Tv-Digitaal.info

Volledige versie: verkoop van Base ?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3
"KPN wil dochter­onderneming Base verkopen"

Het Nederlandse telecomconcern KPN is bezig met de verkoop van zijn Belgische dochteronderneming Base. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg op basis van ingewijden rond de zaak.
KPN zou bij de verkoop samenwerken met de bank JPMorgan Chase. Naar verluidt wil het bedrijf circa 1 miljard euro voor Base. Het onderdeel kan worden verkocht aan strategische partijen of investeringsmaatschappijen. KPN wilde geen commentaar geven.

KPN probeerde Base in 2012 ook al eens te verkopen, maar de biedingen waren toen niet genoeg. Het bedrijf verkocht vorig jaar nog zijn Duitse dochter E-Plus aan het Spaanse Telefónica.
De Redactie
KPN heeft kennis genomen van recente geruchten in de markt die een mogelijke verkoop van zijn Belgische dochteronderneming BASE Company suggereren. De operator reageert daarmee op een publicatie in Belgische media die vandaag schreven dat Telenet en Voo een bod op Base zouden overwegen.

Volgens een anonieme bron zitten de onderhandelingen al in een gevorderd stadium. KPN noemt in zijn reactie geen namen, maar het bedrijf bevestigt dat er 'meerdere partijen' interesse hebben in Base. Verder blijft KPN algemeen in zijn reactie.

"KPN bekijkt voortdurend verschillende mogelijkheden als het gaat om de uitvoering van de strategie of waarde creatie voor aandeelhouders. In dat kader onderzoekt KPN alle opties met betrekking tot Base Company", zo schrijft KPN op zijn website.

Nadere mededelingen zullen volgen wanneer daar volgens het bedrijf aanleiding toe is. Eind vorige maand doken ook al geruchten op over mogelijke kopers van Base, waaronder Altice. Ook zouden Franse partijen met interesse kijken naar Base.
Fransen kopen alles op tegenwoordig zie ik
Telenet heeft Base gekocht Wink
Citaat:Toen je koos voor King & Kong van Telenet, koos je voor eenvoudige tariefplannen, voor transparantie en een vernieuwende aanpak. We hebben de tarievenjungle ontward, de langlopende contracten afgeschaft en de beste prijs-kwaliteitsverhouding aangeboden. Ons doel? Jou als klant centraal zetten en je het strafste product van de markt aanbieden.

Jou de beste ervaring bieden. Vandaag en morgen.

Dankzij onze toegankelijke tariefplannen en het succes van de smartphone, is het mobiele dataverkeer sterk toegenomen. We gebruiken allemaal onze mobiele toestellen voor heel wat nieuwe applicaties en mogelijkheden, en willen dus overal de beste verbinding. Die willen wij jullie kunnen bieden.

Met een eigen mobiel netwerk staan we sterker om dat te kunnen verwezenlijken. En die kans hebben we nu gekregen. We zijn verheugd jullie te kunnen informeren dat ons bod op BASE Company aanvaard is. We hopen met deze stap te kunnen blijven innoveren en op een flexibele manier nieuwe oplossingen in de markt te zetten.

Bovendien hebben we plannen om extra te investeren in BASE Company, net zoals we vandaag met De Grote Netwerf van ons vast netwerk een gigastraf netwerk maken. We stellen dus alles in zijn werk om jou de beste ervaring te kunnen bieden, vandaag én morgen.

Wat betekent dit concreet voor jou?

De komende maanden verandert er voor jou nog niets. De overname van BASE Company moet eerst nog goedgekeurd worden door de bevoegde instanties. Nadien wordt de overschakeling naar ons nieuwe netwerk uiteraard heel grondig voorbereid. Het spreekt voor zich dat je meer van ons hoort zodra de overname helemaal rond is.

Vriendelijke groeten,

Inge Smidts
Marketingdirecteur
Liberty Global's Telenet heeft een definitieve overeenkomst met KPN naar Base, de derde grootste mobiele netwerk operator in België, te verwerven in een all cash transactie waardering van Base op € 1325000000 ingevoerd.

"Deze overname zal Telenet in staat stellen om beter te kunnen concurreren in een mobiele markt met aanzienlijke groeimogelijkheden, terwijl het aanbieden van een volledig gamma van vaste en mobiele diensten ten behoeve van consumenten en bedrijven in België", aldus het bedrijf in een verklaring.

"Wij staan ​​volledig achter overname van Base, die een kosteneffectieve en unieke kans om mobiele en vaste zakelijke Telenet breiden in België vertegenwoordigt Telenet", aldus Mike Fries, CEO van Liberty Global.

"Niet verrassend, de synergieën zijn aanzienlijk en de prijs 4,2x OCF is zeer positief bijdragen aan de aandeelhouders. Gezien schaal van Telenet in België kan het de kleinere Base bedrijf snel en efficiënt op te vangen. Elders in Europa zullen we ons blijven richten zich vooral op onze bestaande MVNO regelingen en zich snel ontwikkelende WiFi-netwerken voor een naadloze mobiele spraak- en datadiensten leveren aan onze klanten. "

Telenet heeft een actieve speler in de markt voor mobiele telefonie in België door middel van een MVNO sinds 2006. Telenet verwacht dat de uitgaven van in totaal circa € 240.000.000 om de capaciteit en de kwaliteit van het mobiele netwerk en ondersteunende systemen Base upgraden maken en Base te integreren met de activiteiten van Telenet, geweest waarvan de meeste zal plaatsvinden in de komende jaren.

Telenet is van plan om de overname van Base te financieren door een combinatie € 1 miljard aan nieuwe schulden faciliteiten en bestaande liquiditeit. De overname van Base is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder fusie goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten.
Telenet betaalt 1,32 miljard euro voor de overname van Base. Bovenop deze som verbindt Telenet zich aan een investeringssom van 240 miljoen euro de komende jaren. Dat maakt het zelf bekend in een nieuwsbericht deze ochtend. Met deze overname wil Telenet meestrijden met Mobistar en Proximus op mobiel vlak. Voordien maakte het gebruik van het Mobistar netwerk om te concurreren.

Het valt af te wachten wat de impact gaat zijn bij Mobistar, maar het spreekt voor zich dat de telecomprovider flinke klappen gaat krijgen. Telenet klokte vorig jaar nog op 625.000 mobiele klanten in april, en die ziet Mobister nu rechtstreeks verdwijnen. Het krijgt wel de kans om hierop te anticiperen, want Telenet heeft nog een contract tot 2017 bij Mobistar. Dat geeft Telenet ook de nodige marge om alle klanten te verhuizen naar het nieuwe netwerk.

Het leek er nochtans op dat Telenet niet echt interesse had om een eigen mobiel netwerk te hebben. De geruchten gaan al langer de ronde, en telkens hield Telenet de boot af. Mogelijk zorgde de explosieve groei van mobiel internet voor een stroomversnelling om toch maar een overname af te ronden. Het is niet Mobistar geworden waar het nu het mobiel netwerk van gebruikt, maar Base.

Eerder was er ook sprake dat Telenet samen met Voo een bod ging uitbrengen op Base. Nu blijkt dat Telenet helemaal zelf een overname heeft afgerond met Base en moederbedrijf KPN.

Base was het laatste buitenlandse dochterbedrijf van KPN nadat de Nederlandse provider alle buitenlandse activiteiten in de etalage had gezet. Met de overname van Base kan KPN zich voortaan op alle nationale activiteiten focussen. “De opbrengsten van de verkoop zullen worden gebruikt om maximale waarde te creëren voor de aandeelhouders”, zegt KPN.

Dat Telenet en KPN een akkoord hebben over Base betekent niet dat de verkoop al rond is. Het heeft daarvoor nog de goedkeuring nodig van mededingingsautoriteiten. In een eerste reactie zegt minister van Telecom Alexander De Croo (Open VLD) dat de concurrentie gewaarborgd moet blijven. De Croo hint hier naar de talrijke virtuele operatoren die gebruik maken van het mobiele netwerk van Base.
KPN heeft een definitieve overeenkomst bereikt om de Belgische mobiele operator Base Company te verkopen aan Telenet voor een bedrag van 1,325 miljard euro. De combinatie gaat zowel vaste als mobiele diensten aanbieden in België. Telenet zal de overname financieren met een combinatie van nieuwe leningen voor 1,0 miljard euro en beschikbare middelen.

Telenet geeft aan in de komende jaren circa 240 miljoen euro te zullen investeren in Base. Dit zijn deels gerichte investeringen in het mobiele netwerk van Base en deels integratiekosten. Telenet heeft nu een Full-MVNO relatie met Mobistar. Telenet, dochteronderneming van Liberty Global, investeert naar eigen zeggen in de netwerken om de concurrentie aan te gaan met Proximus. De investering van Telenet komt bovenop de eerder aangekondigde investering van 500 miljoen euro in het kabelnetwerk in het kader van het programma 'De Grote Netwerf'.

Het Belgische kabelbedrijf verwacht gecombineerde jaarlijkse geëxtrapoleerde synergieën van circa 150 miljoen euro te realiseren op het gebied van kosten en bedrijfsinvesteringen, voornamelijk dankzij de migratie van zijn huidige mobiele klanten naar het netwerk van Base.
KPN: focus nu op NL

Na deze transactie zal KPN zich volledig richten op zijn strategie als geïntegreerde dienstverlener in Nederland. In 2014 werd de verkoop van de Duitse dochter E-Plus aan Telefónica Duitsland afgerond. KPN verkocht zijn Duitse activiteiten voor 5 miljard euro contant en een belang van 20,5 procent in Telefónica Deutschland.

Het contante bedrag van 1,325 miljard euro dat KPN nu krijgt voor de Belgische dochter impliceert een waardering voor Base van 8,9 keer de bijgestelde EBITDA van 2014 of 8 keer de geschatte ebitda van 2015. KPN probeerde Base in 2012 te verkopen, maar dat ging uiteindelijk niet door vanwege tegenvallende biedingen. KPN verklaarde destijds dat de biedingen de waarde van Base niet weerspiegelden. De verwachting was dat Base 1,8 miljard euro kon opleveren. Base was in 2014 goed voor een omzet van 711 miljoen euro en een ebitda van 149 miljoen euro.

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van KPN hebben de transactie goedgekeurd. De transactie is onder voorbehoud van toestemming van de mededingingsautoriteiten. Daarnaast is de transactie onderhevig aan de voorwaarden waaronder een break-up fee van 100 miljoen euro te betalen door Telenet, indien de mededingingsautoriteiten de transactie niet goedkeuren.

KPN is van plan om de opbrengst te gebruiken om waarde te creëren voor zijn aandeelhouders. KPN wacht met verdere aankondigingen over deze plannen zodra de transactie is afgerond. Vorige week, 15 april, heeft KPN zijn jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden, waarin werd niet ingegaan op inhoudelijke vragen over de verkoop van Base. Op 30 april presenteert KPN zijn kwartaalcijfers over 2015 Q1.
Toetsing door autoriteiten

De voorgestelde transactie zal nog worden getoetst door de mededingingsautoriteiten. Als de fusie doorgaat, krijgt de Belgische markt sterker het karakter van een duopolie. Proximus is landelijk actief met DSL en mobiel, Telenet is in Vlaanderen de dominante kabelaanbieder. Numericable heeft vorig jaar het MVNO-contract met Mobistar beëindigd en zit nu op het netwerk van Base. Telenet heeft formeel nog tot 2017 een overeenkomst met Mobistar.
Base

Base is sinds 1999 actief als challenger in de Belgische mobiele markt en heeft 3,3 miljoen mobiele klanten en een marktaandeel op basis van de omzet uit mobiele diensten van ongeveer 21 procent aan het eind van 2014.
Ik hou het gene ik voorlopig heb bij telenet.Wat voor abonnement weet ik ook niet juist.10€ en als ik meer bel betaal ik het geen ik er boven zit.
Vandaar dat Snow verdwenen is als sneeuw voor de zon
Zat er aan te komen
Pagina's: 1 2 3