Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pbs amerika komt naar benelux dankzij fta
#1
PBS America gaat vanaf 31 oktober als onderdeel van het Engelse tv-pakket Freesat ongecodeerd via de satelliet uitzenden.

PBS America zendt al langere tijd via de Astra2 satelliet op 28,2 graden oost uit, maar is op dit moment onderdeel van het gecodeerde zenderaanbod van aanbieder Sky UK. De tv-zender maakt echter op 31 oktober de overstap naar het ongecodeerde zenderaanbod van Freesat.
Omdat het om ongecodeerde distributie gaat, is geen abonnement bij een aanbieder nodig om naar de zender te kijken. De satellietontvangstapparatuur moet natuurlijk wel voor Astra2-ontvangst geschikt zijn. Om de grote groep nieuwe kijkers in het Verenigd Koninkrijk te verwelkomen, zendt PBS America op 1 november om 21.00 uur Nederlandse tijd de voor een Oscar genomineerde documentaire Last Days In Vietnam uit.

PBS AMERICA ZOEKT NAAR EUROPESE UITBREIDING

PBS America is op dit moment in Europa alleen in het Verenigd Koninkrijk te bekijken. De tv-zender wil de vleugels verder over Europa uitspreiden. Twee jaar geleden maakte de zender bekend dat het ook doorgifte via Nederlandse en Belgische aanbieders nastreeft. Hiervoor wil de zender een speciaal Benelux-aanvoersignaal met Nederlandse ondertiteling maken. Na het bekendmaken van de plannen is echter niets meer over distributie bij Nederlandse aanbieders vernomen. Door de ongecodeerde satellietverspreiding via Astra2 kan een deel van de Nederlandse huishoudens uiteindelijk dan toch naar PBS America kijken.

PBS AMERICA IS AMERIKAANSE PUBLIEKE OMROEP

De Amerikaanse zender PBS is in het thuisland een publieke omroep die van publiek geld gebruikmaakt. De Europese variant PBS America maakt hiervan geen gebruik en wordt gefinancierd door opbrengsten van reclameblokken en doorgiftevergoeding die tv-aanbieders dienen te betalen. Het belangrijkste programma Newshour wordt niet op de Europese variant van PBS uitgezonden. Europese mediawetgeving staat uitzending van dit nieuwsprogramma vanwege reclame-uitingen niet toe. Wel zijn er veel – indrukwekkende – documentaires op PBS Europe te zien. Ook het kinderprogramma Sesame Street en enkele Britse tv-series worden op de Amerikaanse zender uitgezonden.
Antwoord
#2
PBS America is begonnen met testuitzendingen op een nieuwe free to air frequentie ten behoeve van Freesat. Dit signaal is ook in Nederland en België zeer goed te ontvangen.

Satellietkijkers, althans iedereen met een installatie waarop ook een LNB-kop voor de Astra 2 (28,2 oost) zit, hebben sinds vandaag exclusief de beschikking over één van 's werelds beste zenders. PBS America is de Britse variant van de Amerikaanse publieke omroep PBS. Begin deze maand kondigde de zender aan het betaalaanbod van Sky Digital te verruilen voor Freesat, wat ongecodeerde doorgifte inhoudt. Weliswaar is de zender dan niet reclame-vrij, maar de programmering is van zeer hoge kwaliteit. PBS biedt veel geschiedkundige en culturele programma's over - en uit de Verenigde Staten van Amerika. 
De programmering staat op de Britse PBS website.

ASTRA 2 VOOR ENGELSTALIG AANBOD

PBS America voegt zich bij het almaar groter wordende Engelstalige free to air zenderaanbod op de Astra 2 positie op 28,2 graden oost. Hier zitten zenders als Channel 4, ITV, Pick TV, Challenge, The Box, Viva, Sky News en nu dus ook PBS America. De frequentie is 11.307 Ghz. horizontaal 2/3 27500. De testident is tot 31 oktober 52225. 
CanalDigitaal en TV Vlaanderen kunnen de zender in de eerstvolgende fastscan zaplijst opnemen.
Antwoord
#3
De Amerikaanse zender PBS America is vijf jaar actief in Europa en dan met name op de Britse televisieplatforms. Een uitrol in de Benelux is ondanks meerdere pogingen nooit gelukt, maar satellietkijkers profiteren al een tijdje van PBS.

PBS America is een speciale Europese variant van het Amerikaanse publieke omroepkanaal PBS, dat vooral bekend is vanwege de hoogwaardige programmering. PBS was in de eerste jaren alleen gecodeerd via Sky Digital te ontvangen, maar besloot om een free to air kanaal te worden bij Freesat.

PBS ongecodeerd op de Astra 28,2 oost

Sindsdien is de zender hier voor iedereen te ontvangen met een schotel die ook is voorzien van een LNB voor de Astra 2 op 28,2 graden oost. De zender staat deze dagen grotendeels in het teken van de verkiezingen met veel extra documentaires over politiek en belangrijke politieke figuren. PBS America staat ook in de zenderlijsten van CanalDigitaal en TV Vlaanderen en is handmatig te vinden op frequentie 11.426 Ghz., Verticaal.
Antwoord
#4
PBS is begonnen met testuitzendingen op de nieuwe frequentie 11.344 GHz H – 27500 – 5/6. Ook op de huidige frequentie is PBS nog te bekijken, maar zal binnenkort op deze frequentie de uitzending staken.
Antwoord