Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZENDER nieuws
#71
CANVAS

Canvas werkt aan een prestigieuze documentaireserie over de Belgische natuur. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Wim Helsen werd aangezocht als vertelstem.

'Onze Natuur' wordt de grootste Vlaamse reeks ooit over de Belgische natuur. Zeven Belgische natuurgebieden en ook de Belgische wolven komen erin aan bod. Wim Helsen zal de vertelstem zijn en muziek wordt gecomponeerd door de internationaal geroemde Belg Dirk Brossé.

Nog dit jaar starten de opnames en de reeks zal ten vroegste in 2020 op Canvas te zien zijn. Voor de serie is een budget van 5,5 miljoen euro voorzien.
Antwoord
#72
ZES

Het zomerweer laat voorlopig nog op zich wachten, maar ZES is de redder in nood: de hele zomer lang brengt de zender dé absolute tv-klassieker 'Baywatch' terug naar het kleine scherm na een deal met productiehuis Fremantle.

'Baywatch' kreeg daarvoor eerst een volledige high definition make-over. De in slow motion rennende strakke redderslijven in iconische rode zwemoutfits zijn vanaf nu dus in hoge resolutie te bewonderen. Ook de soundtrack kreeg een stevige moderne update. Vanaf maandag 24 juni kruipen o.a. David Hasselhoff en Pamela Anderson na 18 jaar opnieuw in de huid van een lifeguard en riskeren ze hun leven om de lokale bevolking en de toeristen veilig te houden op de zonovergoten stranden van Malibu. Voor pure nostalgie kan iedereen elke weekdag om 19.40 uur afstemmen op ZES voor een nieuwe aflevering. Na de uitzending op televisie is de aflevering ook telkens terug te vinden op ZEStv.be.

Internationale supersterren in hun jonge jaren

Met de lancering van 'Baywatch Remastered' zien de jongere versies van enkele internationale topacteurs en -actrices opnieuw het zonlicht. Mister Baywatch himself David Hasselhoff is de grote ster van de serie, die voor het eerst in 1989 op de buis te zien was. Later veroverde ook de rondborstige Pamela Anderson de harten van de 'Baywatch'-fans. Daarnaast zagen nog heel wat andere artiesten hun carrière beginnen aan de redderspost in California. Zo bracht Jason Momoa, ondertussen beter bekend als Khal Drogo uit 'Game of Thrones' of 'Aquaman', heel wat tijd door op het strand. En ook Carmen Electra trok eerst een badpak aan en sloot zich aan bij de cast.

Aflevering 1

Een visuitstapje draait uit op een heus drama wanneer de vissersboot kapseist. Mitch en zijn vriend Al moeten de passagiers zo snel mogelijk proberen te redden. Het gevaar loert om de hoek wanneer Craig een vrouw redt, die zich nadien wel erg vreemd gedraagt. En Mitch heeft er een nieuwe vijand bij na een bezoek aan de lokale beach club.

'Baywatch Remastered', vanaf maandag 24 juni elke werkdag om 19.40 uur op ZES.
Antwoord
#73
Na Nederland nu ook in belgie terug op tv.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#74
CANVAS

Canvas heeft de uitzendrechten verworven van de ophefmakende vijfdelige HBO-reeks 'Chernobyl'. Met een score van 9.7 op 10 kreeg de historische fictiereeks over de beruchte kernramp in Tsjernobyl (1986) de hoogste waardering ooit op de toonaangevende Internet Movie Database.

Netmanager Olivier Goris is er trots op dat Canvas andermaal kan uitpakken met een internationale topproductie: 'De allerbeste documentaires en series van vandaag, absolute topkwaliteit en belangrijke verhalen die er echt toe doen, dát wil Canvas brengen. Ik ben dan ook super blij dat we na 'Leaving Neverland', 'Big Little Lies', 'My Brilliant Friend' en 'The Handmaid's Tale' nu ook het indrukwekkende 'Chernobyl' kunnen aanbieden op Canvas. Het is absoluut de meest beklijvende, de meest bejubelde televisiereeks van het moment.'

'Chernobyl' wordt vanaf april 2020 uitgezonden op Canvas, net in de periode waarin de ramp plaatsvond (26 april).

'Chernobyl' vertelt het verhaal van de ontploffing in de kerncentrale in toenmalige Sovjetrepubliek Oekraïne, de rampzalige gevolgen ervan voor de omgeving en de omwonenden, en de race tegen de tijd van brandweer en technici om mensen te redden en erger te voorkomen. Maar ze toont ook hoe de Sovjetautoriteiten probeerden de ware oorzaken van de ramp te verdoezelen en hoe één man bleef vechten om ze aan het licht te brengen.

De reeks wordt alom geprezen om haar intense vertolkingen, de realistische en accurate sfeerschepping en algemene  productiekwaliteiten, maar vooral ook om de ontmaskering van de manier waarop de overheden de waarheid probeerden te verhullen. Recensenten zien daarin parallellen met de hedendaagse problematiek van 'fake news'. Het is dan ook typerend dat de serie in Rusland zelf in die hoek wordt geduwd door regeringsgezinde media.

De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Jared Harris ('Mad Men', 'The Crown', 'The Expanse'), Stellan Skarsgård ('Breaking the Waves', 'The Hunt for Red October', 'Good Will Hunting'), Emily Watson ('Breaking the Waves', 'Hilary and Jackie') en Paul Ritter ('Quantum of Solace', 'Vera', 'The Hollow Crown').

Scenarist Craig Mazin baseerde zich onder meer op de getuigenissen van de inwoners van Pripyat (de nu verlaten spookstad nabij Tsjernobyl), zoals die werden opgetekend door de Wit-Russische Nobelprijswinnares Svetlana Alexievich in haar boek 'Voices from Chernobyl'.

'Chernobyl is televisie van eenzaam hoog niveau', zegt filmkenner Ward Verrijcken. 'Het is een bijzonder intrigerende reconstructie van de kernramp in Tsjernobyl in 1986, met een topcast die gestalte geeft aan historische figuren: de arbeiders en omwonenden die moesten geëvacueerd worden, de Russische overheidsambtenaren die de catastrofe in de doofpot wilden stoppen, tot en met Gorbatsjov himself.'
Antwoord
#75
nog een jaar wachten tegen dan is het op dvd en blu ray te koop  Confused  Confused  Confused
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#76
CANVAS

Van 27 tot 30 juni is het Brabantse dorpje Werchter opnieuw het walhalla voor muziekliefhebbers uit alle windstreken. Op vrijdag 21 juni blikt Canvas vooruit naar de 44ste editie van het grootste Belgische rockfestival, samen met drie artiesten van eigen bodem die er op het podium staan.

En op zondag 30 juni brengt Canvas in samenwerking met Studio Brussel gedurende 8 uur live verslag uit vanop de festivalwei.

'Festivalkoorts: Rock Werchter' – vrijdag 21 juni om 21.20 uur

In 'Festivalkoorts: Rock Werchter' vertellen drie Belgische artiesten wat het festival voor hen betekent: Jente Pironet van dreampopband Portland, Fenne Kuppens van postpunksensatie Whispering Sons, en last-but-not-least de Brusselse rapper Zwangere Guy. Wat is hun band met Rock Werchter? Hoe leven ze toe naar hun concert? En welke andere namen op de affiche doen hun hart sneller kloppen?

Zwangere Guy mocht vorig jaar KluB C onveilig maken met het hiphop-collectief STIKSTOF. Dit jaar heeft Gorik van Oudheusden het podium van The Barn helemaal voor zichzelf: 'Dat gaat wat geven.' Andere bands die volgens Guy ‘de shit’ zijn: $uicideboy$, een punkrapduo uit New Orleans, de Oosters geïnspireerde Texanen van Khruangbin, en – jawel – The Cure. 'Boys Don’t Cry? Da’s een topnummer!'

Hun donkere sound geeft het al een beetje weg: ook de Limburgers van Whispering Sons zijn fan van Robert Smith en kompanen. Op vrijdag openen ze het hoofdpodium, voor duizenden Cure-fans. Hoe frontvrouw Fenne Kuppens zich daarop voorbereidt? 'Door er zo weinig mogelijk aan te denken.' Met het schaamrood op de wangen geeft ze ook toe dat ze nog nooit naar Rock Werchter is geweest. Maar dat gaat ze dit jaar ruimschoots goedmaken door zoveel mogelijk andere bands te zien. Bij voorkeur dansbare, zomerse en vrolijke acts zoals Jungle en Sports Team.

Jente Pironet van Portland is dan weer opgegroeid op de weide van Werchter. Tot hij een aantal jaren geleden besliste er nooit meer naartoe te gaan, tenzij hij er zelf zou mogen spelen. Herman Schueremans is duidelijk erg op zijn aanwezigheid gesteld, want hij zette Portland dit jaar prompt op de affiche. Diezelfde affiche waar naast slackerheld Kurt Vile en de buitenaardse muzikanten van Snarky Puppy ook zijn grote idolen Elbow op staan. Daar wordt zelfs een spraakwaterval als Jente even stil van…

'Rock Werchter Live', zondag 30 juni van 16.00 tot 24.00 uur

Wie er zelf niet kan bij zijn in Werchter, hoeft niet te wanhopen. Op zondag 30 juni zendt Canvas acht uur lang live uit vanop de festivalwei in Werchter, in samenwerking met Studio Brussel.

Van opener Zwangere Guy tot afsluiter Muse blikt Kirsten Lemaire terug op vier dagen vol straffe muziek, oude bekenden en jongen wolven, spraakmakende interviews, bruisende festivalsfeer en exclusieve blikken achter de schermen.

Van 16.00 uur tot middernacht op Canvas.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#77
KETNET

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft de vijf winnaars aangekondigd van de eerste call voor 'Ket & Doc', een workshopreeks voor makers van kinderdocumentaires van het VAF, JEF en Ketnet.

De vijf winnende projecten ontvangen elk een productiepremie van 30.000 euro van het VAF/Mediafonds en 10.000 EUR van Ketnet. De films gaan in première tijdens het JEF festival in 2020. Dit is een primeur voor Vlaanderen.

In juni 2018 lanceerden het VAF, JEF en Ketnet een oproep voor de eerste editie van 'Ket & Doc'. Twintig jonge filmmakers stelden zich kandidaat, waarvan er acht werden geselecteerd voor een workshopreeks van drie maanden onder leiding van ervaren docenten. Van januari tot maart werkten de deelnemers aan een gedegen filmplan onder het toeziend oog van ceremoniemeester Paul Pauwels en ad hoc docenten, waaronder Peter en Petra Lataster-Czich, Wytzia Soetenhorst en Ellen Vermeulen.

In april 2019 konden de acht deelnemers hun project pitchen aan geïnteresseerde producenten tijdens de Macky Industry Day op Docville. In juni dienden ze samen met hun producent bij het VAF/Mediafonds een plan in om voor productiesteun in aanmerking te komen. Een jury van het VAF, Ketnet en JEF selecteerde vijf kinderdocumentaires voor een productiepremie van 30.000 EUR. Ketnet legt per project 10.000 EUR bij.

Het gaat om korte films van 15 minuten voor kinderen van 9 tot 12 jaar oud, waarin de wereld bekeken wordt vanuit de ogen van een kind.

De vijf kinderdocumentaires worden van juli 2019 tot januari 2020 geproduceerd en gaan in première tijdens het JEF festival (krokusvakantie 2020). Nadien worden ze door JEF gedistribueerd en in het voorjaar van 2020 uitgezonden op Ketnet. De films zullen ook worden aangeboden aan het onderwijs.

De vijf winnaars van de eerste editie van 'Ket & Doc' zijn:

'Bertha en De Wolfram'
regie: Tijs Torfs
scenario: Tijs Torfs
productie: Las Belgas

'Circus zonder tent'
regie: Nina Landau
scenario: Nina Landau
productie: Associate Directors

'Fien, Jip en Fien'
regie: Marie De Hert, Ellen Pollard
scenario: Ellen Pollard, Marie De Hert
productie: Storyhouse

'Papamagneet'
regie: Daphne van den Blink
scenario: Daphne van den Blink
productie: Cassette for timescapes

'Radio Felix'
regie: Lauranne Van den Heede
scenario: Lauranne Van den Heede
productie: Associate Directors

Het VAF/Mediafonds wordt ondersteund door de Vlaamse Minister van Media.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord