Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telenet dient klacht tegen Orange en Proximus in bij mededingingsautoriteit
#1
Telenet heeft bij de Belgische mededingingsautoriteit een klacht ingediend tegen de geplande joint venture tussen Orange en Proximus waarbinnen het mobiele toegangsnetwerk gedeeld gaat worden. De klacht zou zijn bevestigd door Proximus en Orange, maar nog niet door Telenet en de mededingingsautoriteit, zo meldt Datanews.

In juli tekende Proximus en Orange een intentieverklaring om tegen het einde van het jaar tot een overeenkomst te komen voor het delen van mobiele toegangsnetwerken. De uiteindelijke overeenkomst moet beide ondernemingen in staat stellen tegemoet te komen aan de toenemende vraag van klanten naar mobiele netwerkkwaliteit en een betere ‘deep indoor’ dekking. Daarnaast draagt de overeenkomst volgens Proximus en Orange bij aan snellere en bredere uitrol van 5G in België.

Joint venture tussen Orange en Proximus

Onder voorbehoud van de definitieve overeenkomst zal het gedeelde mobiele toegangsnetwerk worden gepland, gebouwd en geëxploiteerd door een nieuwe 50/50 joint venture, in overeenstemming met wat gebruikelijk is in verschillende andere markten binnen de EU. Proximus en Orange Belgium zullen hun producten en diensten los van elkaar blijven commercialiseren en zowel op het vlak van retail, bedrijven als wholesale blijven concurreren.

Kort na deze aankondiging maakte Telenet bekend ook graag te willen onderhandelen met Proximus en Orange voor toetreding tot de joint venture. Eind september werd bekend dat Telenet niet zou toetreden tot de joint venture.

Klacht

Telenet heeft nu een klacht ingediend bij de mededingingsautoriteit en verzoekt om voorlopige maatregelen te nemen om de uitvoering van de overeenkomst voor het delen van het mobiele toegangsnetwerk op te schorten in afwachting van het besluit over de grond van de zaak.
Antwoord