Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telenet groeit niet meer
#61
Oei oei  oei dat is slecht nieuws . Het gaat goed met telenet. Dan gaan de prijzen omhoog en een pak zenders weg.
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#62
Liberty Global meldt dat zijn resultaten over het vierde kwartaal in lijn zijn met de eigen full-year outlook en ook voor 2018 wordt een gelijke groei verwacht. De groei in Q4 was de hoogste van 2017, gedreven door de Britse provider Virgin Mobile.
De omzet in Q4 steeg met 2,9 procent naar een kleine 4 miljard dollar. De groei werd gestuwd door mobile en enterprise terwijl de tv-activiteiten minder presteerden. De operationele kasstroom verbeterde met 4,3 procent naar 1,9 miljard dollar en voor 2018 wordt een groei van 5 procent verwacht.

De operationele winst daalde met ruim een kwart (-27%) naar 496 miljoen dollar en Liberty Global incasseerde een verlies van 992 miljoen dollar.
Antwoord

#63
Telenet maakte op het oog goede resultaten bekend, met een autonome omzetgroei van 1,2 procent. Het bestuur zag ruimte de prognoses voor de groei van het bedrijfsresultaat (EBITDA) licht te verhogen. Een inkoop van eigen aandelen gaat, net als vorig jaar, van start en over een dividenduitkering denkt men na. Het investeringsbudget (capex) is verruimd tot 26 procent van de omzet. De koers daalde op het nieuws uiteindelijk met 5,5 procent. Beleggers hadden op meer gerekend: betere resultaten en een dividend. Onderliggend is er niet veel aan de hand. De impact van Orange BE loopt niet uit de hand en de winstgevendheid neemt toe.
De dynamiek op de Belgische markt is beperkt en wordt vooral bepaald door drie ondernemingen (Proximus, Telenet, Orange BE), netwerkinvesteringen (glasvezel bij Proximus, Docsis 3.1 bij Telenet) en regulering (toegang tot de kabel voor Orange BE). Na de resultaten van Orange BE, die beleggers ook enigszins teleurstelden, viel ook Telenet tegen bij de marktverwachtingen. Het moet nog blijken of Proximus ervan kan profiteren (cijfers 4 maart).

Marges gestegen

Het zicht op de autonome groei van Telenet wordt enigszins belemmerd door de overnames van Base (11 februari 2016) en SFR BeLux (19 juni 2017). Autonoom blijkt de groei beperkt te zijn tot 1,2 procent (in Q3 was het +2,5% en in Q2 +0,4%). Ook met de brutomarge is niets mis. Wij berekenen 65,4 procent, ruim hoger dan een jaar geleden en vorig kwartaal. De aangepaste EBITDA-marge stijgt van 43,0 procent in Q4 2016 naar 46,4 procent in Q4 2017.

Alleen de vrije kasstroom, over de laatste vier kwartalen, is iets teruggelopen (tot 427 miljoen). Over 2018 rekent men op 400-420 miljoen (2017: 382 miljoen), dus een groei van rond de 7 procent.

Impact Orange BE beperkt

In de operationele ontwikkeling valt op dat het verval in het aantal klantrelaties (-11.400 in het kwartaal) vrij stabiel is. Het is geringer dan de winst van Orange BE (+16.800). De vraag is of Proximus zijn groei in breedband en TV kan vasthouden. Gaat de groei van Orange BE nu ook ten koste van Proximus?

Wel zien we dat het aantal RGU's en de ARPU per huishouden stijgen. Het aantal huishoudens met een triple play neemt langzaam maar zeker toe, ten koste van de single en double plays en staat nu op 54,1 procent, het hoogste niveau ooit. Ook op de FMC-markt (multiplays van vast en mobiel) is er groei; eind 2017 namen 303.600 huishoudens een quad-play WIGO-abonnement af.
Antwoord

#64
nieuws is subjectief want in sommige kranten zeggen ze dat ze niet goed boeren en de aandeelhouders boos zijn
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#65
Telenet voert een reeks financiële transacties uit om zijn schuldenpositie te verbeteren. De Belgische kabelaanbieder hoeft zo tot en met maart 2026 geen schulden meer af te lossen en betaalt een lagere rente op de resterende leningen en andere kredietfaciliteiten.

Telenet laat in een persbericht weten dat het met succes een bijkomende termijnlening van 300 miljoen dollar heeft binnengehaald. Deze termijnlening onder de naam Facility AL2 heeft Telenet Financing als kredietnemer en heeft dezelfde kenmerken als de oorspronkelijke termijnlening AL die op 1 december 2017 werd uitgegeven. De bijkomende termijnlening heeft eveneens 1 maart 2026 als vervaldag.

Vervroegde aflossingen

Telenet Financing zal de netto-opbrengsten van de uitgifte doorlenen aan Telenet International Finance, die deze opbrengsten, samen met bestaande cash, zal gebruiken voor de vervroegde terugbetaling van een eerdere lening (Faciliteit V), waarvan Telenet Finance V Luxembourg S.C.A (TFLV) de kredietgever is. TFLV zal dan weer de opbrengsten van de vervroegde terugbetaling van Faciliteit V gebruiken om een lening van 250 miljoen euro (Senior Secured Notes) die in augustus 2024 vervallen, volledig af te lossen. Verder wordt een deel (10%) van een andere kredietfaciliteit terugbetaald.

Het doel van al deze ‘schuldgraad-neutrale transacties’ is om de looptijd van haar schulden (gemiddeld negen jaar) tegen aantrekkelijke marktvoorwaarden verlengen, om betere rentevoorwaarden te verkrijgen op de lange termijn en om een meer actief cash management beleid te voeren. Na de terugbetaling van de 250 miljoen euro Senior Secured Notes die in augustus 2024 vervallen, zal Telenet voor maart 2026 niet met schuldaflossingen worden geconfronteerd.
Antwoord

#66
Telenet Group kondigt aan dat CFO Birgit Conix het bedrijf zal verlaten na bijna vijf jaar als Chief Financial Officer (CFO). Conix startte bij Telenet als CFO in oktober 2013 en blijft haar huidige functie uitoefenen tot eind juni 2018.
In de voorbije periode nam Telenet de mobiele aanbieder Base en vaste aanbieder SFR over en consolideerde het bedrijf zijn financiële positie en schuldenpositie. Telenet herschikt regelmatig schulden.

Conix, die in Tilburg en Chicago studeerde, treedt medio juli aan als CFO van reisorganisator TUI. Telenet is begonnen aan de procedure om de vrijvallende plek in het Senior Leadership Team van CEO John Porter op te vullen. Telenet houdt de algemene vergadering van aandeelhouders op 25 april. Op die agenda staan ook de benoemingen van twee bestuurders die afkomstig zijn van Liberty Global, namelijk Amy Blair en Severina Pascu.
Antwoord

#67
Ze mogen mij gerust vragen. Voor die pree wil ik ook wel paar jaar kloppen
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#68
Telenet heeft over het eerste kwartaal een omzet geboekt van 618 miljoen euro. De groei kwam uit op 1 procent maar autonoom was sprake van een kleine daling als gevolg van concurrentie en regulering.
Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam uit op 308 miljoen euro, waarbij de groei van 6 procent vooral is toe te schrijven aan het wegvallen van de MVNO-kosten doordat de klanten versneld naar het eigen netwerk zijn gemigreerd. Het nettoresultaat bedroeg 29,7 miljoen euro, een ruime halvering.

25% omzet naar investeringen
Telenet investeerde (capex) 157 miljoen euro (+25%) in de vaste en mobiel netwerken en tevens in modernisering van de IT. Dat was 25 procent van de omzet. De aangepaste vrije kasstroom kwam uit op 83,4 miljoen euro (vorig jaar: -15,9 mln).

De doelstellingen voor 2018 als geheel zijn: een groei van de EBITDA met 7-8 procent, waarmee de CAGR (gemiddelde groei per jaar) voor de periode 2015-2018 uitkomt op 6-7 procent; een capex van ongeveer 26 procent van de omzet. De vrije kasstroom moet uitkomen in de range 400-420 miljoen euro.
Antwoord

#69
wacht maar als ze analoog weg doen nog een 25 proc minder Big Grin
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#70
(26-04-2018, 12:41)natte schreef: wacht maar als ze analoog weg doen nog een 25 proc minder Big Grin

Later op de dag kwam pas de aap uit de mouw . Niet zo rooskleurig ! 

Netflix rijdt Telenet klem

Alarm bij Telenet, het mekka voor veelkijkers. De concurrentie van onder meer
streamingdienst Netflix doet klanten afhaken. Zelfs in die mate dat de klassieke
prijsverhoging achterwege blijft.

Pieter Haeck, Sebastien Rousseau en Kurt Vansteeland Het is Telenet-klanten vast
opgevallen. Er is dit voorjaar geen mailtje met een aankondiging tot
prijsverhoging in de mailbox gearriveerd. Dat is nochtans een klassieker bij het
bedrijf. Maar de prijsverhoging is er niet en er zijn voorlopig ook geen
concrete plannen voor, zo bevestigthet bedrijf. De keuze laat zicht voelen in de
kwartaalresultaten die het bedrijf gisteren presenteerde. In principe lag de
omzetstijging met een procent in lijn met wat het bedrijf zich permitteert. Over
het hele jaar mikt Telenet op een vlakke omzetevolutie. Maar de cijfers gingen
wel onder de lat van analisten. En het rapport legde bloot dat de prijsverhoging
uitblijft met een reden, en dat die niet al te prettig is. Tv-, internet- en
telefonieklanten haken sneller af. Het verloop loopt bij de drie divisies op
jaarbasis op. Bij de kabeltelevisieklanten van 9,7 naar 9,8 procent, bij
internetklanten van 9,1 naar 9,7 procent. Vaste telefonie is in deze tijden
minder van tel. Slag leveren Telenet verstopt niet dat het te lijden heeft onder
zware concurrentie. Wie in het rapport zocht op het woord ?competitie? kreeg
15 resultaten. ?Concurrentie? gaf nog eens 7 hits. Beide woorden gingen
bijna altijd samen met ?fel? of ?sterk?. Vooral in het tv-segment moet
Telenet zwaar slag leveren. In het eerste kwartaal gingen er 19.200 kabelklanten
verloren. Door de overname van SFR Belux toonde zich dat niet in de
uiteindelijke cijfers. Maar de operator kon niet te ontkennen dat het aantal
kabelklanten onder druk staat. Meer dan vorige kwartalen en meer dan analisten
verwacht hadden. Decoder De zware concurrentie in het tv-segment komt uit
verschillende hoeken. Enerzijds moest Telenet zijn kabel openstellen, zodat
Orange Belgium een tv-aanbod kon lanceren. Het was voor het kleinere broertje
van het Vlaamse telecomlandschap ook de weg naar een ?triple play?-aanbod:
tv, internet en telefonie. Door zulke triple play-abonnementen bindt een
telecomoperator klanten gemakkelijker aan zich. Dat is een positieve evolutie
voor de nieuwkomer, maar kan verloop aanwakkeren bij de bestaande spelers.
Orange adverteerde voorbije kwartaal hevig, met volledige krantenpagina?s
advertenties. ?Het zet mensen aan om te vergelijken, waardoor ze eventueel
overstappen?, bevestigt Telenet. Maar meer nog dan de binnenlandse
concurrentie, spreken internationale platforms tot de verbeelding. Online
streamdienst Netflix kondigde vorige week aan dat het wereldwijd al 125 miljoen
gebruikers heeft. Het investeert ook een miljard dollar in Europese lokale
producties. Kaskrakers van Vlaamse makelij zoals Code 37 en Beau Sejour zijn er
nu al te bekijken. Telenet erkent dat zoiets een impact heeft op zijn
klantenbestand, vooral dan onder jongeren. Het begint daarom in Mechelen te
dagen dat Netflix mee in de Telenet-ervaring moet, en dus op de decoder vervat moet
zitten. Het bedrijf begint deze zomer tests met een nieuwe decoder, waarop ook
de Netflixapp geïnstalleerd staat. Nog voor het einde van dit jaar moet die
breed uitgerold worden. Maar het is maar de vraag of Telenet niet te laat komt
in het omarmen van de vijand. Proximus integreerde Netflix al eind 2014 in zijn
tv-aanbod, via Proximus TV. De telecomoperator kreeg daar recent een bloemetje
voor toegeworpen door Netflix, in hun kwartaalrapport. De bundel die Proximus en
Netflix samen aanbieden, is goed voor de business, stelt de streamdienst. Porter
gaat dat initiatief nu volgen, bijna twee jaar nadat hij het voor het eerst
aankondigde. Het heeft als voordeel dat de comakijker, die bij Play More al een
degelijk aanbod series krijgt, niet meer zijn decoder hoeft af te zetten als hij
even naar Netflix wil schakelen. Bovendien vergroot de keuze zo alweer een
beetje, wat de prijskritische consument milder kan stemmen. Behoedzaam Toch
wordt het voor Telenet de komende maanden en kwartalen erg behoedzaam
manoeuvreren. Het bedrijf erkent zelf dat door de toenemende concurrentie op de
tv-markt, het verloop van kabelklanten zal blijven doorgaan. In die intens
competitieve markt een prijsverhoging doorvoeren, is daarom niet aan de orde.
De vraag is dan maar of Telenet zijn prognoses voor dit jaar zal halen. Die gaan
uit van een vlakke omzetevolutie en een toename van de aangepaste ruime
bedrijfswinst met 7 à 8 procent. Een van de architecten van dat plan, CFO
Birgit Conix, verlaat eind juni het bedrijf. Zij wordt CFO bij de reisgigant
TUI. Het maakt van Telenet een bedrijf in het defensief, in een competitieve
markt. De rit dreigt nog steiler te worden, als telecomwaakhond BIPT aandringt
op extra regulering. Beleggers, die dit jaar een verwacht dividend door de neus
geboord zagen, zijn bezorgd. Het aandeel ging gisteren meer dan 5 procent lager.
Sinds begin dit jaar daalde het al met 13 procent.
© Tijd Realtime
Antwoord

Forum software by © Master-Magic Tv-Digitaal.info