Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZENDER nieuws
#1
DISCOVERY: abandoned

Sommige van de imposantste bouwwerken ter wereld liggen inmiddels weg te kwijnen als onbruikbare ruïnes. 'Abandoned Engineering' bezoekt deze vergeten bouwwonderen en vertelt hun opmerkelijke verhaal. Hoe technologische innovatie en optimistische toekomstbeelden de mooiste bouwwerken maakten, maar hoe die om uiteenlopende redenen toch in verval raakten.

In het nieuwe seizoen wordt per aflevering een bouwwerk behandeld dat de tand des tijds niet overleefde. Zoals een oude snelweg in de jungle, een verlaten spoorweg van de Nazi’s, een energiecentrale waarmee Hitler olie van kolen wilde maken en de enorme stuwdam in Italië, die al twee jaar na de bouw in onbruik geraakte en vele slachtoffers maakte. Niet alle bouwwerken kwijnen weg in vergetelheid, sommige hebben een nieuw leven gekregen.

'Abandoned Engineering', vanaf dinsdag 7 augustus om 20.30 uur op Discovery.
Antwoord
#2
VTM the voice

Binnenkort laten muzikale 60-plussers zien wat ze waard zijn op het podium van 'The Voice'. In het allereerste seizoen van 'The Voice Senior' overstijgt het zangtalent dan ook alle leeftijdsgrenzen.

Op gebied van coaching kunnen de kandidaten alvast rekenen op één van de meest energieke 60-plussers uit de Vlaamse rockscene. Niemand minder dan opper-Kreuner Walter Grootaers maakt immers zijn debuut als coach. Hij neemt naast 3 collega-coaches, die later worden bekendgemaakt, plaats in de draaistoelen.

Walter Grootaers is al 4 decennia lang frontman van De Kreuners en een begrip in de Vlaamse muziekwereld. Zijn publiek in enkele seconden op temperatuur krijgen, kan hij als de beste. Die ontembare passie voor muziek hoopt hij ook bij de kandidaten van 'The Voice Senior' te ontdekken. 'Ik word stilaan de ouderdomsdeken van de Vlaamse rock, maar zou me eerder de mascotte van die Vlaamse rock willen noemen', lacht Walter. 'Tegelijkertijd ben ik ook het levend bewijs dat het amuseren op een podium niet stopt na je 60ste. In 'The Voice Senior' wil ik graag naar gelijkgestemde zielen op zoek gaan: zangers en zangeressen die nog graag voluit gaan en het niet erg vinden als ze daar de volgende dag wat last van hebben (lacht).'

De opnames van 'The Voice Senior' gaan dit najaar van start. 60-plussers die een plekje willen bemachtigen in team Walter, of bij één van zijn collega-coaches, kunnen zich nog steeds inschrijven via vtm.be.
Antwoord
#3
CANVAS The Bridge Serie4

De eerste reeks van de Scandinavische topkrimi 'The Bridge' begon met een moord op de Øresundbrug tussen Denemarken en Zweden. De tweede ging van start met tanker die tegen diezelfde brug botste en de derde met de moord in Zweden op een Deense vrouw. Ook in de vierde reeks is er opnieuw een link tussen beide Scandinavische landen.

Het is meteen ook het laatste seizoen van de Deens-Zweedse coproductie die de voorbije jaren over heel de wereld werd geprezen voor haar sterke verhaallijnen en vertolkingen, en dan vooral die Sofia Helin als de gedreven, maar sociaal onbeholpen Zweedse inspecteur Saga Norén.

Naast het spannende hoofdverhaal worden in deze vierde reeks ook een aantal verhaallijnen uit de vorige reeks opnieuw opgepikt en verder ontwikkeld. Die hebben vooral te maken met het persoonlijke leven en het verleden van Saga en haar Deense collega Henrik Sabroe (Thure Lindhardt).

Over de grens

Twee jaar zijn voorbijgegaan sinds de gebeurtenissen in de derde reeks.

Op een kunstmatig eilandje aan de voet van de Øresundbrug wordt het lichaam van een vrouw aangetroffen. Ze is op gruwelijke manier vermoord door steniging. Het blijkt te gaan om Margrethe Thormod, de directeur van het de migratiedienst van Kopenhagen. Het motief zou een uitzetting van een migrant kunnen zijn waar de vrouw onlangs bij betrokken was. Inspecteur Henrik Sabroe (Thure Lindhardt) onderzoekt de macabere moord, samen met zijn Deense collega Jonas Mandrup (Mikael Birkkjær). Eén van de sporen leidt naar een extreem-linkse Zweedse organisatie.

Henrik mist zijn vroegere collega en vriendin Saga Norén. Die zit opgesloten in de gevangenis van Ystad voor de vermeende moord op haar moeder, twee jaar geleden. Henrik zoekt haar zo vaak mogelijk op. Hij wil dat ze hem adviseert bij het nieuwe moordonderzoek. Tegelijk hoopt hij ook dat ze hem kan helpen om zijn verdwenen dochters terug te vinden. Maar vanuit de gevangenis is dat niet evident, natuurlijk.

Er vallen nog meer doden en het onderzoek dreigt in het slop te geraken. Ook de vriendschap tussen Henrik en Saga komt onder druk te staan door demonen uit hun verleden…

Vijf ingrediënten van sterke Scandic Noir

Het Canvas-programma 'Culture Club' praatte vorig jaar met Sofia Helin en Thure Lindhardt over 'The Bridge'. Zij somden meteen ook ook vijf elementen op die volgens hen essentieel zijn voor goede ‘Nordic Noir’, zoals de Scandinavische misdaadreeksen ook wel worden genoemd:

Zorg voor een spectaculaire moord

Aan spectaculaire moorden geen gebrek in deze laatste reeks. Vooral de bloedstollende beelden van de steniging in het begin van de eerste aflevering deden heel wat haren ten berge rijzen en zorgden hier en daar voor controverse. Maar Sofia Helin relativeert: 'Het is een thriller en heel erg opwindend, maar er zit ook veel drama in, waarbij je dicht op de huid van de personages zit.'

Gebruik weinig licht

Donker is 'The Bridge' altijd al geweest, figuurlijk, maar ook letterlijk. En dat is geen toeval zegt Thure Lindhardt: 'We draaiden nooit overdag. En als we het toch deden, moest het bewolkt zijn. Als de zon scheen, draaiden we niet. Maar de zon schijnt toch niet vaak in Scandinavië.'

Voeg een actueel thema toe

Het actuele thema in de vierde reeks van 'The Bridge' is volgens Sofia Helin 'identiteit': 'Dat is altijd een belangrijk thema, maar zeker in onze tijd, waarin alles zo snel en ingrijpend verandert dat we steeds weer op zoek moeten naar onze eigen identiteit. Wie ben ik als vrouw? Wie ben ik als man? Wie ben ik en wie is deze vluchteling? Wie mag er wel in en wie niet? Dat zijn zulke relevante vragen vandaag de dag. Dus ik hou echt van de thema’s van dit laatste seizoen.'

Bedenk personages 'met een hoek af'

Over de autistische trekjes Saga Norén zegt Sofia Helin: 'Als je acteert, heb je alleen je eigen zintuigen en de ander zijn reacties om mee te werken. En nu moest ik plots iemand spelen die dat niet begrijpt. Wat me daarbij enorm hielp, was dat ik niet zo goed Deens spreek en dus vaak ook echt niet begreep wat de Deense collega’s zegden. Zo zat ik ergens tussen begrijpen en niet-begrijpen in. En steeds maar weer proberen.'

Zoek een locatie met een spanningsveld

'The Bridge' speelt zich af in Zweden en Denemarken. Dat zorgt voor extra mogelijkheden en een extra dimensie. Sofia Helin: 'Ik denk dat het de dynamiek is van twee buurlanden die elkaar ontmoeten. Wij Zweden willen ons beste beentje voorzetten voor de Denen en omgekeerd. We willen ons van onze beste kant tonen.'

Thure Lindhardt: 'De Zweden zijn over het algemeen iets politiek correcter. De Denen relativeren meer. Wij zullen sneller eens om iets lachen. Ik denk dat Vlamingen heel erg op Denen lijken. En de Franssprekenden zijn Franser' (lacht).

'The Bridge', vanaf 7 augustus op dinsdag en woensdag om 22.00 uur op Canvas.
Antwoord
#4
VTM TELEFACTS Zomer

Voor sommigen mag een huisdier al iets meer zijn dan een kat, hond of cavia. Zoals voor Svetlana en Youri. Zij zijn zot van Stepan, een kolos van een bruine beer. 'Hij weegt 350 kg. Hij kwam hier aan als welpje en sindsdien ontfermen wij ons over hem.'

Jilly is dan weer het troeteldier van de Australische Vicky. 'Als ze me zou aanvallen, dan verdrinkt ze me zo in dat bad.' Jilly is natuurlijk niet zomaar een huisdier, maar een 2 meter grote zoetwaterkrokodil. Het soort dat jaarlijks in Australië tientallen menselijke slachtoffers maakt. Vicky heeft overigens niet alleen Jilly, maar nog twee andere krokodilachtigen, die allemaal los mogen lopen in huis. 'Ze moeten leren hun territorium te delen met mij. Dan eten ze me minder snel op.'

Soms hebben grote huisdieren een hoog knuffelgehalte. Dat gaat zeker op voor Cody, die gewoon mee in de woonkamer mag leven van Mike en Valerie in het Amerikaanse Minnesota. 'Cody is een pracht van een Amerikaanse buffel. 1 ton weegt hij. Een schatje, alleen beseffen we dat als hij zou panikeren, we allemaal vertrappeld kunnen worden', aldus zijn baasje. Cody houdt er overigens van om gewassen te worden. Niet gewoon met de tuinslang, maar in een handcarwash met de hogedrukreiniger.

'Telefacts Zomer', dinsdag 7 augustus om 22.15 uur op VTM.
Antwoord
#5
VIER ROBISON18 jaar na het allereerste seizoen op het toenmalige VT4 brengt VIER dit najaar de oerversie van 'Expeditie Robinson' terug op het scherm. VIER lanceerde eerder deze week de eerste trailer van het nieuwe seizoen!

'Expeditie Robinson' is het meest confronterende survivalprogramma ter wereld: zestien totaal onbekende Vlamingen van verschillende afkomst gaan de bikkelharde strijd aan met zichzelf, elkaar én de natuurelementen op een onbewoond eiland. Welke man of vrouw overleeft als beste de extreme omstandigheden en kroont zich tot Robinson 2018? Niet alleen de natuur, de honger en de proeven, maar ook de tegenkandidaten drijven de deelnemers tot het uiterste.


.jpg   expeditierobinsonvier2018.JPG (Grootte: 12.49 KB / Aantal keer gedownload: 82)
Antwoord
#6
Vier Gert Late Night

Op maandag 3 september zijn Gert & James terug met een nieuw seizoen van 'Gert Late Night'. En ze hebben de hulp van de kijker nodig! Jij kan ervoor zorgen dat ook het nieuwe seizoen een succes wordt!

Verzin een knotsgekke uitdaging die Gert en James samen 24 uur lang moeten volhouden op de boot. Wil je ze aan elkaar hangen met een koord? Of durf je het aan om hen 24 uur lang niet te laten eten? Gert en James zijn er welkom.


.jpg   VIERlogo2017.JPG (Grootte: 5.89 KB / Aantal keer gedownload: 82)
Antwoord
#7
(06-08-2018, 22:29)natte schreef: VIER ROBISON18 jaar na het allereerste seizoen op het toenmalige VT4 brengt VIER dit najaar de oerversie van 'Expeditie Robinson' terug op het scherm. VIER lanceerde eerder deze week de eerste trailer van het nieuwe seizoen!

'Expeditie Robinson' is het meest confronterende survivalprogramma ter wereld: zestien totaal onbekende Vlamingen van verschillende afkomst gaan de bikkelharde strijd aan met zichzelf, elkaar én de natuurelementen op een onbewoond eiland. Welke man of vrouw overleeft als beste de extreme omstandigheden en kroont zich tot Robinson 2018? Niet alleen de natuur, de honger en de proeven, maar ook de tegenkandidaten drijven de deelnemers tot het uiterste.

in Nederland ook op tv Wink gisteren trailer gezien en reclame voor dat programma.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#8
hahah ze gaan dus weer samen werken met nederlandse zender
Antwoord
#9
CANVAS de kleedkamer

Ruben Van Gucht werkt aan een nieuwe, vierde, reeks van 'De Kleedkamer' op Canvas.
Dat schrijft Het Nieuwsblad dinsdag. De nieuwe afleveringen gaan opnieuw over het wielrennen.

Er werd al een aflevering opgenomen op de legendarische Koppenberg.
Daarbij waren onder anderen Walter Godefroot en Herman Van Springel aanwezig.
Samen met Ruben Van Gucht haalden ze herinneringen op en diepten ze honderduit anekdotes op.
De nieuwe reeks van 'De Kleedkamer' zie je begin 2019 op Canvas.


.jpg   vrtsporzarubenvangucht2018.JPG (Grootte: 8.96 KB / Aantal keer gedownload: 64)
Antwoord
#10
VTM Series:

VTM heeft twee nieuwe fictiereeksen besteld. Dat is te lezen in Het Nieuwsblad. In beide reeksen is een rol weggelegd voor de 25-jarige actrice Ella-June Henrard.

Productiehuis De Mensen maakt voor VTM de reeks 'De Kraak'. Dat is een achtdelige misdaadreeks. Het scenario voor de serie werd geschreven door Kristof Hoefkens en Maarten Goffin. Regie zal gedaan worden door Frank Van Mechelen en Joost Wynant.

Een tweede dramaserie die bij VTM op stapel staat, is er een van Marc Punt (oa. 'Matroesjka's'). De serie, die vooralsnog geen naam heeft, wordt een verhaal van politimensen die terecht komen in het drugsmilieu. Hierin zal Ella-June Henrard een hoofdrol vertolken.

Bron: Het Nieuwsblad
Antwoord