Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zender wijzigingen bij M7 vanaf Juni 2020
#1
De M7 Group-aanbieders Canal Digitaal en TV Vlaanderen voeren per 1 juni een ingrijpende zenderwijziging door.

Omdat onderhandelingen tussen M7 Group en Discovery Network Benelux over een nieuwe distributieovereenkomst zijn gestrand, verdwijnen de zenders Discovery Channel, Discovery Showcase HD, TLC, Animal Planet, Investigation Discovery (ID), Eurosport 1 en Eurosport 2 bij Canal Digitaal en TV Vlaanderen uit het zenderaanbod. Belangrijkste vervanging is een zenderpakket van BBC.

Canal Digitaal satelliet

Het satellietaanbod van Canal Digitaal wordt uitgebreid met de zenders BBC First HD (Riant), BBC Entertainment (Riant), Fightbox (Riant), RTL Crime (Rijk, was alleen OTT maar vanaf 1 juni ook via satelliet) en Insight HD (voorheen alleen met Viaccess codering vanaf 1 juni ook met Nagra smartcard beginnend met nummer 128, dus voor alle klanten). Tevens wordt aan het zenderaanbod dat alleen met de app te zien is de zender Nick Music (vanaf Riant) toegevoegd.

Canal Digitaal OTT

Het zenderaanbod van het OTT Vol-abonnement wordt versterkt met de zenders BBC One, BBC Two, BBC First HD, BBC Entertainment HD, Fightbox en Nick Music.

TV Vlaanderen

De Belgische TV Vlaanderen-satellietkijkers krijgen de volgende zenders als vervanging van de Discovery-zenders: BBC First HD (basic+), BBC Entertainment (Basic Light), Fightbox (Basic Light) en Ment (Basic). Verder is Insight HD net als bij Canal Digitaal voor alle klanten ook met Nagra smartcard beschikbaar.

Doorgiftevergoeding

Net als drie jaar geleden is distributievergoeding het struikelblok in de onderhandelingen. Dit bevestigt Christiaan Puper – VP Country Manager Benelux M7 Group.
Beide partijen zijn wel met elkaar in gesprek. De zenders van Discovery Networks Benelux staan bij alle distributeurs bekend om de relatief hoge doorgiftevergoeding die betaald dient te worden. Zeker nu Discovery zelf OTT-diensten als Dplay en Eurosport Player aanbiedt en lineair door online kijken wordt verdrongen, kijken meer aanbieders kritisch naar de hoogte van doorgiftevergoedingen van lineaire zenders.
Antwoord
#2
CDS nieuws:

Nieuw: BBC-zenders

Goed nieuws! Het was al lang een wens van veel van onze klanten, en daarom zijn we heel trots en blij dat we vanaf 1 juni ons zenderaanbod gaan uitbreiden met twee BBC-zenders: BBC First en BBC Entertainment.

• Op BBC First kijk je naar de beste en meest originele Britse misdaadseries met Nederlandse ondertiteling, zoals Sherlock, Luther en Midsomer Murders. De zender biedt meesterlijke Britse series, met unieke karakters en onvergetelijke verhalen.

• Met BBC Entertainment haal je de crème de la crème op het gebied van drama en comedy in huis: van exclusieve premières van dramaseries tot terugkerende comedyklassiekers als One Foot in the Grave, Alan Carr en Only Fools and Horses.


Zenderwijzigingen

Nóg een nieuwe zender in je pakket: vanaf 1 juni kan je kijken naar FightBox, een actievolle vechtsportzender waarmee je 24 uur per dag kan genieten van mixed martial arts (MMA), boksen, worstelen, kickboksen, sumoworstelen en karate. Hiermee biedt FightBox een compilatie van de beste vechtsporten van over de hele wereld. En dat op één kanaal.

Ook wordt RTL Crime vanaf 1 juni aangeboden via de satelliet. Op RTL Crime kijk je 7 dagen per week 24 uur per dag naar de beste misdaadprogramma’s van eigen bodem en de beste buitenlandse crime-series. Zo kijk je onder andere naar Crime Scene Investigation, Castle, Moordvrouw, Criminal Minds en Killer in Plain Sight.

Daarnaast verdwijnen per 1 juni de zenders van Discovery uit ons zenderpakket. Dit betekent dat de zenders Discovery Channel, Discovery HD Showcase, Animal Planet, Eurosport 1 en 2, Investigation Discovery en TLC dan niet meer beschikbaar zullen zijn.

Op 1 juni biedt Canal Digitaal een gewijzigde zenderlijst aan. Heb je een ontvanger die niet automatisch een nieuwe zenderlijst inlaadt en dus zwart beeld op een of meerdere zenders? Laad dan op 1 juni je zenderlijst opnieuw in.

bron: cds nieuwsbrief  30/04/2020 -18.01
Antwoord
#3
Tv Vlaanderen nieuws:

per 1 juni verdwijnen de zenders van Discovery uit ons zenderpakket. Dit betekent dat de zenders Discovery Channel, Discovery HD Showcase, Animal Planet, Eurosport 1 en 2, Investigation Discovery en TLC dan niet meer beschikbaar zullen zijn.

als vervanging van de Discovery-zenders:

basic+:

BBC First HD

Basic Light:

BBC Entertainment

Fightbox

Basic:

Ment

Verder is Insight HD voor alle klanten ook met Nagra smartcard beschikbaar.
Antwoord
#4
die komen nog wel terug in het aanbod die zenders,is de eerste keer niet dat ze niet overeen komen met de distributieovereenkomst
Antwoord
#5
(30-04-2020, 23:01)ulrik schreef: die komen nog wel terug in het aanbod die zenders,is de eerste keer niet dat ze niet overeen komen met de distributieovereenkomst

vrees ervoor, ze gaan anders al die zenders niet vernoemen die hen gaan vervangen hé, en er zijn er sinds december al zoveel verdwenen,
sinds ze van canal+ Frankrijk zijn gaat het bergaf, enkel nog goedkope zenders aanbieden Sad
Antwoord
#6
Ik vind die M7 zo'n onbetrouwbare aanbieder.
Zelf kijk ik niet naar Discovery en dergelijke, en zit ik ook niet meer bij M7, maar als je dat dan wel graag ziet, en midden in een reeks beslissen ze plots die zenders niet meer door te geven, en weer met iets compleet anders te beginnen, wat ben je daarmee?
Bij M7 hebben ze zo echt de mentaliteit dat ze een bepaalde hoeveelheid ruimte hebben, en die maar opvullen hoe het op dat moment best voor hen uitkomt.
Dat jij dan als klant misschien een reeks aan het volgen bent, en temidden die reeks niet meer verder kunt kijken, dat interesseert hen niet.
Antwoord
#7
(01-05-2020, 14:58)boulder schreef: Ik vind die M7 zo'n onbetrouwbare aanbieder.
Zelf kijk ik niet naar Discovery en dergelijke, en zit ik ook niet meer bij M7, maar als je dat dan wel graag ziet, en midden in een reeks beslissen ze plots die zenders niet meer door te geven, en weer met iets compleet anders te beginnen, wat ben je daarmee?
Bij M7 hebben ze zo echt de mentaliteit dat ze een bepaalde hoeveelheid ruimte hebben, en die maar opvullen hoe het op dat moment best voor hen uitkomt.
Dat jij dan als klant misschien een reeks aan het volgen bent, en temidden die reeks niet meer verder kunt kijken, dat interesseert hen niet.

ik kijk soms wel eens naar animal planet maar dan niet via satelliet van M7 omdat deze in SD is, die zender kijk ik in HD via telenet, de TLC en ID enzo ga ik niet missen, door Eurosport zap ik wel eens of blijf even hangen voor een paar minuten, maar die ga ik ook niet missen met telenet als backup.
maar de mensen die niks anders hebben dan Tv Vlaanderen gaan nu wel zonder vallen in juni, en met de aankomende sport (als het corona virus het toelaat) gaan die dan ook moeten missen of via andere wegen bekijken.
denk dat dit hen weer klanten gaat kosten ook, wie in belgie woont en satelliet heeft enkel zal uitkijken naar de andere providers om hun Eurosport en andere zenders niet te moeten missen.
eigenlijk een klein beetje schande van M7 dat ze dit doen, maar ja, eigenlijk is het hun eigen schuld,
zenders waarvan er een HD versie is bieden ze niet aan enkel SD om die transponder toch maar gevuld te krijgen, en dan maar transponders afstoten om geld te besparen, ik zag het vorig jaar al, voor skylink, Canal digitaal en tv Vlaanderen enkele transponders afstoten en die zenders dan samenvoegen op andere en er een SD versie van maken,
bv: de naam History HD BNL, die zender zend uit in SD maar ze maken reclame met de HD versie al maanden, en niemand die het doorheeft op de telefoon centrale bij M7, ze worden daar ook nog met leugens gevoed.
en de klanten die zien het doorgaans niet, enkel wie er echt mee bezig is Sad (al kijk ik die zender niet is het toch een punt, ze doen dit nog met enkele zenders).
Antwoord
#8
   
Antwoord