Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
verhuizingen op Astra 23.5 binnenkort
#1
astra 23,5 oost:

Klanten van het M7 satellietplatform zullen waarschijnlijk voor diverse programma`s binnenkort opnieuw moeten afstemmen. De operator van deze DTH-service heeft programmaposities ingesteld op nieuwe frequenties. Posities zijn nog niet live - ze hebben nog geen video- en audiostreams.

Wanneer we kijken naar de programma's is het duidelijk dat er een beweging is voor de meeste programma's van de transponder 12,109 GHz naar een andere transponder
(met uitzondering van de Golf Channel, die komt van transponder 11.973 GHz).

Na de overdracht kan de vrije capaciteit worden gebruikt voor andere programma's en services of de 12.109 GHz transponder kan worden afgestoten.

Vorig jaar verliet M7 twee transponders, nu in gebruik bij de Servische telecomoperator Telekom Srbija.

ook zijn op 29 januari 2019 twee testposities gestart op transponder 12,090 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2 / 8PSK. Deze zijn al live maar nog niet beschikbaar voor DTH.

hieronder de programma`s en hun nieuwe transpondergegevens:


technische parameters - Be2Can:
• Astra 3B ( 23,5 ° oosterlengte ), frequentie 11.739 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2 / 8PSK

technische parameters - Eurosport 1 HD, Jim Jam:
• Astra 3B ( 23,5 ° oosterlengte), frequentie 11.856 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2 / 8PSK

technische parameters - Film Europe, Animal Planet:
• Astra 3B (23,5 ° oosterlengte), frequentie 12.129 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2 / 8PSK

technische parameters - Golfkanaal, Arena Sport 1, Discovery Showcase HD:
• Astra 3B (23,5 ° oosterlengte), frequentie 12.188 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2 / 8PSK

(niet alle zenders zijn beschikbaar bij CDS/TVV)
Antwoord
#2
dat gebeurt via fastscan hee maar die becan is nieuw voor me
Antwoord
#3
Abonnees van Canal Digitaal krijgen te maken met enkele frequentiewijzigingen van zenders die op de Astra3-satelliet uitgezonden worden. Als echter de fastscanzenderlijst gebruikt wordt, merkt de satellietkijker niets van de wijzigingen.

Canal Digitaal is onderdeel van het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group. Dit bedrijf huurt bij satellietbedrijf SES enkele transponders op de Astra3-satellietpositie. De bandbreedte wordt niet alleen gebruikt voor verspreiding van zenders die in het aanbod van Canal Digitaal zijn opgenomen. Ook voor TV Vlaanderen en Skylink wordt de gehuurde bandbreedte gebruikt. De wijzigingen die nu op de Astra3-satelliet worden doorgevoerd, hebben dus betrekking tot een deel van het zenderaanbod van Canal Digitaal.

Frequentiewijziging

Uit het zenderaanbod van Canal Digitaal zijn de volgende zenders tot dit moment van uitzendfrequentie gewijzigd:
Sky Radio (12.129 GHz V),
TravelXP HD (11.739 GHz V),
TLC (12.070 GHz H),
Film Europe HD (12,129 GHz V),
Animal Planet (12.129 GHz V)
Discovery Showcase HD (12,188 GHz H).
Antwoord
#4
Dat verandert toch hee
Antwoord
#5
(16-03-2019, 16:58)natte schreef: Dat verandert toch hee

Dat zijn de nieuwe freq die in gebruik zijn nu die naast de zender namen staan Wink
Antwoord
#6
M7 Group is bezig met een grote verplaatsing van zenders naar andere uitzendfrequenties. Dit is ook het geval bij een deel van het zenderaanbod van Canal Digitaal.

Naar het laat aanzien is M7 Group bezig met het leegruimen van de transponder die op de uitzendfrequentie 12.109 GHz H actief is. Het Luxemburgse mediabedrijf heeft nog niets over de frequentiewijziging bekendgemaakt. Dit hoeft op dit moment in principe ook niet. De betrokken tv- en radiozenders zijn namelijk op de oude uitzendfrequentie nog steeds te ontvangen. M7 Group voerde eerder een soortgelijke actie met verplaatsen van zenders uit. Toen stootte het bedrijf een transponder op de Astra3-satelliet af en verlengde het een aflopende huurovereenkomst met SES voor de betreffende transponder niet.

Radio

We meldde eerder dat een aantal tv-zenders en de radiozender Sky Radio uit het zenderaanbod van Canal Digitaal op een andere frequentie opgedoken zijn. Nu heeft M7 Group nog meer Nederlandse radiozenders naar een andere transponder verplaatst. De betreffende radiozenders zijn nu ook op de uitzendfrequentie 11.739 GHz V te ontvangen. Voor satellietkijkers die een ontvanger met automatische fastscan gebruiken, waaronder de bruikleen ontvangers die Canal Digitaal aan klanten levert, verandert er eigenlijk niets. Zij hoeven niets zelf te doen om naar tv- en radiozenders te kunnen blijven kijken en luisteren. Een nieuwe zenderlijst met de juiste frequenties wordt namelijk automatisch in de ontvanger geplaatst.

Meer online

Het mogelijk afstoten van een transponder past goed in de hybride strategie die M7 Group voor staat. Hierbij wordt satelliet met online IPTV gecombineerd. Omdat de huur van transponderruimte relatief kostbaar is, komt de nadruk meer op IPTV te liggen. Gebruikers van geschikte modellen televisies van de fabrikanten LG en Samsung kunnen gemakkelijk hybride kijken met de Canal Digitaal Smart TV App. Satelliet en IPTV worden met deze app naadloos en voor gebruikers onzichtbaar met elkaar gecombineerd.
Antwoord
#7
Leve fastscan
Antwoord
#8
Amaai 2x zo vlug
Antwoord
#9
(17-03-2019, 12:59)natte schreef: Amaai 2x zo vlug

zoals je ziet gaan ze weer een transponder eraf smijten in hun aanbod, dus nog minder via satelliet en meer via de app, wie nog enkel via sat kijkt is M7 minder en minder aantrekkelijk aan het worden Sad
Antwoord
#10
Heart 
inderdaad maar de fta blijft over he en basic cd zoals ik voor mij genoeg en de live cd app op de lg tv is geweldig Heart
Antwoord