Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proximus CEO Leroy in gesprek met Belgische regering over herstructureringsplannen
#6
(10-01-2019, 09:13)master-magic schreef: De regering is razend op ­telecombedrijf Proximus over het afslankingsplan dat het vanochtend voorlegt aan de vakbonden. Daarbij zouden de komende drie jaar 1.900 banen verdwijnen. Tegelijk komen er 1.250 aanwervingen.

Ze moeten hun huiswerk opnieuw maken”, valt te horen bij bronnen dicht bij premier Charles Michel (MR). Hij riep gisteren Proximus-topvrouw Dominique Leroy op het matje. Tijdens dat gesprek kon Leroy “lang niet alle vragen van de premier beantwoorden”, valt te horen.

De regering voelt zich met de rug tegen de muur gezet ­omdat ze tot op het laatste moment op geen enkele manier werd ingelicht. De overheid is meerderheidsaandeelhouder bij Proximus en voor de regering zijn naakte ontslagen onaanvaardbaar. Proximus maakte de afgelopen jaren 500 miljoen euro winst per jaar.

“Delicate situatie”

Minister Peeters liet woensdag weten dat de cijfers nog niet vaststaan. “Men heeft gezegd: we gaan langs de ene kant mensen aanwerven, men spreekt in die filialen van meer dan 1.250, en langs de andere kant kijken we hoe we mogelijks 1.900 mensen moeten of kunnen laten afvloeien”, zei Peeters. “Men heeft ook gezegd dat die 1.900 nog niet vaststaan. Het is een delicate situatie. Het is belangrijk om te zeggen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen en dat we zeer bezorgd zijn over het mogelijk banenverlies.”

“Ontslagen tot minimum te beperken”

“Er zullen nieuwe profielen nodig zijn bij Proximus om zich voor te bereiden op die veranderende markt. Men zal in elk geval moeten aanwerven om nieuwe profielen te hebben. Aan de andere kant zal ook sociaal overleg nodig zijn”, zei minister van Telecom Philippe De Backer.

“Er zijn een aantal cijfers besproken geweest. We hebben daar nu verduidelijking over gevraagd. Het is een beursgenoteerd bedrijf, dus ik hou de gesprekken daarover confidentieel. Maar we zijn aan het kijken hoe we Proximus competitief kunnen houden en kunnen laten groeien en dat we sociaal overleg verwachten om te kijken hoe dat kan gebeuren”, aldus De Backer. Volgens hem is het belangrijk dat “men kijkt naar het personeel en sociaal overleg opstart om de harde ontslagen tot een minimum te beperken of af te wenden”.

Donderdag staat een bijzondere ondernemingsraad op het programma. Proximus zal dan ook meer duidelijkheid scheppen over de plannen is de verwachting.

smijt die ceo buiten aub
Antwoord


Berichten in dit topic
RE: Proximus CEO Leroy in gesprek met Belgische regering over herstructureringsplannen - door natte - 10-01-2019, 12:37