Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nederlanders willen npo terug gratis
#1
NEDERLANDER WIL GRATIS SATELLIETONTVANGST NPO-ZENDERS TERUG

Steeds meer Nederlanders wenden zich tot politieke vertegenwoordigers in Den Haag om te proberen de gratis satellietontvangst van landelijke NPO-zenders terug te krijgen.

Tot 1 augustus kon iedere Nederlander met een geregistreerde smartcard van CanalDigitaal zonder maandelijkse kosten naar de landelijk tv-zenders Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 zowel in SD- als HD-kwaliteit via de satelliet kijken. Bezuinigingen nopte de NPO er echter toe om de aflopende distributieovereenkomst die gratis ontvangst mogelijk maakte niet te verlengen. In plaatst daarvan sloot de NPO met CanalDigitaal-eigenaar M7 Group een nieuwe distributieovereenkomst waarbij CanalDigitaal gelijk werd gesteld met kabel- en IPTV-aanbieders. Deze betalen al enige jaren voor de doorgifte van de NPO-zenders.

ONDERDEEL PAKKETSTRUCTUUR

Nu M7 Group geen geld voor de doorgifte van de landelijke NPO-zenders krijgt maar daar juist voor moet betalen, maken de drie landelijke tv-zenders vanaf 1 augustus onderdeel van de betaalde pakketstructuur van CanalDigitaal uit. Bij sommige satellietkijkers is dit in het verkeerde keelgat geschoten. Zij stellen dat ze in het verleden vele honderden euro’s voor de aanschaf van een satellietontvangstinstallatie en de benodigde smartcard hebben besteed en ze nu door de NPO in de kou worden gezet. Enkele van hen hebben hierover vragen aan Tweede Kamerleden gesteld. Uit eerdere debatten met mediastaatssecretaris Sander Dekker blijkt echter dat een meerderheid van de Tweede Kamer meegaat in het beleid van Dekker die de NPO in de situatie met satellietverspreiding van landelijke publieke zenders steunt.

DIGITENNE ALTERNATIEF

De landelijke NPO-zenders zijn nu alleen nog zonder kosten digitaal via de ether te ontvangen. Via DVB-T – dat in Nederland in de volksmond Digitenne wordt genoemd – blijven de drie landelijke zenders in ieder geval tot en met 31 januari 2017 gratis te bekijken. In de komende jaren moet blijken of er nog nieuwe uitzendvergunningen voor digitale etherverspreiding van tv- en radiozenders via deze uitzendstandaard worden uitgegeven. De verwachting is dat er na 2017 in DVB-T2 wordt uitgezonden. Een overgang die voor de kijker investering in een nieuwe digitale ontvanger kost. Voormalig satellietkijkers van de NPO-zenders stellen echter dat op dit moment DVB-T geen alternatief is. Zo worden de NPO-zenders niet in HD-kwaliteit via DVB-T uitgezonden.
Antwoord
#2
mag allemaal niks kosten bij de hollanders
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#3
(18-08-2014, 02:57)master-magic schreef: mag allemaal niks kosten bij de hollanders

Die hedde ook zelf gevonden zekerBig Grin
Antwoord