Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bbc gaat op sat volle bak voor wk smullen jongens.
#1
BBC PLAATS SATELLIETKIJKER OP EERSTE RIJ TIJDENS SPORTZOMER

Satellietkijkers in Nederland en België kunnen deze sportzomer weer van de extra uitzendingen van de BBC genieten. De publieke omroep geeft acht extra tv-kanalen via de satelliet door.

BBC bezuinigde vorig jaar op de doorgifte van de zogenaamde Red Button-kanalen die via de Astra2-satelliet op 28,2 graden te zien waren. Bij grote evenementen brengt de BBC deze extra tv-kanalen echter periodiek op de satelliet terug. Via deze Red Button-kanalen kan de satellietkijker naar extra content kijken die niet op de vier landelijke zenders van de BBC te zien zijn.

WIMBLEDON EN WK VOETBAL


Via een tijdelijk gehuurde transponder test de BBC op dit moment acht tv-kanalen. De verwachting is dat twee kanalen in HD-kwaliteit gaan uitzenden. De BBC gaat deze extra kanalen onder meer tijdens het tennistoernooi Wimbledon en het WK voetbal in Brazilië inzetten. Verder kan de muziekliefhebber tijdens het festival Glastonbury via deze tv-kanalen naar live optredens van deelnemende artiesten kijken. De Red Button-kanalen van de BBC zijn ongecodeerd via de uitzendfrequentie 11.464 GHz H – 22000 – 5/6.
Antwoord
#2
BBC THREE HD EN BBC FOUR HD WORDEN SPORTZENDERS

De Britse HD-kanalen BBC Three HD en BBC Four HD worden vanaf 23 juli tijdelijk sportzenders. Dat heeft te maken met de Commonwealth Games 2014.

Dit groot sportevenement vindt dit jaar in het Schotse Glasgow plaats. De BBC is host-broadcaster van het evenement. De Commonwealth Games is één van de zomerse sportevenementen waarvoor de BBC tijdelijk extra zogenaamde Red Button tv-kanalen via de Astra2-satelliet gaat aanbieden. De testuitzendingen van deze extra tv-kanalen zijn nu al via de frequentie 11.464 GHz H – 22000 – 5/6 te ontvangen. Via internet biedt de BBC binnen het Verenigd Koninkrijk nog meer extra tv-kanalen om de Commonwealth Games in zijn geheel in de Britse huiskamers te brengen.

BBC 3 HD EN BBC 4 HD


Naast deze extra tv-kanalen maakt de BBC van de HD-kanalen BBC Three HD en BBC Four HD van 23 juli tot en met 3 augustus van 10.00 tot 23.00 volwaardige sportzenders waarop sportwedstrijden van de Commonwealth Games – ook wel de Gemenebestspelen genoemd – in volwaardige HD-kwaliteit te zien zijn. Het sportevenement bestaat uit zeventien sporten waaronder atletiek en wordt om de vier jaar georganiseerd. In Nederland zijn BBC Three HD en BBC Four HD via enkele kleinere kabelaanbieders en ongecodeerd via de Astra2-satelliet te ontvangen.
Antwoord
#3
UPDATE: In eerdere versie van dit artikel stond abusievelijk dat ook BBC Four HD tijdens de Commonwealth Games een sportzender wordt. BBC Four en BBC Four HD blijven in 23 juli tot en met 3 augustus de eigen programmering uitzenden.
Antwoord
#4
BBC TEST ULTRA HD TIJDENS WK VOETBAL

De Britse publieke omroep BBC zet tijdens het WK voetbal in Brazilië de eerste stappen op het gebied van Ultra HD. Het gaat hierbij om interne testuitzendingen die niet voor het grote publiek bestemd zijn.

BBC gebruikt hiervoor het Ultra HD-aanvoersignaal van drie wedstrijden die in het Maracanã in Rio de Janeiro gespeeld worden. De FIFA en Sony werken samen om een achtste finalewedstrijd, een halve finale en de finale in Ultra HD in beeld te brengen. In Rio de Janeiro wordt een wijk door Sony voorzien van Ultra HD-televisies en gaat de Braziliaanse omroep Globo deze wedstrijden in Ultra HD aanbieden. Enkele omroepen – waaronder de BBC – gebruiken het Ultra HD-aanvoersignaal voor testuitzendingen van Ultra HD.

NIET VIA SATELLIET


Opvallend is dat de BBC satellietdistributie niet in de Ultra HD-test opneemt. Samen met technische partner Arqiva wordt Ultra HD tijdens het WK voetbal alleen via digitaal in de ether en IPTV getest. Het Ultra HD-aanvoersignaal vanuit Brazilië wordt wereldwijd wel via satellieten uitgezonden. De kans is zeer klein dat satellietkijkers met een Ultra HD-televisie met ingebouwde HEVC-geschikte DVB-S2 tuner naar dit aanvoersignaal kunnen kijken. Het aanvoersignaal wordt vrijwel zeker gecodeerd.
Antwoord