Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SATELLIET sneeuwval
#1
BENELUX is zondag door sneeuwval getroffen op een schaal die de laatste jaren niet vaak is gezien. De eersten die hier last van hebben zijn gebruikers van satelliet ontvangst. Wie free to air of via Canal Digitaal, Joyne, TV Vlaanderen of nog andere pakketten tv kijkt met de schotel heeft in vrijwel heel het land te maken met storing. De oplossing is heel makkelijk, indien de schotel bereikbaar is: de sneeuw van de LNB-kop vegen. Het is niet de satelliet of de ontvangst daarvan die wegvalt, maar de LNB kop die insneeuwt. Een LNB is het meest kritieke deel in de schakel bij satellietontvangst en druppels dempen ontvangst, maar sneeuw blokkeren de straling van de satelliet zelfs compleet.

Nog meer problemen op komst

Mogelijk komt het maandag wederom tot zware sneeuwval in delen van Nederland en België. De sneeuwval kan ook problemen veroorzaken bij zaken als stroomvoorziening maar vooral ook signaalaanvoer van radio- en tv-zenders via satelliet, dab+ of FM. De aanbieders van radio en televisie via de bekende netwerken. Satellietschotels op de ontvangststations zijn tegen de sneeuw beschermd. Wie thuis maatregelen wil nemen bij de eigen schotel kan een zogenaamde LNB-paraplu overwegen die sneeuw ophoping op de LNB opvangt en zo beeld verzekerd.
Antwoord
#2
geen last van en ook geen andere provider nodig, ze kunnen beetje overdrijven soms zenne op internet, sneeuwt keer beetje en direct spreken ze van oplossingen,
dat dit bij de kleine schoteltjes van CD komt is wel duidelijk, geen al te grote ontvangst sterkte en daardoor bij klein beetje sneeuw uitval.
het heeft goed gesneeuwd vorige week hier bij mij en kon blijven tv kijken zonder verlies op ontvangst op satelliet.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#3
Inderdaad dikke boelen
Antwoord