Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orange breidt kabelklantenbestand met 27 procent uit en boekt hogere EBITDAaL
#1
Orange België heeft 27 procent meer kabelklanten aan zijn bestand toegevoegd, zo meldt de provider in zijn kwartaalcijfers. Daardoor is ook het aantal convergente mobiele postpaidklanten gestegen, zo meldt het bedrijf. Het aantal mobiele postpaidklanten steeg tot 2,7 miljoen, onder meer door het succes van de in 2020 geïntroduceerde Go-abonnementen. De EBITDAaL steeg in het tweede kwartaal 5,9 procent jaar-op-jaar, de stijging over H1 bedroeg jaar-op-jaar 8,8 procent.

De EBITDAaL bedraagt nu EUR 91,1 miljoen. De stijging is vooral ingegeven door hogere omzet uit retaildiensten, gesteund door kostenefficiënties. De EBITDAaL-marge bereikte 28 procent. De eCapex stegen met jaar-op-jaar met 52,1 procent tot EUR 45,3 miljoen, wat voornamelijk wordt verklaard door het geringere aantal kabelinstallaties en de vertragingen in de uitrol van het netwerk vorig jaar door de coronamaatregelen.

Sterke omzetstijging convergente diensten

De omzet steeg met 7,5 procent tot 325,4 miljoen euro, terwijl de omzet uit retaildiensten met 4,9 procent groeide. Dit komt volgens Orange voornamelijk door de hogere omzet uit convergente diensten, die jaar-op-jaar steeg met 15,5 procent. Door de geringere impact van de coronamaatregelen zag de provider ook een stijging in omzet uit apparatuur, een verbetering in het sms-verkeer en stijging in roaming bij zowel klanten als bezoekers.

Zowel CEO Xavier Pichon als CFO Antoine Chouc zijn optimistisch over de geboekte resultaten. Chouc bevestigt de eerdere vooruitzichten van het bedrijf voor een lagere eencijferige omzetgroei, een EBITDAaL van EUR 320-340 miljoen en eCapex van EUR 200-220 miljoen.
Antwoord