Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SKY news blijft voor cd kijkers
#1
Wie via de satelliet televisie kijkt geniet van een buitengewoon groot zenderaanbod. Dat geldt in elk geval ook voor alle Canal Digitaal abonnees die de van oorsprong door Canal Digitaal zelf gebruikte Astra 1 ontvangen.

Canal Digitaal heeft jarenlang de Astra 1 satelliet op 19,2 oost voor eigen uitzendingen gebruikt, maar zendt nu vrijwel het gehele eigen aanbod op Astra 3 op 23,5 oost uit. Elke Canal Digitaal abonnee ontvangt automatisch nog het Astra 1 aanbod dat met de speciale  fastscanzaplijsten in beeld komt. Via de Astra 1 zijn veel nieuwszenders te zien die bij de meeste andere aanbieders niet beschikbaar zijn. Daaronder Bloomberg, LCI, Cnews, NHK World, maar bijvoorbeeld ook Sky News. De Britse commerciële nieuwszender sloot recent een nieuw langjarig contract af met SES Astra voor Astra-1 distributie. Sky News bereikt via de Astra 1 heel Europa.
Antwoord
#2
Nieuws 14 september 2017:

Nieuwszender Sky News blijft op de Astra 1 satelliet uitzenden en daarmee in heel Europa te ontvangen. Het gaat om de Europese versie die geen Britse reclame blokken kent, maar deze vult met alternatieve informatie. Voor de Britse markt zendt Sky News - ook met een HD versie in het gecodeerde Sky pakket - uit via de Astra 2 satelliet. De Astra 1 satelliet kent een veel groter bereik op het gehele Europese continent.

Veel nieuws via de satelliet

De Astra satelliet biedt een groot aanbod nieuwskanalen waaronder BBC World News HD, CNN, France 24, Al Jazeera International en Bloomberg. Alle zenders op de Astra 1 zijn ook automatisch te zien in het zenderaanbod van Canal Digitaal en TV Vlaanderen Digitaal.
Antwoord
#3
De toekomst van het internationale nieuwskanaal Sky News staat op het spel, nu eigenaar BSkyB de zender als obstakel ziet voor de fusie met 21 Century Fox.

De overnamepogingen van het Britse mediabedrijf BSkyB door Rupert Murdoch's bedrijf 21st Century Fox duren nu al bijna zes jaar en naderen een cruciaal punt. De aandeelhouders van het Britse Sky willen daar mogelijk zelfs Sky News voor opofferen als dit niet anders kan. Niet alleen omdat die zender zeer veel kost, maar ook als dit nodig is om de Britse marktregulatoren te overtuigen dat het bedrijf niet te machtig wordt indien Murdoch van de huidige 39% naar 100% aandeel gaat. Sky News is een succesvolle internationale nieuwszender die al 28 jaar bestaat, maar het produceren van de zender kost tientallen miljoenen die bedrijfstechnisch door de aanhouders als verliespost worden gezien. Mocht het zover komen, dan gaat Sky News niet zomaar direct stoppen, maar wordt de hele nieuwsafdeling te koop gezet.
Antwoord
#4
pff weer zender minder
Antwoord