Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VRT daagt TV Vlaanderen voor de rechter wegens reclame Antenne TV
#1
De VRT daagt TV Vlaanderen, aanbieder van televisie via satelliet en antenne, voor de rechter. Dat meldt de Luxemburgse moedermaatschappij van TV Vlaanderen, M7 Group. De openbare omroep zou het niet eens zijn met de manier waarop TV Vlaanderen reclame maakt voor de gratis verspreiding van de VRT-zenders naast zijn betalend abonnement.
TV Vlaanderen heeft sinds enkele maanden een digitaal tv-aanbod via de ether. Het gaat om enkele commerciële zenders die versleuteld worden uitgezonden via dvb-t. Dat is de opvolger van de analoge uitzendingen via antenne, die in 2008 werden stopgezet. De zenders van de VRT zijn sowieso gratis te ontvangen via die technologie. Voor de andere zenders, onder meer VTM, Q2 en VIER, betalen klanten van Antenne TV 9,95 euro per maand.

Volgens M7 Group is de VRT niet te spreken over de manier waarop TV Vlaanderen in zijn communicatie over het betalende aanbod openlijk verkondigt dat de VRT-zenders gratis te ontvangen zijn via de ether. De openbare omroep heeft TV Vlaanderen voor de Nederlandstalige rechtbank van koophandel in Brussel gedaagd, zegt Yannick Altruy, country manager voor België bij de M7 Group. Het bedrijf wil zijn communicatie niet aanpassen.
Antwoord

#2
TV Vlaanderen en VRT staan op korte termijn bij de rechter tegenover elkaar. Het geschil gaat over de manier van openlijke verkondiging van TV Vlaanderen dat de VRT-zenders gratis digitaal in de ether met Antenne TV te ontvangen zijn.

TV Vlaanderen ziet geen probleem in de openbare uitlatingen dat de zenders van de Vlaamse publieke omroep VRT gratis bij Antenne TV aangeboden worden. De aanbieder is van mening dat elke Vlaming immers gratis toegang heeft tot de zenders via een digitale antenne. Voor VRT is het echter welletjes geweest: ze dagen TV Vlaanderen nu voor de rechter.

Digitale ethertelevisie

Alles draait om het nieuwe Antenne TV -aanbod van TV Vlaanderen. De aanbieder van digitale tv via de satelliet zette met Antenne TV eind vorig jaar tegen een prijs van €9,95 per maand het goedkoopste tv-aanbod in Vlaanderen op de markt. Met Antenne TV is het mogelijk om via een eenvoudige antenne overal in Vlaanderen en Brussel vijftien zenders te ontvangen waaronder VTM, Q2, Vier en Vijf. De VRT-zenders Eén, Canvas, Ketnet en de radiozenders zijn al jaren vrij te ontvangen met een digitale antenne. TV Vlaanderen meldt in haar communicatie dat deze zenders geen deel uitmaken van het betaalde aanbod van Antenne TV maar een gratis aanbod is via DVB-T.

Gratis aanbod

De term gratis aanbod is bij VRT in het vereerde keelgat geschoten. "Een storm in een glas water", noemen ze het bij TV Vlaanderen. "We begrijpen niet waar de VRT zich druk om maakt", reageert Yannick Altruy, Country Manager voor België bij M7 Group. "De vrije beschikbaarheid van het VRT -aanbod is vastgelegd in de beheersovereenkomst met de Vlaamse overheid. Wij melden duidelijk dat deze zenders gratis te ontvangen zijn via de ether en geen deel uitmaken van ons voordelig Antenne TV-aanbod. Wij zeggen toch alleen maar wat er in de beheersovereenkomst staat?"

VRT

Als het aan de VRT ligt, moet TV Vlaanderen de vermelding van het gratis aanbod naast het tv-abonnement Antenne TV onmiddellijk verwijderen. TV Vlaanderen is echter van mening dat de huidige manier van communiceren zeer gebruikelijk is in de rest van Europa. "Verschillende aanbieders van digitale tv over heel Europa distantiëren het bestaande aanbod van de gratis te ontvangen zenders op dezelfde manier als we vandaag doen", aldus Altruy. "Ook voor de vierhonderd gratis zenders via satelliet vermelden we duidelijk dat deze geen deel uitmaken van het betalend aanbod. Als het aan ons ligt, blijft de melding De Vlaming die tv-kijkt via Antenne TV heeft recht om te weten dat de zenders van de openbare omroep, waar hij uiteindelijk ook belastinggeld voor betaalt, gratis te ontvangen zijn via de ether."
Antwoord

#3
Ik denk dat het voor veel aanbieders al lang een doorn in het oog is dat TV Vlaanderen extra geld verdient door zenders te vermelden waarvoor ze zelf helemaal niets doen.
De VRT daarentegen zal wel een pak kosten hebben om die zenders op DVB-T te krijgen.
Antwoord

#4
De VRT is niet te spreken over de manier waarop TV VLAANDEREN, in haar nieuw tv-aanbod 'Antenne TV', openlijk verkondigt dat de zenders van de openbare omroep gratis te ontvangen zijn via de ether. TV VLAANDEREN ziet er geen graten in, omdat elke Vlaming immers gratis toegang heeft tot de zenders via een digitale antenne.

M7 Group, het bedrijf boven TV VLAANDEREN, reageert in een persbericht op de hele kwestie:

'Voor de VRT is het welletjes geweest en het daagt TV VLAANDEREN voor de rechter.

Alles draait om het nieuwe Antenne TV aanbod van TV VLAANDEREN. De aanbieder van digitale tv via satelliet lanceerde hiermee eind vorig jaar aan een spotprijs van €9,95 per maand het goedkoopste tv-aanbod op de markt. Met Antenne TV is het mogelijk om via een eenvoudige antenne overal in Vlaanderen en Brussel een 15-tal zenders te ontvangen waaronder vtm, Q2, 4 en VIJF. De VRT-zenders Eén, Canvas, Ketnet en de radiozenders zijn al jaren vrij te ontvangen met een digitale antenne. TV VLAANDEREN meldt in haar communicatie dat deze zenders geen deel uitmaken van het betalend aanbod van Antenne TV maar een gratis aanbod is via DVB-T.

Dat gratis aanbod via de ether is bij de VRT in het verkeerde keelgat geschoten. 'Een storm in een glas water', noemen ze het bij TV VLAANDEREN. 'We begrijpen niet waar de VRT zich druk om maakt', reageert Yannick Altruy, Country Manager voor België bij M7 Group. 'De vrije beschikbaarheid van het VRT-aanbod is vastgelegd in de beheersovereenkomst met de Vlaamse Overheid. Wij melden duidelijk dat deze zenders gratis te ontvangen zijn via de ether en geen deel uitmaken van ons voordelig Antenne TV aanbod. Wij zeggen toch alleen maar wat er in de beheersovereenkomst staat?'

Als het van de VRT afhangt, moet TV VLAANDEREN de vermelding van het gratis aanbod naast het tv-abonnement Antenne TV onmiddellijk verwijderen. Nochtans is de huidige manier van communiceren volgens TV VLAANDEREN zeer gebruikelijk in de rest van Europa. 'Verschillende aanbieders van digitale tv over heel Europa distantiëren het betalend aanbod van de gratis te ontvangen zenders op dezelfde manier als we vandaag doen', zegt Altruy. 'Ook voor de 400 gratis zenders via satelliet vermelden we duidelijk dat deze geen deel uitmaken van het betalend aanbod. Als het aan ons ligt, blijft de melding. De Vlaming die tv-kijkt via Antenne TV heeft het recht te weten dat de zenders van de openbare omroep, waar hij uiteindelijk ook belastinggeld voor betaalt, gratis te ontvangen zijn via de ether.''
Antwoord

#5
(11-04-2018, 19:34)boulder schreef: Ik denk dat het voor veel aanbieders al lang een doorn in het oog is dat TV Vlaanderen extra geld verdient door zenders te vermelden waarvoor ze zelf helemaal niets doen.
De VRT daarentegen zal wel een pak kosten hebben om die zenders op DVB-T te krijgen.

betalen we daar niet deels voor via belastingen ????
Antwoord

#6
(11-04-2018, 21:32)master-magic schreef:
(11-04-2018, 19:34)boulder schreef: Ik denk dat het voor veel aanbieders al lang een doorn in het oog is dat TV Vlaanderen extra geld verdient door zenders te vermelden waarvoor ze zelf helemaal niets doen.
De VRT daarentegen zal wel een pak kosten hebben om die zenders op DVB-T te krijgen.

betalen we daar niet deels voor via belastingen ????
Ja, dat wel, maar volgens mij betalen TVV (op satelliet), Telenet en Proximus wel een bijdrage voor auteursrechten.
Op DVB-T is dat niet zo, daar verwijst TVV gewoon naar het aanbod van de VRT.
Antwoord

#7
De Vlaamse openbare omroep VRT heeft TV Vlaanderen / Antenne TV voor de rechter gedaagd. Dit bericht M7 Group SA, eigenaar van TV Vlaanderen en Antenne TV in een persbericht.

Niet te spreken

De VRT is niet te spreken over de manier waarop TV Vlaanderen, in haar nieuw tv-aanbod Antenne TV, openlijk verkondigt dat de zenders van de openbare omroep gratis te ontvangen zijn via de ether.

Geen probleem

Antenne TV ziet geen problemen met de manier waarop dit wordt gecommuniceerd “omdat elke Vlaming immers gratis toegang heeft tot de zenders via een digitale antenne”. Voor de VRT is het welletjes geweest en het daagt TV VLAANDEREN voor de rechter.

Gelanceerd

Antenne TV is eind vorig jaar gelanceerd en biedt digitale televisie via de ether in Vlaanderen. Naast een eigen aanbod van commerciële zenders zoals vtm, Q2, 4 en VIJF kunnen via de decoder ook het gratis aanbod van de VRT en, in delen van Vlaanderen, RTBF worden bekeken. Antenne TV meldt in haar communicatie dat deze zenders geen deel uitmaken van het betalend aanbod van ‘Antenne TV’ maar een gratis aanbod is via DVB-T.

Digitenne

Het aanbod van Antenne TV kan het beste worden vergeleken met Digitenne van KPN dat in Nederland ook digitale televisie via de ether levert. Naast het betaalde aanbod van Digitenne zelf zijn de televisiezenders van de NPO en regionale omroepen gratis te bekijken via de digitale ether.

TV Vlaanderen zelf biedt voor Vlaanderen een digitaal televisie-aanbod via de satelliet.

“Gratis aanbod”

Dat “gratis aanbod” via de ether is bij de VRT in het verkeerde keelgat geschoten. “Een storm in een glas water” , noemen ze het bij TV Vlaanderen. “We begrijpen niet waar de VRT zich druk om maakt”, reageert Yannick Altruy, Country Manager voor België bij M7 Group.

“De vrije beschikbaarheid van het VRT-aanbod is vastgelegd in de beheersovereenkomst met de Vlaamse Overheid. Wij melden duidelijk dat deze zenders gratis te ontvangen zijn via de ether en geen deel uitmaken van ons voordelig “Antenne TV” aanbod. Wij zeggen toch alleen maar wat er in de beheersovereenkomst staat?”

Verwijderen

Als het aan de VRT ligt, moet TV Vlaanderen de vermelding van het gratis aanbod naast het tv-abonnement “Antenne TV” onmiddellijk verwijderen.

Nochtans is de huidige manier van communiceren volgens TV Vlaanderen zeer gebruikelijk in de rest van Europa aldus TV Vlaanderen in het persbericht.
Antwoord

Forum software by © Master-Magic Tv-Digitaal.info