Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wereldwijd 820 Ultra HD sateliet kanalen in 2025 ?
#1
NSR's 2de Editie over UltraHD via Satelliet, voorspelt meer dan 820 kanalen van UltraHD content via satelliet in 2025.

Met DTH leidt de heffing, zal deze volgende generatie technologie niet alleen leiden tot een hogere ARPU's, maar ook een grotere klantenbinding.

NSR voorspelt dat tegen 2025, zullen alle regio's een aantal UltraHD inhoud uitzending te zien, niet alleen via DTH, maar ook via de satelliet naar kabel-kopstations en IPTV aanbieders. In 2025 is DTH-platforms nog steeds het voortouw nemen, met meer dan 560 4K en 8K UltraHD kanalen wordt uitgezonden; zal echter Kabel en IPTV ook gezonde groei van de vraag via de satelliet, met 260 + kanalen via de kabel verdeeld en IPTV kopstations.

"In de afgelopen jaren, en met eerdere technologische ontwikkelingen met betrekking tot tv-content, hebben we een aantal hindernissen, niet in het minst van die is het onbetaalbaar hoge kosten voor eindgebruikers om tv's die geschikt zijn voor de nieuwe inhoud te bereiken gezien. Met HD ongeveer 15 jaar geleden, was dit een belangrijk knelpunt. Omgekeerd, met UltraHD, deze hindernis snel eroderen, met UHD compatibele tv-toestellen verminderen in prijs zo laag als US $ 1.000 vandaag, "merkte Alan Crisp, NSR analist en auteur van het rapport.

"Verder, NSR merkt op dat in vergelijking met HDTV, een aantal satelliet-exploitanten en DTH-platforms, van de regio's zo divers als Noord-Amerika naar Zuid-Azië, investeren fors in UHD inhoud en UHD compatibele set-top boxen."

Nieuw rapport NSR's voorspelt ook aanzienlijke omzetgroei voor UltraHD, met meer dan US $ 370m van capaciteit leasing voor dit nieuwe type inhoud. Naast het feit dat de "next big thing" in TV-uitzendingen, wordt UltraHD naar verwachting ook een belangrijke differentiator tussen DTH-platforms. Dit zal het geval niet alleen in ontwikkelde regio's, maar ook in het ontwikkelen van degenen, waar een paar UHD kanalen het verschil in het aantrekken van abonnees op de melodie van tientallen of zelfs honderden duizenden, zij het op een relatief lagere APRUs zou kunnen zijn.

In het algemeen zal UltraHD een stevige niche markt op de middellange termijn, en zal waarschijnlijk binnenkort tot mainstream adoptie in de meeste ontwikkelde regio's. Met hevige concurrentie in ontwikkelingsgebieden, het beeld is duidelijk dat UltraHD zullen worden gebruikt als een onderscheidende factor, zelfs in weerwil van ARPU's die op de korte termijn, kan niet zulke uitgaven te rechtvaardigen in deze nieuwe content type.
Antwoord