Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telenet voorlopig niet in voetsporen Ziggo met analoge afschakeling
#1
Nu zowel in Nederland als in Duitsland analoge kabeltelevisie in een rap tempo wordt uitgeschakeld rijst de vraag of dit in België ook in een vergelijkbaar tempo gaat.

In Nederland zijn Ziggo en in Zeeland de aanbieder Delta in rap tempo bezig om het analoge kabelaanbod uit te faseren. In het hele zuidwesten van Nederland is de analoge kabeltelevisie intussen al vrijwel uitgestorven. Ook in buurland Duitsland gaat het analoge uitfaseren nu in een hoog tempo. Vrijwel alle grote kabelbedrijven doen hier aan mee. Hetzelfde geldt voor het dichtbekabelde Zwitserland. Maar één land waar kabeltelevisie ook traditioneel een grote rol speelt blijft nog altijd achter: in België wordt zowel in Wallonië, Brussel als Vlaanderen weinig haast gemaakt om analoge kabeltelevisie helemaal uit te zetten. In de Franstalige regio's biedt VOO nog altijd een analoog pakket aan. Plannen om hiermee definitief te stoppen zijn op dit moment nog niet bekend. Wel werd het analoge zenderaanbod in 2016 al gereduceerd. Telenet deed datzelfde al eerder in Vlaanderen en biedt in de meeste plaatsen nog minder dan twintig analoge tv-kanalen.

België laatste der Mohikanen analoge kabel

Een concrete termijn om dit pakket uit te schakelen heeft Telenet nog altijd niet aangekondigd. Nog vrij recent bevestigde Telenet zelfs tegenover het Belgische De Tijd dat uitschakeling van het analoge pakket ook nog niet strikt noodzakelijk is om bandbreedte te winnen. Enige jaren geleden begon Telenet namelijk met 'de grote netwerf', een technische upgrade van haar netwerk, om dat doel te bereiken. Indien Telenet de analoge tv wel per direct uitschakelt betekent het dat diverse zenders niet meer vrij te ontvangen zijn. Het ongecodeerd digitaal aanbod (free to cable) via DVB-C is nu zeer beperkt. De VRT is hierin vertegenwoordigd, evenals CNN, CNBC, BBC World, TVE, France 3 en Vlaams Parlement tv, maar daarmee houdt het wel op. Zelfs de Waalse RTBF is digitaal volledig gecodeerd.
Antwoord
#2
Terwijl in Nederland, Duitsland en Zwitserland al op grote schaal gewerkt wordt aan het afschakelen van het analoge radio- en tv-signaal op de kabel, zijn in België nog geen concrete plannen om het analoge signaal af te schakelen, meldt Totaal TV. Alle Belgische kabelaanbieders bieden nog steeds actief analoge radio- en TV pakketten aan en het digitale 'free to air' aanbod is slechts beperkt.

Telenet ziet nog geen noodzaak om het analoge radio- en tv-signaal af te schakelen omdat de aanbieder voldoende bandbreedte zou hebben op haar kabelnetwerk. Deze bandbreedte zou ontstaan zijn na de grote investeringen in het netwerk van de afgelopen jaren.

Het zender pakket voor analoge radio- en tv is afgelopen jaren wel versoberd. Zowel Voo als Telenet bieden nog circa 20 tv-zenders in het analoge zenderpakket.
Antwoord
#3
Weer typisch belgisch pff apenland
Antwoord
#4
Hier in Brussel nog 38 analoge zenders via Telenet!!!
Antwoord
#5
(01-11-2018, 00:31)minidou schreef: Hier in Brussel nog 38 analoge zenders via Telenet!!!

oud UPC netwerk, hebben al hogere bandbreedte dan de andere plaatsen waar UPC niet zat.
Antwoord
#6
(01-11-2018, 00:31)minidou schreef: Hier in Brussel nog 38 analoge zenders via Telenet!!!

Hier in zulu land 22
Antwoord
#7
(01-11-2018, 02:26)master-magic schreef:
(01-11-2018, 00:31)minidou schreef: Hier in Brussel nog 38 analoge zenders via Telenet!!!

oud UPC netwerk, hebben al hogere bandbreedte dan de andere plaatsen waar UPC niet zat.

Indigebiede. Hebben grootste
Antwoord
#8
Nu dus wel zie ander topic
Antwoord