Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sky en filmstudio's stoppen met geoblocking na EU-mededingingsonderzoek
#1
Sky heeft juridisch bindende toezeggingen gedaan aan de Europese Commissie om geen beperkende geografische clausules op te nemen in haar licentieakten met grote studio's. De toezeggingen zijn van toepassing op de activiteiten van Sky UK en Ierland met de studio's Warner Bros, Sony Pictures, NBCUniversal en Disney. Een soortgelijke overeenkomst werd eerder met Paramount bereikt.

De Commissie kondigde in 2015 haar mededingingsonderzoek naar de zaak aan. De belangrijkste punten van zorg waren clausules in de contracten die Sky ervan weerhielden om EU-consumenten buiten het Verenigd Koninkrijk en Ierland te laten abonneren op hun betaaltelevisiediensten voor toegang tot films via satelliet of online. De contracten eisten ook van NBCUniversal, Sony Pictures en Warner Bros om ervoor te zorgen dat andere omroepen dan Sky UK hun betaaltv-diensten niet beschikbaar kunnen stellen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De Commissie vreesde dat hierdoor de grensoverschrijdende concurrentie tussen betaaltelevisiezenders beperkt werd.

Sky en de genoemde filmstudio's hebben eind vorig jaar de verbintenissen voorgesteld en de Commissie heeft de markt geraadpleegd voordat zij instemde met de voorwaarden. De toezeggingen hebben betrekking op de gehele Europese Unie voor een periode van vijf jaar, zowel voor online als satelliettelevisiediensten. Voor zover deze zijn opgenomen in de licenties bij een betaaltelevisie-omroep, ook video-on-demand diensten.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord


Berichten in dit topic
Sky en filmstudio's stoppen met geoblocking na EU-mededingingsonderzoek - door master-magic - 08-03-2019, 13:20