Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Netflix voegt wellicht duurder Ultra-abonnement toe zonder nieuwe features
#31
Netflix voert een test uit met hogere abonnementsprijzen in Nederland. In bepaalde browsers kost het duurste abonnement twee euro meer dan in andere. Wie doorklikt, betaalt echter nog steeds de bestaande prijzen, want Netflix wil alleen de impact van het tonen van de hogere prijzen meten.

Wie in Firefox op de site van Netflix naar de prijzenpagina navigeert, ziet de bestaande prijs van 13,99 euro bij Premium staan. In Chrome en in Edge is dat echter 15,99 euro. Voor het Standard-abonnement gaat de prijs van 10,99 euro naar 11,99 euro en Basic blijft onveranderd op 7,99 euro staan. In België gebeurt hetzelfde.

NetflixDe klantenservice van Netflix vertelt aan bellers dat het alleen een test is om te kijken hoe klanten reageren op het tonen van de hogere prijzen. Wie de knoop doorhakt, betaalt de bestaande prijzen, ongeacht welke browser men gebruikt. De hogere prijzen gaan nu niet daadwerkelijk in rekening gebracht worden, aldus de klantenservice.

Eerder dit jaar werden de prijzen in de VS al verhoogd met enkele dollars. Procentueel ging het toen om 12,5 tot 18,2 procent. De stijgingspercentages liggen hier, nu, wat lager: 14,3 procent voor Premium en 9,1 procent voor Standard. Het zou niet de eerste keer zijn dat de prijzen in andere markten omhoog gaan in navolging van de Amerikaanse prijzen.

Netflix benadrukt dat aan een eventuele daadwerkelijke prijsstijging een e-mailbericht voorafgaat en dat klanten de gelegenheid hebben om op te zeggen voordat ze die verhoogde prijs betalen. In de VS betaalden nieuwe klanten ook eerst het hogere tarief en pas enkele maanden later begon dat te gelden voor bestaande klanten.

Het is de vierde keer in zijn bestaan als streamingdienst dat Netflix de prijzen verhoogt. De vorige prijsstijging dateert van oktober 2017, toen Premium bijvoorbeeld van 12 naar 14 euro ging, een stijging van 17 procent. Bij vorige prijsverhogingen keerden relatief weinig klanten de dienst de rug toe, waardoor Netflix zich gesterkt ziet hogere maandbedragen te vragen. Het bedrijf zei bij de vorige verhoging dat het geld nodig is om meer exclusieve tv-shows en films toe te voegen. Netflix ziet zich tegelijkertijd geconfronteerd met steeds meer concurrentie. Onder andere Disney en in de VS NBC komen met diensten voor streaming video.

sommige gebruikers maken zelfs melding van een Premium-prijs van 17,99 euro.
Antwoord
#32
Netflix experimenteert met diverse fictieve tarieven in België. Dat meldt Data News.be. Eerder deze week werd bekend dat de SVOD-dienst eenzelfde proef in Nederland heeft lopen.

Op basis van een steekproef werd Datanews duidelijk dat er willekeurig uiteenlopende tarieven genoemd worden wanneer iemand een premium-abonement wil afsluiten. Netflix bevestigt aan Data News dat het meerdere fictieve tarieven aanbiedt, maar dat na het afsluiten van een abonnement het officiële maandtarief van EUR 13,99 berekend wordt.

De fictieve (hogere) tarieven zijn EUR 15,99, EUR 16,99 of EUR 17,99. Netflix wil op deze manier uittesten welk bedrag men bereid is te betalen voor een premium-abonnement. De fictieve prijsverhoging werd volgens Datanews ook opgemerkt door Twitter-gebruikers in Nederland en Frankrijk en door de Italiaanse tech-website Smartwold.it.

Waardering Netflix

Een woordvoerder van Netflix stelt tegenover Data News dat het om een test gaat. Het hoeft dus niet zo te zijn dat de tarieven ook echt omhoog gaan. "We testen enigszins verschillende prijzen om beter te begrijpen hoe onze consumenten Netflix waarderen. Niet iedereen zal deze test te zien krijgen en we mogen deze prijzen na de test niet aanrekenen. Ons doel is ervoor te zorgen dat Netflix altijd een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft."

Begin maart kwamen ook al uit andere Europese landen berichten dat Netflix was begonnen met experimenten met hogere abonnementsprijzen. In januari voerde Netflix al een prijsverhoging door in de Verenigde Staten en een groot deel van Latijns Amerika.
Antwoord
#33
zal hun duur te staan komen. zijn niet goed wijs die top daar
Antwoord
#34
Binnenkort zullen de prijzen aangepast word, de basis voor 1 stream max blijft de prijs hetzelfde, het volgende abbo met 2 streams stijgt met 1€, het volgende 3de abbo stijgt met 2€
Antwoord
#35
Tja worden dure jongens
Antwoord