Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
'Proximus-CEO verkocht aandelen tijdens onderhandelingen met KPN'
#1
Proximus-CEO Dominique Leroy zat al in de sollicitatieprocedure met KPN toen zij een pakket aandelen in Proximus verkocht. Dat meldt NRC Handelsblad op basis van 'hooggeplaatste' bronnen binnen KPN. De Belgische autoriteiten doen onderzoek naar Leroy, op verdenking van handel met voorkennis. Op 19 september hebben ze haar administratie meegenomen voor onderzoek.

Via een standaardmelding bij de Belgische beursautoriteit werd bekend dat Leroy EUR 285.000 euro heeft verdiend door een pakket aandelen Proximus te verkopen. Leroy zegt daarover dat zij op 25 juli de order heeft gegeven en dat de aandelen op 1 augustus zijn verkocht.

Proximus heeft daarna een persoonlijke toelichting verspreid waarin Leroy onder meer zegt: "Ik had op dat moment niet besloten Proximus te verlaten. Ik was in bespreking over de hernieuwing van mijn contract met Proximus en had enkele gesprekken met verschillende externe partijen, waaronder KPN.”

Timing gebeurtenissen van belang

De timing van de gebeurtenissen is van belang. NRC meldt nu dat KPN 'eind juni' heeft gepolst of Leroy CEO wilde worden. Vervolgens vond er 'eind juli' – een exacte datum wordt niet genoemd – al een sollicitatiegesprek plaats. Daarmee was zij officieel in procedure. KPN en Proximus maakten de overstap op 5 september wereldkundig.

Volgens de krant De Tijd kan verboden handel in voorkennis worden bestraft met een boete tot EUR 80.000 en gevangenisstraf tot vier jaar. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) roept KPN op om de bijzonder aandeelhoudersvergadering uit te stellen. KPN houdt op 28 oktober een BAVA om de voordracht van de nieuwe CEO te doen.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord