Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orange Belgium belooft nieuw breedband-only aanbod na regulering kabel
#1
Orange Belgium is voornemens volgend jaar een nieuwe breedband-only in de markt te zetten. Dat meldt CEO Michael Trabbia in een interview met Le Soir. Volgens de topman maakt nieuwe regulering van de kabel het aanbod mogelijk en ook zal het aanbod zorgen voor groei in vaste diensten.

Intern onderzoek door Orange Belgium wijst uit dat er steeds meer vraag is naar breedband-only op de Belgische markt waarbij een derde van de consumenten hier interesse in heeft. Het gaat met name om jongeren en mensen met een tweede huis.

Momenteel kost een breedband-only pakket bijna evenveel als een triple play-pakket, merkte Trabbia op. Het nieuwe aanbod van Orange Belgium zal volgens hem 'enkele euro's' goedkoper worden. Het nieuwe aanbod kan pas worden gerealiseerd wanneer de nieuwe tarieven voor wholesale in werking treden, mogelijk midden 2019.

Begin deze maand meldde CRC (de toezichthouder BIPT en de toezichthouders op audiovisuele media) de regulering voor de vaste markten aan bij de Europese Commissie. Orange Belgium, als afnemer van kabeltoegang, pleitte in november voor openstelling van de netwerken. CEO Michael Trabbia stelde dat een mobiele aanbieder wel vaste diensten en quad play moet leveren om te kunnen blijven bestaan.

Geen prijsverhoging in 2018

Trabbia stelde in het interview met Le Soir tevens dat Orange Belgium zijn tarieven dit jaar niet zal verhogen omdat de Belgische markt volgens hem een nieuwe fase is ingegaan met een nieuwe 'competitieve dynamiek'.

Licht meer omzet in eerste kwartaal

Orange Belgium heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 306,6 miljoen euro, een lichte stijging van 0,9 procent ten opzichte van een jaar eerder. De omzet viel in Q1 2018 hoger uit ondanks de verwachte daling uit MVNO-inkomsten van 10,5 miljoen euro en de bruto-impact van 7,9 miljoen euro op de omzet als gevolg van van de Europese roamingregels. De omzet uit retaildiensten vertoonde een stijging van 6,2 procent op jaarbasis en kwam uit op 181,3 miljoen euro.
Antwoord

#2
veel te laat moesten ze maar van in begin doen
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#3
(14-05-2018, 21:40)natte schreef: veel te laat moesten ze maar van in begin doen

Toen kon en mocht dit niet van de BIPT en politiek enz.
Antwoord

#4
Arm belgie ze willen meer concurrentie maar niks mag
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

Forum software by © Master-Magic Tv-Digitaal.info