Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telenet neemt Nextel over en profileert zich op zakelijke markt
#1
Telenet heeft op 31 oktober een overeenkomst gesloten met de aandeelhouders van TelelinQ NV waarin de overname van zakelijke IT-dienstverlener Nextel wordt vastgelegd. Om precies te zijn neemt Telenet de vennootschap TelelinQ NV en haar dochtervennootschappen Nextel NV, Nextel Telecom Solutions NV en TelelinQ Distribution & Finance NV over. Distributeur Nextel in Nederland is niet bij de overname betrokken, zo laat deze organisatie aan Telecompaper weten.

Er worden geen mededelingen gedaan over de overnamesom. TelelinQ NV en haar dochterbedrijven vertegenwoordigden een omzet van ongeveer 47 miljoen euro in 2016. Als Belgische integrator is Nextel actief bij grote bedrijven, mkb, zorginstellingen, non-profitorganisaties en overheden. Nextel heeft vestigingen in Wommelgem en Zaventem en telt momenteel 315 vaste medewerkers. De overname dient nog goedgekeurd te worden door de Belgische Mededingingsautoriteit.

Telenet zet stap op markt voor zakelijke oplossingen

Telenet ziet in de zakelijke markt een groeiende behoefte aan totaaloplossingen en één aanspreekpunt voor zowel telefonie- als netwerkdiensten. Telenet Business levert die services op dit moment vooral aan kleine ondernemingen en wil deze in de toekomst bij middelgrote en grote ondernemingen aanbieden. Met de expertise van Nextel zet Telenet een stap om totaaloplossingen voor bedrijven te ontwerpen, te bouwen en te beheren. Operator Proximus benadert de zakelijke markt al jaren op deze manier met ICT-dochter Telindus. In Nederland heeft KPN via overnames zoals van Getronics in 2007 marktaandeel op de zakelijke IT-markt verworven.

Telenet Business geeft aan dat het beter tegemoet kan komen aan verwachtingen met bijvoorbeeld totaaloplossingen zoals telefooncentrales in de cloud, geïntegreerde LAN/WiFi oplossingen, Unified Communication & Collaboration (UCC), camerabewaking en toegangscontrole van gebouwen. Die diensten levert Nextel aan meer dan 5.000 klanten en op 10.000 sites.
Antwoord

#2
bedrijven hou vast ge zult moeten bijbetalen
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

Forum software by © Master-Magic Tv-Digitaal.info