Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telenet-omzet Q1 EUR 626 mln, lagere nettowinst
#1
Telenet heeft over het eerste kwartaal van 2019 een omzet gerealiseerd van EUR 626,4 miljoen. Inclusief een bijdrage van het vorig jaar overgenomen Nextel is er sprake van een plus van 1 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2018. De operationele prestaties verbeterden volgens de operator, onder andere door een groei van het aantal mobiele abonnees en een stijging van het volume in vast-mobiele bundels.

De omzet werd licht negatief beïnvloed door lagere interconnectie-opbrengsten na een gereguleerde verlaging van de vaste afgiftetarieven, evenals de overstap van een belangrijke mobiele wholesale-partner (Medialaan) van light naar full MVNO. De omzet uit kabelabonnementen steeg met 1 procent jaar-op-jaar door de gunstige impact van de prijsaanpassingen van juli 2018 en een aanhoudende groei in het mkb-segment.

Daling nettowinst

De nettowinst van Telenet kwam uit op EUR 14,7 miljoen (Q1 2018: EUR 29,7 mln), onder meer door de stijging van de aangepaste Ebitda en een wisselkoersverlies van EUR 53,5 miljoen op in USD uitstaande schulden. Verder was er een niet-geldelijke winst van EUR 3,8 miljoen op derivaten. De aangepaste Ebitda bedroeg in Q1 EUR 320,3 miljoen, + 4 procent jaar-op-jaar.

Lagere directe kosten en lagere personeelsgerelateerde kosten werden volgens Telenet ‘vrijwel geneutraliseerd’ door hogere verkoop- en marketingkosten voor de promotie van nieuwe producten en hogere kosten in verband met uitbestede arbeidsdiensten en professionele diensten na de overdracht van field services aan een joint venture. Op rebased basis werd de aangepaste Ebitda-marge met 40 basispunten jaar-op-jaar verhoogd tot 51,1 procent.

Robuuste groei mobiel, fmc

Volgens Telenet was er sprake van een robuuste groei van de vast-mobiele bundels en een snellere groei van het aantal mobiele postpaidabonnees, gedreven door een vernieuwde productportefeuille en aantrekkelijke promoties met vaste termijn. Dit compenseerde deels de hogere churn in het overgenomen servicegebied van ISP SFR in Brussel - in het kader van de strategie voor de klantenmigratie, die op het eind van KW1 2019 volledig voltooid was.

De FMC-bundels ‘WIGO’ en ‘YUGO’ groeiden in Q1 met 29.400 naar iets meer dan 429.000 abonnees volgens de operator het beste resultaat sinds Q1 van 2018. Verder was er een versnelde netto groei van het aantal mobiele postpaidabonnees met 33.600. Dit kwam vooral door hierboven vermelde FMC-groei en de lancering van bundels met onbeperkte mobiele data onder de merken Telenet en Base.

Hogere investeringen

De investeringskosten kwamen in Q1 uit op EUR 172,7 +10 procent jaar-op-jaar. Daar zitten onder meer kosten voor uitzendrechten van de UK Premier League voor de volgende drie seizoenen in. Zonder deze kosten daalden de onderliggende toe te rekenen investeringsuitgaven met 16 procent jaar-op-jaar naar ongeveer 21 procent van kwartaalomzet. Dit had weer een stijging tot gevolg van de operationele vrije kasstroom) met 25 procent jaar-op-jaar naar EUR 188,9 miljoen.

Telenet houdt vast aan eerdere verwachtingen voor boekjaar 2019 na de goede start in Q1. Als gevolg van het verlies van het MVNO-contract met Medialaan en van bepaalde aanhoudende negatieve gevolgen van regulering verwacht de operator een ‘meer uitgesproken impact’ op zowel de rebased bedrijfsopbrengsten als de aangepaste Ebitda vanaf Q2, in lijn met de vooruitzichten voor het boekjaar 2019 die in februari naar buiten zijn gebracht.

De operator streeft naar een rebased operationele vrije kasstroom CAGR van 6,5-8,0 procent in de periode 2018-2021, met dalingen van de bedrijfsopbrengsten en de aangepaste Ebitda in 2019 als gevolg van bepaalde uitdagingen en tegenwinden.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
totaal van 1,916,800 basis tv en uitgesteld video klanten tot 31 Maart 2019.
in het eerste kwartaal verloren ze nog 23,100 klanten door de overname van SFR.
het aantal klanten was 4,818,100, waarvan 1,916,800 on demand kijkers, 1,658,100 internet gebruikers, en 1,243,200 vaste telefoongebruikers.
er zijn 434,000 play en play more gebruikers, dat met 9% gestegen is in het eerste kwartaal door de Game of Thrones laatste seizoen komende afleveringen.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#3
sorry 433999 playmore en play ik ben daar niet meer bij just is just
Antwoord
#4
(02-05-2019, 16:00)natte schreef: sorry 433999 playmore en play ik ben daar niet meer bij just is just

was tot 31 maart, dus er zijn ondertussen al wat bijgekomen, je mag de cijfers niet bekijken met jou er af, je mag zeker zijn dat er nog bijgekomen zijn sinds ze laatste seizoen uitzenden van Game Of Thrones, heb er al enkele gezien op forums die het aangevraagd hebben daarvoor.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#5
tja als hun linaire zenders blijven verdwijnen en bieden geen alternatieven zal alles verdwijnen
Antwoord
#6
(02-05-2019, 16:54)natte schreef: tja als hun linaire zenders blijven verdwijnen en bieden geen alternatieven zal alles verdwijnen

we zijn al met 2 die u verteld hebben dat er gewoon geen zijn voor belgie, je denkt omdat je via satelliet zoveel gratis kan binnenhalen dat dit voor de providers in belgie ook zo is, maar die moeten uitzendrechten betalen en zenders hebben ook niet altijd uitzendrechten voor belgie wat hen ook veel geld kost.
we hebben geluk dat de ontvangstbeam van de uk nog tamelijk sterk te ontvangen is hier met een klein schoteltje, maar hoe verder je er vanaf gaat hoe slechter het word en hoe groter je schotel moet zijn.
de UK heeft het nadeel dat hun land zo groot is en de ontvangst in Ierland bv ook nog gehandhaaft moet blijven voor de zenders en in het verre noorden van de uk en zuiden zodat de beam uitgestrekt is.
moesten ze daar een oplossing voor hebben dat het minder ver geraakt zou het kunnen dat het voor ons ook gedaan is met kijken.

nog een vb, als de Brexit er door komt kan het zijn dat het ook gedaan is met de BBC 1/2/4 in belgie via proximus en telenet omdat ze dan geen uitzendrechten meer hebben voor die 3 zenders.
is allemaal niet zo simpel als jij voorstelt gewoon zendertje doorsturen via satelliet van in de uk en gedaan met probleem van geen zenders te krijgen.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#7
waarom kan lgtv en samsung tv dat dan wel. zal ik hzet zeggen telenet geeft zijn geld liever zijn geld aan de aandeelhouders. de kijkers kunnen de pot op
Antwoord
#8
(03-05-2019, 11:35)natte schreef: waarom kan lgtv en samsung tv dat dan wel. zal ik hzet zeggen telenet geeft zijn geld liever zijn geld aan de aandeelhouders. de kijkers kunnen de pot op

En wie zegt dat dit legaal is wat die tv’s doen?????
Ze mogen niet zomaar zenders doorgeven via apps, denk dat het geen legale apps zijn.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#9
nou als je videoland en pathe en filmtbox en moviemaxx en film1 en netflix en nlziet en tvv en cd en rakutentv en .... geen legale apps noemt. ze doen gewoon vele meer. zoals chuccky zegt streaming is de toekomst. iptv illegaal ik doe daar niet aan mee. ik betaal of niks
Antwoord
#10
(03-05-2019, 20:52)natte schreef: nou als je videoland en pathe en filmtbox  en moviemaxx en film1 en netflix en nlziet en tvv en cd en rakutentv en .... geen legale apps noemt. ze doen gewoon vele meer. zoals chuccky zegt streaming is de toekomst. iptv illegaal ik doe daar niet aan mee. ik betaal of niks

je noemt een deel aanbieders die enkel voor Nederland uitzenden, dan ben je illegaal bezig hé Wink want je kan ze niet in belgie krijgen zonder omweg,
en wat je misschien op je tv kan aankopen van app is niet altijd legaal in belgie want ze kunnen het niet controleren wie wat gebruikt in welk land, enkel die aanbieders van die apps zien het maar die zeggen niks want het geld komt binnen.
heb er mijn bedenkingen toch over allemaal wat je op je tv kan krijgen aan apps met films en series, op die Android bakjes kan dat ook en dat is ook niet legaal.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord