Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
'The Alienist': nieuw op Netflix
#1
'The Alienist' is een aangrijpend moordmysterie in het New York van de late 19e eeuw. De stad is in volle bloei en op weg om een van de meest machtige steden ter wereld te worden. Maar tegelijkertijd verbergt ze ook vele sinistere geheimen.

De psychologische thrillerserie 'The Alienist' speelt zich af in New York aan het einde van de 19e eeuw en is gebaseerd op het awardwinnende boek van Caleb Carr. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl, Inglourious Basterds, Rush) is een briljante en obsessieve 'Alienist', in het voor die tijd controversiële domein van psychologische ondersteuning bij geesteszieke patiënten. Hij wordt ingezet tijdens de jacht op een ritualistische moordenaar die het gemunt heeft op jonge jongens.

Kreizler krijgt hierbij hulp van John More (Luke Evans, 'The Girl on the Train'), illustrator voor een plaatselijke krant, en Sara Howard (Dakota Fanning, 'American Pastoral'), een ambitieuze secretaresse die de eerste vrouwelijke politiedetective wil worden. Verder spelen mee: Brian Geraghty ('The Hurt Locker') als politiecommissaris Theodore Roosevelt, en Douglas Smith en Matthew Shear als de tweeling Marcus en Lucius Isaacson, die meehelpen om het mysterie op te lossen. Q'orianka Kilcher ('The New World') speelt Mary, Kreizler's zwijgende hulp in het huishouden met wie hij een speciale band heeft.

Jakob Verbruggen is regisseur en executive producer van de spannende reeks met Daniel Brühl, Dakota Fanning en Luke Evans in de hoofdrol.

'The Alienist' is beschikbaar op Netflix vanaf donderdag 19 april.
Antwoord

Forum software by © Master-Magic Tv-Digitaal.info