Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telenet groeit niet meer
#61
Oei oei  oei dat is slecht nieuws . Het gaat goed met telenet. Dan gaan de prijzen omhoog en een pak zenders weg.
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#62
Liberty Global meldt dat zijn resultaten over het vierde kwartaal in lijn zijn met de eigen full-year outlook en ook voor 2018 wordt een gelijke groei verwacht. De groei in Q4 was de hoogste van 2017, gedreven door de Britse provider Virgin Mobile.
De omzet in Q4 steeg met 2,9 procent naar een kleine 4 miljard dollar. De groei werd gestuwd door mobile en enterprise terwijl de tv-activiteiten minder presteerden. De operationele kasstroom verbeterde met 4,3 procent naar 1,9 miljard dollar en voor 2018 wordt een groei van 5 procent verwacht.

De operationele winst daalde met ruim een kwart (-27%) naar 496 miljoen dollar en Liberty Global incasseerde een verlies van 992 miljoen dollar.
Antwoord

#63
Telenet maakte op het oog goede resultaten bekend, met een autonome omzetgroei van 1,2 procent. Het bestuur zag ruimte de prognoses voor de groei van het bedrijfsresultaat (EBITDA) licht te verhogen. Een inkoop van eigen aandelen gaat, net als vorig jaar, van start en over een dividenduitkering denkt men na. Het investeringsbudget (capex) is verruimd tot 26 procent van de omzet. De koers daalde op het nieuws uiteindelijk met 5,5 procent. Beleggers hadden op meer gerekend: betere resultaten en een dividend. Onderliggend is er niet veel aan de hand. De impact van Orange BE loopt niet uit de hand en de winstgevendheid neemt toe.
De dynamiek op de Belgische markt is beperkt en wordt vooral bepaald door drie ondernemingen (Proximus, Telenet, Orange BE), netwerkinvesteringen (glasvezel bij Proximus, Docsis 3.1 bij Telenet) en regulering (toegang tot de kabel voor Orange BE). Na de resultaten van Orange BE, die beleggers ook enigszins teleurstelden, viel ook Telenet tegen bij de marktverwachtingen. Het moet nog blijken of Proximus ervan kan profiteren (cijfers 4 maart).

Marges gestegen

Het zicht op de autonome groei van Telenet wordt enigszins belemmerd door de overnames van Base (11 februari 2016) en SFR BeLux (19 juni 2017). Autonoom blijkt de groei beperkt te zijn tot 1,2 procent (in Q3 was het +2,5% en in Q2 +0,4%). Ook met de brutomarge is niets mis. Wij berekenen 65,4 procent, ruim hoger dan een jaar geleden en vorig kwartaal. De aangepaste EBITDA-marge stijgt van 43,0 procent in Q4 2016 naar 46,4 procent in Q4 2017.

Alleen de vrije kasstroom, over de laatste vier kwartalen, is iets teruggelopen (tot 427 miljoen). Over 2018 rekent men op 400-420 miljoen (2017: 382 miljoen), dus een groei van rond de 7 procent.

Impact Orange BE beperkt

In de operationele ontwikkeling valt op dat het verval in het aantal klantrelaties (-11.400 in het kwartaal) vrij stabiel is. Het is geringer dan de winst van Orange BE (+16.800). De vraag is of Proximus zijn groei in breedband en TV kan vasthouden. Gaat de groei van Orange BE nu ook ten koste van Proximus?

Wel zien we dat het aantal RGU's en de ARPU per huishouden stijgen. Het aantal huishoudens met een triple play neemt langzaam maar zeker toe, ten koste van de single en double plays en staat nu op 54,1 procent, het hoogste niveau ooit. Ook op de FMC-markt (multiplays van vast en mobiel) is er groei; eind 2017 namen 303.600 huishoudens een quad-play WIGO-abonnement af.
Antwoord

#64
nieuws is subjectief want in sommige kranten zeggen ze dat ze niet goed boeren en de aandeelhouders boos zijn
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#65
Telenet voert een reeks financiële transacties uit om zijn schuldenpositie te verbeteren. De Belgische kabelaanbieder hoeft zo tot en met maart 2026 geen schulden meer af te lossen en betaalt een lagere rente op de resterende leningen en andere kredietfaciliteiten.

Telenet laat in een persbericht weten dat het met succes een bijkomende termijnlening van 300 miljoen dollar heeft binnengehaald. Deze termijnlening onder de naam Facility AL2 heeft Telenet Financing als kredietnemer en heeft dezelfde kenmerken als de oorspronkelijke termijnlening AL die op 1 december 2017 werd uitgegeven. De bijkomende termijnlening heeft eveneens 1 maart 2026 als vervaldag.

Vervroegde aflossingen

Telenet Financing zal de netto-opbrengsten van de uitgifte doorlenen aan Telenet International Finance, die deze opbrengsten, samen met bestaande cash, zal gebruiken voor de vervroegde terugbetaling van een eerdere lening (Faciliteit V), waarvan Telenet Finance V Luxembourg S.C.A (TFLV) de kredietgever is. TFLV zal dan weer de opbrengsten van de vervroegde terugbetaling van Faciliteit V gebruiken om een lening van 250 miljoen euro (Senior Secured Notes) die in augustus 2024 vervallen, volledig af te lossen. Verder wordt een deel (10%) van een andere kredietfaciliteit terugbetaald.

Het doel van al deze ‘schuldgraad-neutrale transacties’ is om de looptijd van haar schulden (gemiddeld negen jaar) tegen aantrekkelijke marktvoorwaarden verlengen, om betere rentevoorwaarden te verkrijgen op de lange termijn en om een meer actief cash management beleid te voeren. Na de terugbetaling van de 250 miljoen euro Senior Secured Notes die in augustus 2024 vervallen, zal Telenet voor maart 2026 niet met schuldaflossingen worden geconfronteerd.
Antwoord

#66
Telenet Group kondigt aan dat CFO Birgit Conix het bedrijf zal verlaten na bijna vijf jaar als Chief Financial Officer (CFO). Conix startte bij Telenet als CFO in oktober 2013 en blijft haar huidige functie uitoefenen tot eind juni 2018.
In de voorbije periode nam Telenet de mobiele aanbieder Base en vaste aanbieder SFR over en consolideerde het bedrijf zijn financiële positie en schuldenpositie. Telenet herschikt regelmatig schulden.

Conix, die in Tilburg en Chicago studeerde, treedt medio juli aan als CFO van reisorganisator TUI. Telenet is begonnen aan de procedure om de vrijvallende plek in het Senior Leadership Team van CEO John Porter op te vullen. Telenet houdt de algemene vergadering van aandeelhouders op 25 april. Op die agenda staan ook de benoemingen van twee bestuurders die afkomstig zijn van Liberty Global, namelijk Amy Blair en Severina Pascu.
Antwoord

#67
Ze mogen mij gerust vragen. Voor dievpree wil ik ook wel paar jaar kloppen
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

Forum software by © Master-Magic Tv-Digitaal.info