet verplicht naar reclame gekeken worden. NPO Start is de nieuwe naam voor de tv-dienst die eerder onder de naam Uitzending Gemist werd aangeboden.

Verbetering

NPO werkt volgens eigen zeggen aan een nieuwe update van de app. Hierin wordt het voor gebruikers mogelijk zelf te kiezen of gegevens aan advertentienetwerken wordt doorgespeeld. Via deze mogelijkheid wordt een gerichte reclame aan de gebruiker gekoppeld. Dit wordt ook wel programmatic advertising genoemd. Deze update is echter ingewikkeld en NPO zegt hiervoor meer tijd nodig te hebben. Het doel is de nieuwe update voor 25 mei uit te brengen.
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#2
kunnen we toch deels niet gebruiken dus heb er geen last van.
Antwoord

#3
neen maar zal mischien bij nl zien zo zijn fans
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#4
(10-01-2018, 18:55)natte schreef: neen maar zal mischien bij nl zien zo zijn fans

ik lig er niet wakker van, we zijn in belgie, wat hier gebeurd is belangrijker dan dit Wink
Antwoord

#5
ik weet niet tv wordt europees en als ik nlziet neem en ze misbruiken dat belangt mij dat ook aan
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#6
(11-01-2018, 08:08)natte schreef: ik weet niet tv wordt europees en als ik nlziet neem en ze misbruiken dat belangt mij dat ook aan

officieel kan je dat niet nemen dus niet wakker van liggen Wink
Antwoord

#7
neen er zijn ergere dingen in het leven. juist alle extra's afgesloten terug naar basis paketten
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#8
Gebruikers van NPO Start moeten toestemming geven voor het gebruik van persoonlijke en privacy gevoelige gegevens. De NPO stelt deze aan advertentieverkopers ter beschikking. Geeft men geen toestemming hiervoor dan kan de gratis online tv-dienst niet gebruikt worden. Via NPO Start kan naar eerder uitgezonden programma’s van publieke omroepen gekeken worden.

Kamervragen

Eerder stelde de SP al Kamervragen over deze situatie. Deze is overigens tijdelijk. NPO heeft al laten weten te werken aan een update van NPO Start waarbij de verplichte toestemming bij NPO Start vervalt. De Consumentenbond stelt dat de NPO met NPO Start een publieke dienst levert die vrij toegankelijk voor Nederlanders moet zijn. Ook is de verplichte toestemming in de ogen van de Consumentenbond in strijd met de cookiewet.
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#9
NPO Start is de opvolger van Uitzending Gemist. De online tv-dienst is gratis voor Nederlanders beschikbaar. Men dient wel akkoord te gaan met de voorwaarden. Die stellen op dit moment dat informatie van gebruikers aan reclameverkopers wordt doorverkocht. Gaat men niet akkoord met de voorwaarden dan kan NPO Start niet worden gebruikt. De Nederlandse publieke omroep (NPO) heeft inmiddels onder druk van de politiek en consumentenorganisaties als Consumentenbond en Bits of Freedom aangekondigd in de komende maanden met een update van de app te komen waarin gebruikers zelf kunnen aangeven of men toestemming voor doorverkoop van informatie aan reclameverkopers geeft.

Gebruikers

NPO Start wordt volgens marktonderzoeker Telecompaper dagelijks door een miljoen Nederlanders gebruikt. Ze kunnen gratis een deel van de eerder uitgezonden tv-programma’s in minder goede beeldkwaliteit tot zeven dagen terug gratis nogmaals bekijken. De betaaldienst NPO Start Plus wordt minder gebruikt. Telecompaper schat het dagelijks gebruik op 360.000 Nederlanders. Tegen betaling van €2,95 per maand kan men naar een veel groter aantal programma’s kijken. Dit kunnen tevens voor een langere termijn en in een veel betere beeldkwaliteit, meestal in HD-kwaliteit, terug bekeken worden. Een ander verschil is dat de betaaldienst NPO Start Plus reclamevrij is.
Antwoord

#10
zal toekomst zijn heb dit via cd app
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

Forum software by © Master-Magic Tv-Digitaal.info