Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Netflix blokkeert tabletgebruikers
#1
Netflix laat zijn software niet langer installeren op Android-apparaten waarvan het besturingssysteem is aangepast, bijvoorbeeld door roottoegang of door het installeren van een custom rom. In een reactie zegt Netflix dat het van nieuwe drm gebruikmaakt.

NetflixAndroid-gebruikers meldden dat zij de Netflix-applicatie niet langer konden vinden in de Play Store. Kort daarna bevestigde Netflix tegenover Android Police dat het niet langer ondersteuning biedt voor Android-apparaten met roottoegang of custom roms. Onduidelijk blijft met welke intentie Netflix deze gebruikers wil blokkeren, maar mogelijk heeft het iets te maken met het voorkomen van het illegaal kopiëren van content. Het gaat om versie 5.0 van de applicatie die kortgeleden is verschenen.

Vooralsnog werkt de applicatie wel op Android-apparaten met roottoegang of een custom rom, zolang deze al geïnstalleerd staat; in de Play Store wordt Netflix als 'niet compatibel' aangeduid. Uit een test van Android Police blijkt ook dat de nieuwe versie 5 van Netflix wel degelijk werkt op Android-apparaten met aangepaste software, zolang deze maar buiten de Play Store om wordt geïnstalleerd. Het is echter nog mogelijk dat Netflix er op termijn voor kiest om ook de werking van de app zelf te blokkeren.

Volgens Netflix wordt er met de update gebruikgemaakt van een nieuw soort drm, dat ontwikkeld is door Google. Deze Widevine DRM bekijkt onder andere of het apparaat dat een applicatie wil installeren is gecertificeerd door Google.
Antwoord
#2
inderdaad dat klopt telenet heeft ook play more (store) en daar zie je ook geen netflix
Antwoord
#3
Zelf play word geblokt op deze root androids toestellen Wink
Antwoord
#4
tja waar dient dan die yelo tv dan nog voor. weer leuk voor de schrapdienst van telenet
Antwoord
#5
Abonnees die met een zelf gemodificeerde Androidtablet of smartphone Netflix gebruiken, lopen mogelijk tegen problemen aan. De videodienst blokkeert deze apparaten bewust.

Android-apparaten die door de eigenaar gehackt zijn waardoor root-toegang mogelijk is, worden in de toekomst door Netflix geblokkeerd. Op deze apparaten kan men in de Google Play Store de Netflix-app niet meer downloaden. Vooralsnog kan op deze gemodificeerde Android-apparaten nog wel naar films en series van Netflix gekeken worden als de app al op het apparaat is geïnstalleerd.
 
Nieuwe versie

De blokkering van apparaten met root-toegang is toegepast in de nieuwste versie van de Android-app van Netflix. Deze versie 5 is overigens nog niet in Nederland uitgerold, maar wel in tal van andere landen. De blokkering is volgen Netflix het gevolg van het toepassen van de volledige Widevine DRIM-beveiliging van Google.
Antwoord