Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telenet introduceert Flow Tech
#1
Telenet lanceert vandaag ‘Flow Tech’. Hieronder groepeert het bedrijf alle technologieën die het implementeert om toestellen naadloos te laten samenwerken op verschillende netwerken. Onder andere toepassingen als ‘band steering’ en ‘airtime management’ zorgen ervoor dat het internetverkeer op alle toestellen, via een vaste lijn, wifi of het mobiele 3G of 4G netwerk, vlot doorstroomt.

Consumenten verwachten, bovenop een snelle internetverbinding, dat internet op al hun toestellen én op alle locaties naadloos werkt. Er komen almaar toestellen bij: zeventig procent van de Vlaamse huishoudens heeft ondertussen drie of meer mobiele toestellen in huis, en dertig procent heeft er minstens vier. Daarnaast gebruiken klanten deze ook op verschillende netwerken: wifi, bluetooth, 3G, 4G, … Daarbij wordt vaak niet stilgestaan bij stoorzenders in en rond hun huis, zoals strengere isolatienormen, waardoor wifi-signalen vaak moeilijk door muren en deuren geraken. Of het feit dat oude toestellen minder efficiënt omspringen met bandbreedte en daardoor “ file” veroorzaken voor andere apparaten.

Telenet implementeert diverse slimme technologieën in zijn netwerk, hardware en software om dergelijke problemen automatisch op te lossen. Deze technologieën werden al ingezet bij professionele situaties, zoals wifi in stadions. Het implementeren in toestellen bij de klant thuis is echter een nieuw gegeven. Het geheel van deze technologieën doopt Telenet vandaag ‘Flow Tech’.

Micha Berger, CTO: “Met de communicatie rond Flow Tech willen we klanten het verhaal ‘achter de technologie’ brengen. De verwachtingen liggen hoog: klanten willen niet alleen snel internet, maar ook altijd en overal naadloze connectiviteit. Bij Telenet streven we er voortdurend naar om deze verwachtingen in te lossen. Met ‘Flow Tech’ plakken we daar nu een concreet label op. Het is een ‘keurmerk’ dat de klant verzekert dat hij automatisch beschikt over innovatieve technologie die al zijn toestellen en netwerken vlot laat samenwerken, zonder dat hij zich moet bekommeren om ingewikkelde instellingen.”

Flow Tech: een overzicht van de belangrijkste technologieën
‘Band steering’ berekent de beste route
‘Band steering’ is de techniek waarbij je modem automatisch je laptop, smartphone of ander toestel naar de meest geschikte frequentieband verwijst: 2,4Ghz of 5 GHz. Op welke band een toestel terecht komt, hangt in grote mate af van device tot device en van software tot software. Via band steering probeert Telenet in te grijpen in deze ambiguïteit om gericht toestellen op de meest geschikte route te zetten. Op deze manier geniet de gebruiker van een betere ervaring omdat hij als het ware op een extra rijbaan terecht komt waar het verkeer weer vlot doorstroomt.

Eerste testen met band steering bewezen dat meer dan 20% van de apparaten naar de 5GHz band overgezet worden, waardoor klanten tot wel 65% sneller surfen.

‘Airtime management’ zorgt voor eerlijke verdeling van de bandbreedte
De snelheid van mobiele apparaten in huis wordt onder andere beïnvloed door het traagste Wifi toestel dat aanwezig is. Een trager apparaat heeft immers meer tijd nodig om dezelfde gegevens te versturen en te ontvangen. Apparaten die zich verder van de modem bevinden of oudere apparaten zullen daardoor de snelheid van andere toestellen beïnvloeden. Airtime Management (ook wel Airtime Fairness) zorgt ervoor dat de beschikbare bandbreedte over Wifi eerlijk verdeeld wordt tussen alle apparaten. Daardoor vormen tragere apparaten geen blokkade meer. Het zorgt er ook voor dat alle toestellen een constante snelheid behouden.

Extensible Authentication Protocol (EAP) kiest automatisch je netwerk
Ook de Telenet Mobile-app is ‘Flow Tech’: dankzij de optie ‘automatisch Wifi-beheer’ moeten klanten slechts 1 keer in de app inloggen om automatisch om van Wifi thuis naar 3G of 4G of naar gratis Wi-Free in de buurt omgeschakeld te worden. Gekende privé-netwerken krijgen altijd voorrang. En ook in een tiental Europese landen, maakt het toestel automatisch verbinding met de wifi-netwerken van de lokale Telenet-partners. Dit is mogelijk door EAP (Extensible Authentication Protocol).

Eén wifi netwerk in heel het huis 
Ook de laatste versies van de Wifi-hardware zijn uitgerust met Flow Tech. De toepassing van ‘single SSID’ in de modem, Wifi powerline en het access point zorgt ervoor dat ze het wachtwoord en de netwerknaam van de modem overnemen en zo automatisch één Wifi netwerk vormen in heel het huis. Klanten hoeven ze gewoon in eender welk stopcontact te steken en hun toestel maakt automatisch verbinding.

kort samengevat in deze clip
Antwoord
#2
Eerst zien en dan geloven anders dikke boelen
Antwoord
#3
De Belgische provider Telenet heeft aangekondigd dat het een aantal technieken zal toevoegen aan zijn netwerk en routers om sneller wifi-verkeer mogelijk maken. Zo moeten via 'band steering' apparaten bijvoorbeeld automatisch met het best geschikte netwerk verbinding maken.

Telenet heeft de technieken gegroepeerd onder de naam 'flow tech' en het zal de functies toevoegen aan het eigen netwerk en de software van routers. Naast 'band steering' voegt het 'airtime fairness' toe, een techniek waarbij tragere apparaten tijd op de verbinding moeten inleveren ten gunste van de snellere apparaten.

Ook zal Telenet eap implementeren om apparaten automatisch met netwerken buitenshuis verbinding te laten maken. Daarbij hebben privé-netwerken voorrang boven openbaar toegankelijke wifi-toegangspunten. Dat gebeurt in totaal in tien Europese landen.

De provider belooft op een later moment meer technieken toe te voegen aan 'flow tech' om apparaten naadloos en vlot op netwerken te laten functioneren. Welke dat zijn, laat de kabelaar vooralsnog in het midden. Ook wanneer de wijzigingen komen en welke routers geschikt zijn, is nog niet duidelijk.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#4
Telenet heeft een aantal technologieën en diensten gebundeld onder de naam ‘Flow Tech’. Dat is volgens Telenet alle technologie die ervoor zorgt dat mobiele telefoons goed werken op het mobiele netwerk en WiFi. De nadruk ligt op WiFi in huis. Telenet zet onder meer WiFi band steering in en airtime management.
Op het vaste netwerk is Flow Tech relevant voor de prestaties van het WiFi-netwerk. Consumenten staan niet stil bij stoorzenders in en rond hun huis, zoals strengere isolatienormen, waardoor wifi-signalen vaak moeilijk door muren en deuren gaan. Ook kunnen oude WiFi apparaten die minder efficiënt zijn de capaciteit onnodig beperken.

Voor consumenten biedt Telenet onder de noemer Flow Tech een combinatie van apparaten met ‘kwaliteitskeurmerk’ en adviesdiensten voor een betere gebruikservaring. Band Steering houdt in dat apparaten bij voorkeur in de 5,0 GHz WiFi band worden gezet en niet meer in 2,4 GHz. Via Airtime Management worden de bandbreedte toegewezen.

De Telenet Mobile-app zal met de optie ‘automatisch Wifi-beheer’ schakelen tussen Wifi thuis, mobiel internet of Wi-Free hotspots. Bekende privé-netwerken krijgen altijd voorrang. En ook in een tiental Europese landen, maakt het toestel automatisch verbinding met de wifi-netwerken van de lokale Telenet-partners. Dit is mogelijk door EAP (Extensible Authentication Protocol).

Telenet levert modems, routers en powerline access points met Single SSD, zodat alle apparaten op één SSID en wachtwoord staan ingesteld. Telenet noemt dat in de marketing 'WiFi alsof er geen muren meer zijn'.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord