Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Snow stopt met digitale TV
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Snow stopt in de loop van 2015 met hun digitale TV platform wegens onrendabel.
Het is niet duidelijk of Snow ook zal stoppen met vast internet en vaste telefonie aan te bieden.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/...isie.dhtml
Base stopt medio 2015 als aanbieder van tv. Onder de naam Snow bood KPN in België internet, telefonie en digitale televisie via VDSL2. De diensten werden in februari 2013 gelanceerd, maar komen niet uit de verliezen. De producten zijn inmiddels van de website gehaald.

De 35.000 klanten krijgen een aanbod om over te stappen op tv van Scarlet (van Belgacom) voordat eind juni 2015 de levering stopt. Scarlet biedt een gratis overstapservice naar een gelijkwaardig televisieproduct. Voor klanten met internet of internet+bellen verandert er niets aan tarieven en specificaties. Ook de zakelijke klanten van ProNet&Tel abonnement moeten overstappen. Bij Base komen tien medewerkers zonder werk te zitten. Voor hen wordt intern een andere positie gezocht.

Geen regulering

Base gebruikte geen gereguleerde toegang tot het netwerk van Belgacom, maar had een eigen commerciële overeenkomst. De kosten van het product, zoals contentrechten en aansluitkosten blijven te hoog voor een challenger op de vaste markt en de overheid heeft niet gezorgd voor een gunstige omgeving voor een nieuwe toetreder op de gesloten vaste markt, stelt Base.

Base concentreert zich op de mobiele markt, die de laatste jaren sterk in beweging is. De inkomsten zijn gedaald, door regulering op tarieven, maar ook door het overheidsbeleid om transparantie te bevorderen en overstapdrempels weg te nemen. Mobiele contracten mogen nog maar een eerste termijn hebben van zes maanden. Base zegt op de mobiele markt te blijven investeren in nieuwe producten en diensten.
Ik heb op de website van Snow gekeken en daar blijkt dat zij ook zullen ophouden met vast internet en vaste telefoon aan te bieden, dus gans het Snow pakket wordt opgedoekt, Base zal dus enkel mobiele diensten aanbieden dus enkel mobiele telefonie en mobiel internet.