Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's
#1
De bedrijvenafdeling van Telenet lanceert met Corporate Fibernet 500/50 Mbps een abonnement met de hoogste download- en uploadsnelheid voor de kmo-markt.

Vanaf 1 april kunnen kmo's intekenen op het Corporate Fibernet 500/50 Mbps abonnement van Telenet Business: het snelste coaxkabelproduct van Telenet met 500 Mbps download en 50 Mbps upload. Het product zal meteen in het hele Telenetgebied beschikbaar zijn vanaf 1 april. De hoge snelheden moeten vlotte zakelijke applicaties in de cloud en videoconferencing in échte hd zonder haperingen of vertragingen mogelijk maken. De huidige Corporate Fibernet abonnementen klokken af op maximaal 240 Mbps download en 40 Mbps upload met optioneel gegarandeerde bandbreedte tot 5 Mbps.

Back-upverbinding via vdsl

In het product is trouwens ook een back-up internetverbinding via vdsl voorzien. In de huidige Corporate Fibernet abonnementen is dat 30/6 Mbps. In het nieuwe abonnement zal de klant keuze hebben tussen verschillende snelheden voor die back-upverbinding. Corporate Fibernet-klanten krijgen daarnaast ook een 24/7 ondersteuning door b2b-telecomspecialisten en een service- en herstelgarantie (sla). De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de gekozen back-uplijn en de afgesproken sla's.

Residentiële Telenetklanten moeten niet meteen gaan hopen op een zelfde snelheidsverhoging tot 500 Mbps. Een soortgelijke upgrade voor residentiële abonnementen, is volgens woordvoerster Isabelle Geeraerts voorlopig niet aan de orde.
Antwoord
#2
De Belgische provider Telenet zou van plan zijn om onder de noemer SpeedBoost klanten de mogelijkheid te geven om de snelheid van hun 200/20Mbit/s-internetabonnement te verdubbelen. Dat zou 15 euro per maand kosten.

De Whoppa-, Wigo- en Internet Fiber 200-abonnementen zouden de snelheidsverhoging naar 400Mbit/s download en 40Mbit/s upload kunnen krijgen, een verdubbeling van de downloadsnelheid van 200Mbit/s en uploadsnelheid van 20Mbit/s.

De informatie over SpeedBoost werd online gezet door Astel, een website die aanbieders vergelijkt. De verdubbeling zou beschikbaar zijn in heel Vlaanderen en zeven deelgemeenten van Brussel. Klanten hebben een nieuw eurodocsis 3.0-modem nodig om van de snelheidsverhoging te kunnen profiteren.

In de broncode van de pagina op de Telenet-website waar klanten een abonnement kunnen kiezen, staan meerdere verwijzingen naar 'SpeedBoost 400'. Ook wordt een 'SpeedBoost 500 Business' genoemd in de broncode. Telenet heeft zelf nog geen nieuws naar buiten gebracht over het aanbod. Tegenover de Belgische website TechPulse wil de provider het nieuws nog niet bevestigen.
Antwoord
#3
via https://shop.telenet.be/shop/nl/speed    kan je al eens testen wat je krijgt bij telenet aan snelheid Wink

Hey. We werken momenteel inderdaad aan een speedboost-optie 400
De optie zit momenteel in de laatste testfase en wordt nog dit najaar gelanceerd.
Antwoord
#4
Mogelijk gaat het Belgische kabelbedrijf Telenet binnenkort tot 400 mbps internet aanbieden. Telenet heeft niets bevestigd, maar is wel aan het testen.

Telenet werkt volgens diverse bronnen, waaronder Tweakers.nl, aan een optie voor Whoppa-, Wigo-, en Internet Fiber klanten om hun internetsnelheid te verdubbelen van 200 naar 400 Mbps. Voor zakelijke klanten zelfs tot 500 Mbps. Hiervoor zijn wel de nieuwe EuroDocsis 3.0 modems nodig en voor deze optie moeten klanten naar verwachting 15 euro extra betalen. Telenet, dat een groot deel van Brussel en geheel Vlaanderen bedient via de kabel, wil de introductie nog niet bevestigen.
Antwoord
#5
de speedboost is vanaf nu te bestellen Wink
https://www2.telenet.be/nl/internet-en-t...boost-400/

wel enkel voor fibernet 200 klanten en wie in zijn abbo die snelheid heeft.

Citaat:Speedboost 400 is enkel beschikbaar bij Internet Fiber 200 (als standalone dienst of als onderdeel van de bundels Internet Fiber 200 & Digitale TV, Whoppa of WIGO) en vereist dat de klant over een CH7465LG modem beschikt. De vermelde internetsnelheden zijn theoretische maximumsnelheden bij aansluiting van een PC of laptop op de modem met een kabel. De werkelijke internetsnelheid kan beïnvloed worden door verkeer op het internet en andere technische factoren (zoals WiFi, interne bekabeling, processor,…). Meer info, zie www.telenet.be/internetgebruik. De optie wordt onmiddellijk na intekening geactiveerd (op voorwaarde dat Internet Fiber 200 reeds geactiveerd werd). Telenet biedt fiber tot de node aan; lokaal distributienetwerk in kabel.
Antwoord
#6
De Belgische provider Telenet heeft een pagina online gezet waarop klanten het zogenaamde SpeedBoost-abonnement kunnen bestellen. Daarmee verdubbelt de provider de snelheid van 200Mbit/s-abonnementen voor vijftien euro per maand extra. Er is ook een zakelijke variant.

Volgens de productpagina komen alleen klanten met een Internet Fiber 200-abonnement in aanmerking voor de SpeedBoost-optie. Dat kan als losse dienst of als onderdeel van de bundels Fiber 200 met digitale tv, Whoppa of Wigo. Ook moeten klanten een CH7465LG-modem in hun bezit hebben. De dienst kan met onmiddellijke ingang afgesloten worden. De theoretische maximumsnelheden zijn 400Mbit/s down en 40Mbit/s up, maar volgens Telenet is het behalen daarvan afhankelijk van verschillende factoren, zoals bekabeling. Daarnaast claimt de provider dat een pc 'over een snelle processor moet beschikken en vrij moet zijn van virussen'.

De komst van de SpeedBoost-optie is geen verrassing, omdat vergelijkingssite Astel in oktober al informatie online zette die op de komst van een dergelijke dienst duidde. Bovendien stonden er enkele verwijzingen in de broncode van de Telenet-site. Er was toen ook sprake van een zakelijke variant. Ook deze is inmiddels op de Telenet-site te vinden onder de naam Speedboost 500 Business. Klanten met Business Fibernet kunnen daarmee een 500/40-optie nemen voor eveneens vijftien euro per maand.
Antwoord
#7
Optie 1GBPS komt:

Optie Speedboost 1 gbps” upload blijft 40mbps, download 1000mbps of met andere woorden 1GBPS prijs blijft ook hetzelfde: 15 euro per maand extra
Antwoord