Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windows 10 krijgt gloednieuwe standaardbrowser
Microsoft heeft de Windows 10 Insider-build met versienummer 17604 beschikbaar gesteld aan een select aantal Insiders. Het is de eerste build van de komende Redstone 5 feature-update, die waarschijnlijk in september uitkomt.

De release van de eerste Redstone 5-build valt samen met de komst van een nieuwe Redstone 4-build, versienummer 17101, die bijna definitief is. Redstone 4 is de eerstvolgende grote voor Windows 10, die vermoedelijk in maart een definitieve naam krijgt.

Microsoft zegt nu te focussen op het stabiel maken van de Redstone 4-update, maar heeft ondertussen een nieuwe branch opgezet bij de ontwikkeling voor de volgende grote update, met codenaam Redstone 5. Microsoft waarschuwt dat de eerste versie van de Redstone 5-build nog een beetje 'ruw' is en daarom onstabiel kan zijn.

Windows Insiders die voor de optie Skip Ahead hebben gekozen krijgen toegang tot de RS5-build. Daarmee krijgt een subset van de Windows Insiders alvast toegang tot de volgende versie, terwijl het merendeel verder gaat met het testen van Redstone 4. Microsoft gebruikte die optie eerder als experiment bij Insider-builds van Redstone 3.

Insiders die destijds voor Skip Ahead hebben gekozen, ontvangen nu ook weer de volgende versie in plaats van de bijna definitieve versie van Redstone 4. Op de desktop wordt deze brach aangeduid met een rs_prerelease watermerk. Het is niet meer mogelijk om aan te melden voor Skip Ahead, omdat Microsoft al voldoende Insiders heeft die daar eerder voor hebben gekozen.

Microsoft geeft nog niet veel inhoudelijke details over Redstone 5. De eerste build brengt op het oog geen grote aanpassingen ten opzichte van Redstone 4. Waarschijnlijk worden nieuwe features later toegevoegd. Wel bevat de build een aantal nieuwe opties die ook in Windows 10 Insider Preview Build 17601 zitten, dat is de Redstone 4-versie die bijna definitief is.

Een van die nieuwe functies is een Ultimate Performance-profiel, in Windows 10 Pro for Workstations. Volgens Microsoft gaat dit profiel verder dan het huidige High-Performance-profiel en zijn er bij het nieuwe profiel minder micro-latencies aanwezig die veroorzaakt worden door power management- technieken.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Microsoft begint met het uitbrengen van de Windows 10 October 2018 Update. De tweede grote update van dit jaar bevat verschillende vernieuwingen, waaronder de Your Phone-app en verbeteringen voor Timeline.

Microsoft gaat de Windows 10 October 2018 Update gefaseerd verspreiden over alle gebruikers in de komende weken. Gebruikers die hem zo snel mogelijk willen downloaden, wordt aangeraden om handmatig te controleren op updates via de Update-functie van Windows. De betreffende update is Windows 10 build 17763 en de Windows-versie gaat omhoog naar 1809.

Bij het verspreiden van de April-update gebruikte Microsoft machinelearning om te voorspellen op welke systemen de update geïnstalleerd kan worden zonder problemen en de Windows-maker zegt dit met de October-update nog meer te willen doen. Net als bij de April-update zal Microsoft tijdens het updaten van computers wereldwijd gegevens verzamelen en aanpassingen maken als er problemen opduiken.

In een blogpost heeft Microsoft uiteengezet welke wijzigingen de October 2018 Update allemaal bevat. Nieuw is onder andere een cloudfunctie voor het klembord, zodat kopiëren en plakken werkt over meerdere gesynchroniseerde apparaten. Verder voegt Microsoft Timeline-extensies toe voor Chrome en Firefox en is de Your Phone-app onderdeel van de release. Die applicatie werkt met Android- en iOS-telefoons en maakt het bijvoorbeeld mogelijk om snel foto's te synchroniseren, of sms'jes te sturen vanuit Windows.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
master die redstone 5 wat doet die eigenlijk?
Antwoord
Microsoft heeft Windows Server 2019 beschikbaar gemaakt, onder meer via de Azure Marketplace en het VLSC. Andere portalen volgen later deze maand. De opvolger van Windows Server 2016 was sinds maart beschikbaar als preview.

Microsoft schrijft in een aankondiging dat Windows Server 2019 inmiddels breed beschikbaar is en dat gebruikers de software kunnen downloaden, onder meer als evaluatieversie voor een periode van 180 dagen. Het bedrijf uit Redmond had in maart een previewversie van de nieuwe software beschikbaar gemaakt. Daardoor was deze alleen beschikbaar voor Insiders. Vervolgens zei Microsoft in september dat Server 2019 deze maand zou uitkomen.

Volgens het bedrijf kent de nieuwe release verschillende wijzigingen ten opzichte van eerdere versies, zo moet bijvoorbeeld het Windows Admin Center het gebruik van 'hybride functies' vergemakkelijken. Daarmee doelt Microsoft op het gebruik van zowel on-premises als cloud. Op beveiligingsgebied zijn bijvoorbeeld shielded vm's uitgebreid naar Linux-vm's, heeft Microsoft de dienst Advanced Threat Protection ingeschakeld en bevat de nieuwe Server-versie Defender Exploit Guard.

Microsoft maakte eerder al bekend dat er een nieuwe versie van System Center aankomt, die in de eerste helft van komend jaar breed beschikbaar moet komen met een 2019-versie.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Windows 10 gaat zeven gigabyte vrijhouden voor updates

Windows 10 zal binnenkort een zeven gigabyte aan opslagruimte blokkeren op de pc's die het besturingssysteem draaien. Bedoeling is om de ruimte te reserveren voor komende updates.

De beslissing moet een oplossing vormen voor een bug, waarbij gebruikers de melding krijgen dat Windows Update faalt omdat ze niet genoeg ruimte op hun harde schijf hebben. Vooral bij de grotere updates, zoals die in oktober vorig jaar, blijkt dat voor te vallen. De Update-software lijkt immers zelf niet te checken hoeveel schijfruimte er beschikbaar is voordat ze de update downloadt.

Voorlopig vraagt de update nog aan gebruikers om manueel plaats te maken door overbodige bestanden weg te halen. Vanaf de versie 1903 zal Windows 10 echter 'reserved storage' (of gereserveerde opslag) introduceren. Daarbij wordt zo'n 7 GB (of meer) voorbehouden, zodat updates voor het besturingssysteem vlot kunnen worden geïnstalleerd.

Gebruikers zullen die ruimte dus niet kunnen aanspreken om foto's of documenten te plaatsen, maar Microsoft zal ze wel inzetten voor tijdelijke bestanden, die toch zouden verwijderd worden als er geen plaats meer is. Deze tijdelijke bestanden komen automatisch in de gereserveerde opslag en ze worden ook als eerste verwijderd wanneer een Windows-update plaats nodig heeft.

Volgens Microsoft zal dit de meeste pc's toelaten om zonder problemen updates te installeren. Komt het toch nog voor, dan zijn we terug naar af, en moeten gebruikers manueel plaats vrijmaken.

De nieuwe functie zal automatisch staan op toestellen die verkocht worden met Windows 10 versie 1903, en op nieuwe installaties van die versie van het besturingssysteem. Gebruikers kunnen de gereserveerde opslagruimte niet uitzetten, maar ze kunnen wel de grootte ervan een beetje aanpassen. Volgens Microsoft zal de gereserveerde opslag beginnen bij 7 GB, maar het bedrijf zegt er meteen bij dat dat in de toekomst nog kan oplopen.

Het opslagprobleem is vooral acuut voor de goedkopere tablets en laptops, die vaak draaien op een enkele, kleine SSD.
Antwoord
oei dan gaan veel school pc op rip
Antwoord
Microsoft is de gefaseerde automatische verspreiding van de October 2018 Update naar Windows 10-gebruikers gestart. Wie nog niet handmatig de update heeft uitgevoerd, kan de komende weken een melding verwachten dat deze klaarstaat.

Microsoft brengt de October 2018 Update eerst via Windows Update naar systemen die volgens data van het bedrijf 'de beste update-ervaring' hebben, oftewel die naar verwachting de geen problemen ervaren. Dat staat op de statuspagina over de update naar Windows 10 versie 1809, de October 2018 Update. Windows Latest zag dat die pagina woensdag was bijgewerkt.

De automatische distributie volgt op het vrijgeven van de software aan gebruikers die handmatig op 'Check for updates' klikken. Dat gebeurde op 18 december 2018. De geautomatiseerde verspreiding markeert nu een nieuwe stap in een moeizaam updatetraject voor Windows 10.

De Windows 10 October Update verscheen in oktober, maar al snel meldden gebruikers dat ze bestanden, mappen en programma's kwijtwaren. Halverwege november hervatte het Redmondse bedrijf de verspreiding voorzichtig met kleine groepen gebruikers. In de tussentijd heeft het bedrijf meerdere cumulatieve updates toegevoegd om meerdere bugs te verhelpen. Wie desondanks twijfelt kan de update handmatig uitstellen en het maken van een back-up is hoe dan ook aan te raden voor het doorvoeren van updates.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Laatste tijd niks anders
Antwoord