Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orange verhoogt ook de fup net zoals telenet naar 3TB
#1
Om al onze klanten te kunnen laten profiteren van ultrasnel internet, kunnen dezelfde gebruiksvoorwaarden en het beheer van de internetdienst van toepassing zijn die bepaald worden door de kabeldistributeurs. De maximale snelheid van P2P-verkeer kan beperkt worden tijdens de piekuren*. Het dataverkeer peer-to-peer (P2P) is het delen van bestanden tussen internetgebruikers. Het zijn applicaties zoals bv BitTorrent, Vuze, eMule, Gnutela,… Dit heeft niets te maken met het gebruik van Youtube, Facebook, surfen, emails, skype, web radio/TV, Spotify, iTunes, Netflix Usenet,… die geen P2P applicaties zijn.

Indien je tijdens piekuren* meer dan 3 TB tijdens eenzelfde maand verbruikt, zal je tijdelijk beschouwd worden als een intensieve gebruiker. In dit geval kan je internetsnelheid tijdens de piekuren tijdelijk verminderd worden (20 Mbps download en 2 Mbps upload) maar je volume blijft onbeperkt.

*Piekuren: 17.00-23.59 u.
Daluren: 24.00-17.00 u.

Let op: de hierboven genoemde internetsnelheden en piek- en daluren zijn het resultaat van tijdelijke maatregelen als gevolg van de coronaviruscrisis.

Normaliter:

de snelheid wordt gereduceerd tot 10 Mbps 1 voor het downloaden en 1 Mbps 1 voor het verzenden
de piekuren zijn van 's middags tot middernacht en de daluren van middernacht tot 's middags
Antwoord
#2
Orange verhoogt de fair use policy van zijn internetabonnementen met 'onbeperkt' dataverkeer. Voortaan gaat de internetsnelheid van klanten omlaag als ze meer dan 3TB verbruiken in de piekuren. Dat was vroeger 750GB.

Orange voert de wijzigingen door bij de bestaande Home Internet-abonnementen en bij de Love Packs. Laatstgenoemde zijn combinaties van abonnementen voor vast internet, mobiel en tv. Alleen het datavolume wijzigt, de andere voorwaarden blijven gelijk. Klanten kunnen voortaan dus in een maandperiode 3TB verbruiken in de piekuren voordat hun download- en uploadsnelheid wordt verlaagd.

De provider hanteert tijdelijk vanwege de coronapandemie piekuren van 17:00 tot 23:59 uur en een snelheidsverlaging naar 20Mbit/s download en 2Mbit/s upload als gebruikers de fup overschrijden. Normaliter zijn de piekuren van 's middags tot middernacht en gaat het om een snelheidsverlaging naar 10Mbit/s download en 1Mbit/s upload.

Eerder deze maand kondigde Telenet nieuwe abonnementen aan met een fup van 3TB. Orange gebruikt het kabelnetwerk van Telenet en hanteert nu dus dezelfde fup. Telenet veranderde de fup van bestaande WIGO- en YUGO-abonnementen niet. Klanten van die abonnementen zitten nog vast aan een fup van 750GB. Concurrent Proximus verruimde eind 2019 de fup van abonnementen met een 'onbeperkt' datavolume van 750GB naar 3TB.
Antwoord