Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
satellietzenders worden gestoord
#1
SATELLIETZENDERS WEER GESTOORD

De satellietverspreiding van veel internationale tv-zenders is de afgelopen dagen bewust gestoord. Dit keer was niet een Eutelsat-, maar een Arabsat-satelliet het mikpunt.

Het verstoren van satellietverspreiding van tv- en radiozenders wordt internationaal satellite jamming genoemd. De afgelopen jaren waren vooral internationale nieuwszenders als BBC Persian en Voice of America het slachtoffer van het verstoren van signalen van satellieten van het Franse satellietbedrijf Eutelsat. In al deze gevallen werd de belastende vinger richting Iran gewezen. Dit keer wijst onderzoek van Arabsat uit dat het aannemelijk is dat de satellite jamming vanuit Ethiopië heeft plaatsgevonden. Dit land werd in 2012 bij eerdere pogingen om de verspreiding van tv-zenders via Arabsat-satellieten te storen als boosdoener genoemd.

INTERNATIONALE NIEUWSZENDERS


Opvallend is dat naast de internationale nieuwszenders Deutsche Welle, Voice of America en Al-Jazeera Arabic ook zenders uit de eigen regio gestoord zijn. Arabsat zegt alles in het werk te stellen om satellite jamming juridische te bestrijden en in de toekomst te voorkomen. De recente storingen van satellietzenders waren niet in Europa zichtbaar omdat de gestoorde satellieten – waaronder de Arabsat-satellietpositie op 26 graden oost – niet in Europa te ontvangen zijn.
Antwoord


Berichten in dit topic
satellietzenders worden gestoord - door natte - 30-05-2014, 23:34
RE: satellietzenders worden gestoord - door natte - 30-05-2014, 23:55
RE: satellietzenders worden gestoord - door natte - 31-05-2014, 18:39
RE: satellietzenders worden gestoord - door natte - 31-05-2014, 21:59