Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opnieuw drie ontslagen bij regionale zender AVS
#1
Bij de regionale televisiezender AVS zijn de voorbije weken drie mensen ontslagen. Het is de zoveelste ontslagronde bij de zender in de afgelopen jaren. “We werken er aan om de toekomst van AVS te verzekeren”, klinkt het bij de directie. Van een fusie met andere regionale zenders lijkt geen sprake meer.

Bij AVS werken vandaag nog zo’n 24 mensen. Dat zijn er nagenoeg evenveel als in 1994 toen AVS nog in Eeklo gevestigd was. AVS begin in 1981 onder de vleugels van Bertram De Coninck als een verzameling van persmensen uit het Meetjesland. De eerste echte uitzending startte in 1988, maar pas in 2001 verhuist het kleine mediahuis naar Flanders Expo in Gent.

De voorbije jaren lijkt AVS aan een gestage afbouw bezig te zijn. Het bedrijf heeft al verschillende afslankrondes achter de rug. “De drie ontslagen zijn een correctie in onze structuur. Het gaat om iemand op marketing, op de redactie en op vormgeving”, zegt Guido Reybroeck van AVS. “We bestaan binnenkort 30 jaar en het is onze bedoeling daar nog veel jaren bij te doen. We werken momenteel aan projecten om die toekomst te verzekeren”, zegt hij.

De voorbije jaren werd er veel gepraat over een fusie met TV Oost, die andere regionale zender in de provincie Oost-Vlaanderen. Maar die lijkt voorlopig niet aan de orde. “We zijn al jaren een onafhankelijke speler terwijl TV Oost tot het Mediahuis (onder meer uitgever van Het Nieuwsblad en De Standaard, red.) behoort. Dat maakt het moeilijker. Zo lang onze onafhankelijkheid niet gewaarborgd is, zal er geen samenwerking zijn.”
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
dat ze een nationale regionale zender maken voor heel het land  soort bvn regionaal
Antwoord
#3
(28-08-2018, 16:41)natte schreef: dat ze een nationale regionale zender maken voor heel het land  soort bvn regionaal

Is nooit mogelijk kost veel teveel geld en er zou te weinig nieuws aan bod komen van bepaalde regio’s door teveel nieuws en weinig tijd.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#4
Waarom gewoon alle dagelijkse reportages senbre gen en landelijk gaan. Veel betere dponsori g en reclamemaster ceo dan
Antwoord