Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
regionale nl vanaf 1 juli 2016 gecodeerd
#1
Een nieuwe distributieovereenkomst tussen M7 Group en regionale omroepen zorgt ervoor vier regionale omroepen die nu ongecodeerd uitzenden per 1 juli gecodeerd gaan worden.

De ongecodeerde satellietverspreiding van Omrop Fryslân, TV Noord, TV Oost en Omroep Gelderland wordt op 1 juli gestaakt. De zenders blijven wel via de satelliet te bekijken. Hiervoor is wel een abonnement bij de M7 Group-aanbieders CanalDigitaal of TV Vlaanderen nodig. De regionale omroepen worden onderdeel van het digitale basispakket van deze aanbieders. De uitzendfrequentie op de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost blijft ongewijzigd. Hierdoor wijzigt er voor alle |CanalDigitaal- en TV Vlaanderen-abonnees er niets.

Alle regionale omroepen gecodeerd

Hoewel beide partijen geen uitspraak doen over de reden waarom de zenders gecodeerd gaan uitzenden, moet gebruik van codering gezocht worden in bezuinigingen bij regionale omroepen. Al eerder maakten andere regionale omroepen de overstap naar codering omdat het ongecodeerd uitzenden voor hen te duur was geworden. Door de nieuwe overeenkomst zijn alle regionale omroepen die voor satellietdistributie gekozen hebben vanaf 1 juli gecodeerd via de Astra3-satelliet te bekijken.

Publieke omroep gecodeerd

Satellietkijkers kunnen vanaf 1 juli niet meer ongecodeerd naar Nederlandse publieke zenders kijken. Vorig jaar werden door een nieuwe distributieovereenkomst de drie landelijke kanalen van de NPO gecodeerd. Ook hier speelden bezuinigingen de belangrijkste rol. Het aantal regionale zenders die via de satelliet te bekijken zijn blijft gelijk.

RTV Utrecht niet via satelliet

Uitgezonderd RTV Rijnmond, Omroep Flevoland RTV Noord-Holland en RTV Utrecht zijn alle regionale zenders en de Amsterdamse stadszender AT5 via de satelliet in het digitale basispakket te bekijken via de Astra3-satelliet. Eerder waren er aanwijzingen dat RTV Utrecht de stap naar satellietdistributie zou maken. Korte tijd waren er testuitzendingen van RTV Utrecht zichtbaar. Uiteindelijk blijkt dat RTV Utrecht zich niet bij de nieuwe distributieovereenkomst heeft aangesloten. Hierdoor is deze regionalen omroep vooralsnog via de satelliet te bekijken. M7 Group heeft voor CanalDigitaal vrijstelling van verplichte doorgifte van regionale- en lokale omroepen - zoals de Mediawet voorschrijft - gekregen.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
ja op totaaltv stond dit ook zal weer veel reacties uitlokken voor crea abos
Antwoord
#3
(29-06-2016, 07:43)natte schreef: ja op totaaltv stond dit ook zal weer veel reacties uitlokken voor crea abos

Is vanaf basis dus welke reden van klagen kan er zijn,
Wie geen abbo heeft zal niks meer zien.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#4
maar zitten deze ook in de recreatieabonnementen?
Antwoord
#5
vanaf basis maar morgen weten we meer
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#6
ok ga afwachten
Antwoord